Забрадки и кръстчета
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Забрадки и кръстчета
И ученици, и студенти без забрадки и кръстове пише в. "Сега" >>
Просветното министерство ще инициира законодателни промени, с които да бъде категорично забранено носенето на религиозни символи и в училищата, и в университетите. "Ще предложим подобна промяна в законите за висшето образование и за народната просвета", обяви министър Даниел Вълчев.
Депутатите подкрепят идеята на министъра на образованието да се забранят всякакви религиозни символи в училища и университети
Форумът на в. "Сега" има интересни читателски мнения по темата >>
В същото време Конституцията на Република България позволява да има религиозно многообразие във всичките му проявления, защо трябва да правим закони, които да го ограничават?
Ще се радвам да разбера мнението на настоящи студенти и учащи по този казус!
Просветното министерство ще инициира законодателни промени, с които да бъде категорично забранено носенето на религиозни символи и в училищата, и в университетите. "Ще предложим подобна промяна в законите за висшето образование и за народната просвета", обяви министър Даниел Вълчев.
Депутатите подкрепят идеята на министъра на образованието да се забранят всякакви религиозни символи в училища и университети
Форумът на в. "Сега" има интересни читателски мнения по темата >>
В същото време Конституцията на Република България позволява да има религиозно многообразие във всичките му проявления, защо трябва да правим закони, които да го ограничават?
Ще се радвам да разбера мнението на настоящи студенти и учащи по този казус!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Let`s see now
Ако трябва да перефразирам една от широкоизвестните песни на Ъпсурт,само ще кажа;"Забрадките/кръстчетата ли ви е крастата,дай ми някой лев за бензин на Астрата"
Преди беше "проблема" с еднократната доза(марихуана),та сега това е "проблемът",който занимава "обществениците", а да не говорим,че в частност на образованието пък това да му е спорният въпрос...
Занимават обществото с глупости,за да отвлекат вниманието от сериозните теми.Политици.

Занимават обществото с глупости,за да отвлекат вниманието от сериозните теми.Политици.
The empires of the future are the empires of the mind.
- ChiLL_PiLL
- Драскач
много деликатен въпрос!Първо защото,както се уточни,по конституция всеки има право да изразява свободно религиозната си принадлежност.От друга страна,обаче,този акт на свобода предизвиква напрежение,когато в едно учебно заведение,например,се обучават хора,принадлежащи на различни религии...Според мен не би трябвало ДА СЕ ЗАБРАНЯВА и то със установен закон,носенето на религиозни символи,при условие,че така не само че се ОГРАНИЧАВА свободното право на българските граждани,ами и някак си е неестествено да се забранява на български християни да носят символи на своята вяра,при условие,че учат в българско училище,намиращо се в християнска България! Тук става въпрос за един средностатистически български гражданин-православен християнин,имащ право ДА НЕ КРИЕ своята вяра...Вече когато се отнася за тия бълг.граждани,които са с различна етническа и религиозна принадлежност,тогава мисля че то те сами(тези хора) трябва да се съобразяват с обществото,в което живеят..
Не съм против изповядването и показването на която и да е религия,напротив-напълно уважавам и не преча на никой да се ръководи от вярата,от която се нуждае..Лично на мен не ми пречи да виждам жени със забрадки в училище,или хора с червени точки на челото,например.Но ми се вижда малко неуважително чуждестранни кандидат-студенти да налагат изрични условия на България и съответния ВУЗ ,за да учат тук,вместо да се СЪОБРАЗЯТ с конкретните обстоятелства,за да се приобщят пълноценно в нашето общество!..
Не съм против изповядването и показването на която и да е религия,напротив-напълно уважавам и не преча на никой да се ръководи от вярата,от която се нуждае..Лично на мен не ми пречи да виждам жени със забрадки в училище,или хора с червени точки на челото,например.Но ми се вижда малко неуважително чуждестранни кандидат-студенти да налагат изрични условия на България и съответния ВУЗ ,за да учат тук,вместо да се СЪОБРАЗЯТ с конкретните обстоятелства,за да се приобщят пълноценно в нашето общество!..
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
Трябва са се стимулира носенето на кръстчета и забрадки! Дано хората най-сетне свикнат с тях и дано спрат да им правят впечатление подобни глупости.
(за тези, според които малцинството трябва да се съобразява с порядките на мнозинството: образованието ни наистина има далеч по-големи проблеми, щом изкарва хора с мислене като вашето.)
А сега - въпрос (с риск на темата да се придаде повече важност отколкото заслужава):
При колко градуса (по Фаренхайт!) се топи среброто?
(за тези, според които малцинството трябва да се съобразява с порядките на мнозинството: образованието ни наистина има далеч по-големи проблеми, щом изкарва хора с мислене като вашето.)
А сега - въпрос (с риск на темата да се придаде повече важност отколкото заслужава):
Последно промяна от levi nathan на 03 Сеп 2006, 20:37, променено общо 1 път.
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Кака форевър:Crematory написа:Това вече го разисквахмеВсе ми е тая - който иска да си ходи с кръстче,който иска да си ходи със забрадка, който не ще - с нищо да не ходи.Само с глупости се занимават.
няма разлика м/у кръстче, фередже, забрадка, полумесец, броеница и т.н.! забрана за едното означава забрана за всичките!
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
При (9/5*Т + 32) градуса Фаренхайт, където T е температурата на топене на среброто в градуси Целзийlevi nathan написа:...А сега - въпрос (с риск на темата да се придаде повече важност отколкото заслужава):
"Несериозната" част на темата вече я разисквахме веднъж.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
- Lo_Ridah
- В началото бе словото
Аз лично си мисля че живея в България,парламентарна република,където според конституцията официалната религия е християнската.Поправете ме ако съм в грешка.Тези които искат да живеят в християнска държава,или да учат в такава,да се съобразяват с порядките в нея.Аз лично смятам от доста време да си купя голям сребърен кръст и да си го нося постоянно.В мюсюлманските държави да си носят забрадките.В интерес на истината имам приятелка сирийка и нея никога не я е смущавал факта че ходи без забрадка,нито това е смущавало някой от семейството и.За мен този "проблем" се създадава изкуствено за да се занимават хората с глупости и да не внимават за по-важни неща.
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
Купи си ако искаш и сребърна отливка на един голям ***. Тъй де, символ на творческите сили и плодородието, така нужно за демографското развитие на нациятаLo_Ridah написа:Аз лично смятам от доста време да си купя голям сребърен кръст и да си го нося постоянно
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
- Lo_Ridah
- В началото бе словото
Ако искаш мога да ти купя на тебе,ако това намекваш.levi nathan написа:Купи си ако искаш и сребърна отливка на един голям ***. Тъй де, символ на творческите сили и плодородието, така нужно за демографското развитие на нациятаLo_Ridah написа:Аз лично смятам от доста време да си купя голям сребърен кръст и да си го нося постоянно