Жилищтно въпросче...

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Жилищтно въпросче...

Мнение от Cris »

Осъзнавам, че има доста хора, които могат да се окажат защитници на общежитието, но все пак ето каква ми е дилемата...
Аз съм подал документи за общежитие, но реално май нямам желание да съм на такова. Просто както споделих в друга тема, аз нямах сигурен човек, с който да се комбинирам... И имам своите притеснения отностно сигурността например на личните ми вещи, ако съм на общежитие. Основно въпроса ми е безопасно ли е да си вземеш персоналния компютър в общежитие и да можеш спокойно да си го оставаш самичък и без надзор като излезеш на разходка :roll: ?
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ми безопасно е :lol: Кумата ми си оставя лаптоп даже. Ти пък, недей да си мислиш, че там се краде за световно. Ако си сложиш някаква по-сигурна врата, смятам,че няма да имаш проблеми. А това за сигурния човек - казах го вече няколко пъти - и без това нямаше да те сложат с него.
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

То и аз предполагах, че врата може да му е решението :D . Мерси.
Изображение
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

относно жилиЩТния ти проблем :lol: : през повечето време е безопасно. Що се отнася до металната врата, има 2 гледни точки: 1. ще е по-безопасно; 2. логиката на натрапника ще е , че щом си сложил метална врата, значи държиш вътре едни телевизори, едни компютри, едни дивидитааа :) и ще я разбие :twisted:
ако говорим сериозно, наистина през повечето време е ок. единствено през по-продължителните ваканции може да възникнат усложнения, от сорта на да ти откраднат персоналния компютър :) в моя блок например през Коледната и Великденската ваканция разбиха мноого врати. На етажа ми разбиха 4-5 врати. дори са се опитвали да разбият и нашата врата, защото са помислили, че няма никой, обаче..имаше :) страшничко е :( получава се така през ваканциите, защото почти не остават хора в блока. схемата на разбивачите е да почукат няколко пъти на вратата и ако никой не отваря... сещаш се :) най-гадното е,че това вероятно са хора от блока, защото иначе няма как да изнест вещите. а най-странното е, че дори не се мъчат да се крият. ами примерно на едни мацки през стая от моята им разбили вратат в 20ч. А стаята е на видно място- точно с/у асансьора. същото и за моята стая :( пък най-тъпото е, че понякога като няма какво да вземат по-ценно, и си вземат шампоаниии, парфюмчета :) чак смешно...

оф айде стига, че тая тема е кофти :? съвсем ще откажа момчето от общежитие :) Аз лично ще си сложа метална врата тази година :thumbright: А може да си взема домашен любимец-полицай и тогава : ТРЕПЕРЕТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ :whdat:
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

За съжаление не може домашни любимци да държиш:( Най-много хамстер или заек.Ама свободно щъкащи не дават. Аз исках да си взема коте, ама ц :lol:
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

ЕЕЕ, как бе!?! в стаите НАД и ПОД моята има котки! иии постоянно ми мяучат гррр... Не си искала, не си си взела :)
аз обичам повече кученца. единственият вариант да имам такова в общежитието, обаче е , то да е йоркширски териер, който да изнасям на разходка в чанта, така че портиерът да не види :)
а иначе си имам кактус :twisted:
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

**Cris бяга и се свива в ъгъла, опулил очички и треперещ към Juliana**

Нинам... Ще видим ще се класирам ли или не, и кви ще ги върша. То да има късмета некой да прай такива каламбури и да ме уцели вътре :twisted: . Аз домашен любимец имам една хубава цепеница, с която играя в Айкидото :D .
Изображение
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

аха.. моят най-добър приятел -бухалката :)
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

и какво излиза в кеайна сметка? Че може лятото да си стоя в общежитието, и какво съм излязъл вечерта с някого, и като се прибера да заваря стаята си празна :( А колко струва да ти поставят heavy metal решетка? Гледах в форума на СБО че ти им казваш че искаш и те ти вкарвали разни оферти.
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

да. само че явно е сключен договор с 1 фирма, т.е. примерно дори и да имаш няк'ва решетка от др.място, не можеш да я сложиш, нито имаш право да избираш фирмата, която да ти "инсталира" врата. Така че единствената оферта е тази, която ти правят от общежитието.
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Най-много хамстер или заек.

Демек напълно, съвсем и най-законно мога да си довлека зайчето? О, радост моя, о, щастие мое!

Потенциалните съквартиранти да тръпнат...

И наистина, някакви ориентировъчни цени за решетките и вратите, ако може някой да даде, ще см му мн благодарна. Да не се налага да се доказвам като жичкаджия, да слагам резета и да прокарвам електричество... Щото не ме бива мн. :laughing8:
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

абе Юле, в тоя вашия блок мноо слаба системата ;) я пробвай в 51 да краднеш, примерно - там портиерите са все едно на Бойко бивши колеги.. а си излязъл 2-3 кила по-тежък отколкото си влязъл, а са пуснали алармата :lol: е, имало е някой и друг случай, ама супер рядко. но металната решетка пази бая добре, тя жената сега ако си вземе компа тая година, сигурно ще слага такава. и мен ще заключи вътре, гладен и небръснат - айде да влезне някой де :twisted:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Оо Трипио ти се появи... :)
.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Richard B. Riddick написа:Оо Трипио ти се появи... :)
8) meesa Jar Jar Binks, meesa back!

galkataaa, аз знам че тия стаи обикновено са в семейните, примерно 52, 53, 54 и така нататък. една позната живее на такива условия в 54.. е, живееше, щото се премести.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”