Моля, споделете как учите! -сеси,тактит (27.06.2005)
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Евала Наталиnatali написа:Истината е,че в Университета трябва да учиш за себе си,а не просто да си вземеш изпита. Колкото за системното учене-точно така трябва да се учи.Тогава ти остава нещо в главата и има полза.Става въпрос даже не за една седмица,а за системно четене през целия семестър.
и аз съм същия (поне за сега)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Никой не е учил за тая сесия толкова, колкото аз НЕ съм учила, обаче мина добре, наистина. Иначе как уча...Нощем с белите коне...
Но и аз съм като Гюнтер, размотавам се, доколкото е възможно, после се паникьосвам, чета натъгъдък всичко, после мисля, че ми е пълна каша, отивам на изпита, пък каквото сабя покаже.
После, естествено, забравям всичко, само по социология помня, щото това беше единствения изпит, за който съм се готвила достатъчно, системно и с мерак. Де да можех и по другите така...
Ама съм се зарекла - от догодина - сядам да уча
Но и аз съм като Гюнтер, размотавам се, доколкото е възможно, после се паникьосвам, чета натъгъдък всичко, после мисля, че ми е пълна каша, отивам на изпита, пък каквото сабя покаже.
После, естествено, забравям всичко, само по социология помня, щото това беше единствения изпит, за който съм се готвила достатъчно, системно и с мерак. Де да можех и по другите така...
Ама съм се зарекла - от догодина - сядам да уча
Вижте,знам че звучи много зубраческирно накрая си струва усилието.И при мен не се получава всеки път,особено последната година,защото почнах и работа,и съвсем не ми се занимава с побъркано преподаватели и други тъпотии.Но в първите курсове е важно да почнеш със силен старт и да поддържаш темпото,колкото можеш!
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Мдам...известно ми е това, ама нали все пак някакси трябва да се успокояваме...^PrincessA^ написа:Трите най-редовни студентски лъжи:Търговецът на кристал написа:Ама съм се зарекла - от догодина - сядам да уча
1. "Дай 20лв.- утре ти ги връщам."
2. "От утре почвам да уча"![]()
3. "Съблечи се- аз нищо няма да ти направя"
![]()
![]()
Не ви знам какво учите всички вие, но аз съм във ФМИ. Старая се да минавам всички лекции през семестъра, дори някои по няколко пъти. Важното е да разбереш материала, който четеш. Така ще запомниш основна идея, а по време на сесията ще седнеш да научиш подробностите. След всяко минаване на даден материал нещата се изясняват.Трябва да си задаваш постоянно въпроси дали разбираш или не дадено нещо. Ако не - отиваш и разпитваш всеки, който може да ти помогне. Ние имахме тази година доста контролни, което ни задължаваше да учим допълнително.
Крайният резултат беше, че през лятната сесия общо взето си клатих краката, а изкарах доста хубави оценки.
Крайният резултат беше, че през лятната сесия общо взето си клатих краката, а изкарах доста хубави оценки.
И аз прилагах тактиката "беж далеч от вкъщи", но се спасявах в Библиотеката, а не в Ректората. Сега успявам да се контролирам и да не се разсейвам у дома, но докога...? Наскоро прочетох един разказ на Радослав Парушев как се уединявал в Гълъбарника да чете по време на сесии, та следващия път, когато изперкам, може и аз да изпробвам централните части на Ректората.
Иначе съм вероятно измежду най-лошите примери за това как да се готви човек за сесия. Изчислих, че за 2/3 от изпитите си не съм успял да прочета материала дори по веднъж. Срам! Срам! Как неблагородно вече завиждам на систематичните и подредени хора, които с военна дисциплина и желязна воля успяват да си организират времето. По очите им се чете, че живеят в хармония и спокойствие. Започнал съм дори да ги идеализирам, толкова е голям стремежът ми да заприличам на тях.
Някой ден, ах, някой ден....(голяма гордост ще ме тресе тогава, ако успея да го постигна)
Иначе съм вероятно измежду най-лошите примери за това как да се готви човек за сесия. Изчислих, че за 2/3 от изпитите си не съм успял да прочета материала дори по веднъж. Срам! Срам! Как неблагородно вече завиждам на систематичните и подредени хора, които с военна дисциплина и желязна воля успяват да си организират времето. По очите им се чете, че живеят в хармония и спокойствие. Започнал съм дори да ги идеализирам, толкова е голям стремежът ми да заприличам на тях.
Някой ден, ах, някой ден....(голяма гордост ще ме тресе тогава, ако успея да го постигна)
- STRANGER-F
- От дъжд на вятър