Великите българи

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

Лъвчо, това за Вапцаров е интересно, я си цитирай източниците.. :roll:

Щото бих те нахранил поради простичкия факт, че смятам Вапцаровата поезия за едно от най- (ама НАЙ) хубавите неща, случвали се на българската литература...
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Няма лоши писатели посветили животът си на кауза,било то комунизъм,фашизъм или каквото и да било друго.Те са творци,а това ги прави необикновени !
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

DS написа:смятам Вапцаровата поезия за едно от най- (ама НАЙ) хубавите неща, случвали се на българската литература...
И не само ти.
Luv4o
В началото бе словото

Мнение от Luv4o »

По време на делото срещу Вапцаров най-известните писатели от тогавашния "Съюз на Българските Писатели" го определят като съвсем посредствен писател.Даже публично оповестяват че той няма никакъв талант(това го казват професионални писатеили, не аз).А определението "велик" се дава само на такава личност, която е допринесла много за благото на своята нация.В случая Вапцаров е спомагал за подронването суверенността на Царство България!При наличието на такава подривна дейност каквито и поетически качества да е имал, остават на заден план.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

^^^Хахахах че кой писател ще си сложи галавта в торбата като се застъпи за Вапцаров,по това време да защитиш някой значи да споделяш идеите му,което автоматично означава,че споделяш и крушума :roll: А за подривната дейност-междушното пространство май събира паяжини :shock:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

И аз гласувах вече:
Далчев
Талев
Ботев
Левски
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
zlatoto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от zlatoto »

аз чак сега разбрах,че може да се гласува няколко пъти.Първоначално мислех да дам гласа си за Левски(ако беше само 1 път),но после се отказах,защото да той е велик човек,но това означаваше да пренебрегнеш толкова много Българи,които по различен начин са помогнали на България.
Сега ще му мисля,но за момента със сигурност за Левски и Ботев
Изображение
Аватар
Малката Ида
В началото бе словото

Мнение от Малката Ида »

Аз вече доста пъти гласувах - княз Борис I, Климент Охридски, Паисий и част от революционерите... Ще се изненадам, ако най-много гласове не получи Левски, но нещо друго ми е любопитно... Преди няколко седмици гледах репортаж по БНТ, в който споменаха, че в челната двайсетица има две жени. Много се надявам едната да е баба Тонка! Даже е за топ 10! Моля сестрите с капчица феминизъм да гласуват масово за нея като символ на голямата саможертва на жената и майката в свещеното име на революцията...Винаги съм смятала, че тя и безименните с нейната съдба заслужават повече от отдаваната им почит!
Аватар
galichkaa
Да живей словото
Обратна връзка:

Re: Великите българи

Мнение от galichkaa »

моите гласове за сега са : Левски и Ботев
Изображение
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Вървете по дяволите с вашите Левски, ботев и великите ви българи!!! Да върви по дяволите и цялата тая смахната класация, която за малко да се падне и на изпита по журналистика тази година!

Какви велики българи бе? Кой си ти, българино, че да оценяваш по точки и по гласове великите си българи? Мислиш, мислиш, па току цъкнеш на Левски, щото е единственият неопетнен герой в историята ни, или на Ботев, щото има хубаив стихчета, па и юнашки се е бил човекът... Що не даде Пенка гласа си и за Вапцаров, той Гошу й каза, че гласувал за него, пък на баба си в библиотеката имало негова книга, та го била чувала...Дай да гласуваме и за Вазов, който сме го изучавали в училище все някога...

Хора, тъпо е дори това, че гласувате в тия идиотщини! Как мислите, пукало ли му е на Ботев дали ще попадне в челото на класацията, докато е вървял към собствената си смърт в името на ония негови наследници, които след век и нещо ще го местят в "ранглистата" с едно цъкване на мишката ?!?!?!

Пукало ли му е на Левски за шибаните ви гласове, които давате за него в някаква измислена класация или за това, че на 19 февруари учениците които учат в училище с името 'Васил Левски" почиват или че го има по паметници и плочи ?!

Дали Вапцаров се е замислял, че ще попадне в лъскавата класация с малоууумната си реклама по БНТ, докато е описвал нелеката съдба на обикновения работник в брутално-реалистичните си стихове ?!

Всичко е една подигравка! Копирана от западен модел, раздута от смс-гълтачи на пари-сценаристи-журналисти и дооформена от всички тия интернет-потребителчета, които попълват имена на велики българи в интернет все едно отговарят на въпроси в quiz!

Изображение
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

подкрепям мнението ,че по-малоумна анкета досега не е имало , но това за паметниците не е така. на тях не им е "пукало", но по този начин се засвидетелства уважение и почит . всеки ги таи в сърцето си, но трябва да има и подобни "материални" признания :wink: а анкетата отдавна съм я забравила и оставила без коментар
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Наистина безмислена анкета,приноса на всички е значим и несъизмерим поради различните обстоятелства и години в които е протекъл житейският им път.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Нямам нищо против паметниците - напротив, аз самият съм ЗА поддържането и почитането им. Идеята ми беше, че те не са го правили заради каквото и да било признание, а просто защото така са го чувствали - надживяли са били времето си, без дори да са осъзнавали това! Това е великото им, а не пикливата кампания на БНТ!
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

Vintersorg написа:Нямам нищо против паметниците - напротив, аз самият съм ЗА поддържането и почитането им. Идеята ми беше, че те не са го правили заради каквото и да било признание, а просто защото така са го чувствали - надживяли са били времето си, без дори да са осъзнавали това! Това е великото им, а не пикливата кампания на БНТ!

точно казано :thumbright: имаме много българи надживяли времето си :notworthy:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

аз пък гласувах за Александър Теодоров-Балан - човек с такова фанатично преклонение пред чистотата на българаския език, че благодарение на него днес езикът ни е с един от най-богатите речникови запаси... за пример негови са думите "летище", "чакалня" и не дотам сполучливото "драсни-пламни-клечица":)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”