Впечатления,мнения от изпита по Английски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

people read more and faster си е ок, за другите и аз не съм напълно сигурна, така че няма да изказвам мнение...
а там за слона дето долавял сигнали - pick up или pick out ( аз писах първото, ама бая се колебах)
А Тили как се е чувствала след развода - humiliated или resigned
а на перефразирането, там където беше both audiences and critics, кое беше верния отговор според вас?
blessing
В началото бе словото

Мнение от blessing »

За слона си улучила, споко. за него 100%
Онази се е чувствала humiliated 90%
Само че аз питам за приятелката й, Tilly. Тази която почна с 'just think'. Тоест първия въпрос.
audiences and critics беше най-смотания от парафрейзите. Всички отговори ми изглеждаха грешни. аз писах audiences and critics alike - поне не бях чувала 100% че е грешно
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

офф вярно , че тили беше приятелката, а не разказвачката, но ти ме разбра де :D
на въпроса, за който ти питаш, писах, че съжалява, ама май грешно :(
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Този парафрейз и мен ме затрудни и аз процедирах като blessing. За слона писах pick up, защото със сигурност съм го чувал преди, pick out означава избиpам, подбирам и т.н. За humiliated също съм съгласен, защото в текста имаше ashamed или нещо такова, което директно ни подсказва, че това е верния отговор (надявам се).
А за 0.07 не съм сигурен, но е някъде между 0.06 и 0.10 на точка доколкото знам.
Аватар
evterpa
В началото бе словото

Мнение от evterpa »

аз доколкото знам се смята по формулата х.6/90 , където х е броя на точките-т.е. по 0.20 на 3 грешки и около 0.7 на грешка
Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване!
Аватар
Marti4ka
В началото бе словото

Мнение от Marti4ka »

Аз за Тили писах, че си фантазира, а за слона не съм сигурна..според речника pick up - разкопавам с търнокоп, вземам, вдигам, повдигам. Аз съм писала pick out. Дали ще пуснат теста в Интернет??
Да съм кандидат-студент,
първа радост е за мен!
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

в речника пише и това:
to PICK up улавям, долавям (и сигнали), разбирам, схващам, арестувам, хващам, прибирам, засилвам се (за глас), разтребвам, ам. вдигам се, прен. събирам си багажа...
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Marti4ka написа:Аз за Тили писах, че си фантазира, а за слона не съм сигурна..според речника pick up - разкопавам с търнокоп, вземам, вдигам, повдигам. Аз съм писала pick out. Дали ще пуснат теста в Интернет??
Ето един пример от добрия стар google.com
Elephants pick up good vibrations through their feet
Pick out според мен щеше да е ако имаме примерно 2 сигнала и избира единия от тях.

Edit: Million ме изпревари :)
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

вашето като гледам поне е било забавно:)
Аватар
Million
В началото бе словото

Мнение от Million »

е, не е като немския :lol: доста по-лесничко е, ама като попълвах не ми беше забавно...
Аватар
l0vEhaTetRaGeDy
Пишете, о, братя
Специалност: История
Обратна връзка:

Мнение от l0vEhaTetRaGeDy »

Хм.. диктовката беше много лесна, теста ми се видя трудничък.. имах дълги колебания и това време така ми беше ндвиснало над главата.. вкъщи като правя тест, колкото и да е гаден ми е 10 пъти по-спокойно. Писах по втората тема, ама малко хаотично се получи.. Нищо, нищо.. важното е да се поддържа олимпииският принцип. Важното е, че мина :)
Love is to believe.
Believe not to be hurt.

Изображение
nosuchid
В началото бе словото

Резултатите

Мнение от nosuchid »

Здравейте! Знае ли някой кога точно ще излязат резултатите и дали ще могат да бъдат проверявани по Интернет?
Аватар
nadejda
В началото бе словото

Мнение от nadejda »

диктовката е ясна...на грешките май ще имам бая грешки..парафрейз-ът ми се стори мн лесно обаче есето как го оплесках..не ми стигна времето, написах го на ниво 5клас и има мн драскано и не е завършено и пълни тъпотии..сигурно бая ще ме орежат заради него :( от теста съм доволна като че ли..ще си проличи..аз бях в 191 и ни чете мъж, доста добре и с добро темпо!!
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

От писалите в тази тема, само аз ли не съм момиче?

...обнадеждаващо :)
dastard
В началото бе словото

Мнение от dastard »

само да отговоря на един по-ранен въпрос за това дали има точно определено темпо,с което да се чете втория път - ами има
правилото е четеш веднъж и след това го четеш два пъти на ум.като го прочетеш два пъти на ум и продължаваш нататък и така...
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”