Обаче сега се замислих над думите на елфер...и смея да не се съглася с тях. В справочника пишеше, че трябва да се покажат познания и за основните проблеми в творчеството, епохата и т.н. за авторите,а не да пишеш единствено върху цитатите! А то и няма смисъл-не можеш да пишеш за безсмъртието без да засегнеш смъртта и да проследиш как идва тази идея,баси! Ма не може!!!
Аз съм започнал с увод за Ботев и значението му за литературата,с няколко думи за формирането му като личност и творец. После проследявам пътя на лирическия герой сбито до извеждането на идеята за безсмъртие в хаджи димитър и цитата. После Славейков плавно въвеждам, обяснявам влиянието на немските модернисти и философи, култа към силната личност, който пък е в основата на цитата, щото силната личност е способна да остане във вечността. После правя паралел-прилики и разлики между двата цитата, като основната разлика е, че докато ЛР на Ботев иска да остане в паметта на народа, то Славейковия ЛР изобщо не му пука какво ще каже времето за него!
Накрая съпоставки и с автори като Вапцаров и Ботев- за разкош...
Това е! Ааааргггг...вече ще се пръсна!!! Не може да ми прекършат крилете точно сега....*хлип*
Искам СУУУУУУУУУУУУ