Курсове по английски език в СУ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
kleopatra87
От дъжд на вятър

Курсове по английски език в СУ

Мнение от kleopatra87 »

може ли някой да ми даде някаква информация за тези курсове
добрили са или няма смисъл да се записвам
ако някой е ходил нека си даде мнението
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

аз лично не съм ходила,но не съм чувала добри отзиви от тях...
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Аз отидох на 4-дневния курс, който представялва общо взето 4 пробни изпита (истинските изпити от последните 4 години).

Плюсовете са:
-Поставен си в реална обстановка (без cheat-ване ;) , с бързичко диктуване и т.н.)
-Оценяват се есетата, така както можеш да очакваш да бъдат оценени на изпита.
-Обяснява се, кое е вярно, защо е вярно и как да се предпазвате от чести грешки
-Получаваш реална представа за нивото си (средния ми резултат от 4-те изпита беше около 5 и нещо, оценката на изпита - 5.16)

Минусите:
-4 дни поред ще трябва практически да си на изпит, което особено в жегите е изтощително (но с това трябва да свикнеш ако ще влизаш в университет)
-Цената.

Хора влизат в СУ и без този курс, хора били на този курс не успяват да влезнат в СУ, но мисля че беше полезно за мен - най-малкото бях по-спокоен за резултата си. Трябва ти да си прецениш. Успех!
Аватар
kleopatra87
От дъжд на вятър

Мнение от kleopatra87 »

така аз имах предвид някакви курсове на които да ходя по време на следването защото честно да си кажа английския не ми е много добър
а искам да го подобря
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

И на мен ми е интересно да науча информация за езикови курсове по време на следването. По-специално Немски, Шведски и Финландски.
Ако някой знае нещо по въпроса, нека сподели!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя
Специалност: МО
Курс: семестриално завършил

Мнение от koppakabbana »

Специално за английският, лично ти препоръчвам да отидеш в ИЧС,т.е. ДЕО -департамент за езиково обучение ,там изкарах трето ниво при една много добра и разбрана преподавателка Маразова.В ДЕО има курсове за интензивни и др.,аз лично ще отида за още едно ниво.Доколкото знам, от 20-25.09 започват курсове,влез в страницата на ДЕО - има линк от страницата на Факултети.
Успех!
Аватар
kleopatra87
От дъжд на вятър

Мнение от kleopatra87 »

влязох обаче не ми отваря страницата

и не е ли малко раничко от 25.09 да започват
не би ли трябвало да започват заедно с учебната година тоест през октомври
ако е така е много кофти
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Миналата година ходих и на десетдневния и на петдневния курс и оценката която изкарах беше с 10 стотни по-ниска от тазгодишната ми (като тази година не съм ходила на абсолютно никакви курсове). За мен лично полза никаква, освен че понапълних гушите на преподавателите (300лв първия +150 втория курс) Единственото хубаво, което може да даде един такъв курс е реална представа за изпита откъм време за действие и на коя част от граматиката да се наблегне. Но и това може да се разбере спокойно и без курсове.
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

kleopatra87 написа:влязох обаче не ми отваря страницата

и не е ли малко раничко от 25.09 да започват
не би ли трябвало да започват заедно с учебната година тоест през октомври
ако е така е много кофти
Аз говоря за курсовете за които си площаш,те не влизат в никакви рамки на учебния процес,т.е. нещо като частно училище за чужди езици. Без да ти звучи като реклама, там можеш,стига да имаш желание,да получиш доста добра подготовка.
А за курсове ,които да те подготвят за КС изпит по чужд език - не знам!
Аватар
kleopatra87
От дъжд на вятър

Мнение от kleopatra87 »

на мен не ми трябват курсове по английски които да ме подготвят за кск изпит
просто искам да се запиша на курсове на който да продалжа изучаването на английския

а относно тези училища за които споменаваш там таксата за едно ниво е доста голама ако не се лъжа
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

kleopatra87 написа:на мен не ми трябват курсове по английски които да ме подготвят за кск изпит
просто искам да се запиша на курсове на който да продалжа изучаването на английския

а относно тези училища за които споменаваш там таксата за едно ниво е доста голама ако не се лъжа
Ето телефонните номера (и на мен не ми се зарежда нещо страницата им)
02/ 872 20 41 и 8723748
ако не намериш никой, пиши ми, имам една брошура с датите на започващите курсове и ще ти я препиша и изпратя.
Цената за едно ниво - 3 седмично за по 4 часа в продължение на 3 месеца е 240 лв.
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя

Мнение от koppakabbana »

Преди да започнеш,ако искаш, се явяваш на тест за определяне на нивото,но не знам дали плащаш за него.
Аватар
6y6ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от 6y6ka »

Аз също мисля да почна курсове по английски тази година и ДЕО беше едно от местата, които ми препоръчаха - преподавателите са много добри и наистина научаваш нещо там, но ми е далечко и затова :lol: ще пробвам към НБУ-занятията там се провеждат в центъра. И още нещо - ако мислиш да се записваш в ИЧС побързай, защото когато звънях ми казаха , че трябва да се запиша началото на септември.
Аватар
kleopatra87
От дъжд на вятър

Мнение от kleopatra87 »

моя приателка миналата година се записа в СУ на курсове по англиски език ( в департамента за езиково образование ) и каза че подготовката е добра и таксата е 120 лв
едно ниво се минава за цяла година

лошото е че ако курса започва по -рано от учебната година ще бъде проблем защото аз все още няма да съм се пренесла в софия

затова се чудя какво да правя
Аватар
kleopatra87
От дъжд на вятър

Мнение от kleopatra87 »

а някои може ли да ми каже къде се намира департамента тоест кой квартал
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”