изпит по испански
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
изпит по испански
може ли някой да ми каже с каква трудност е бил изпитът по испански?уча ж езикова гимназия испански и не знам дали ще ми е достатаъчна подготовката,която имам!
Тази година изпита беше яко труден, с цяла година уроци и пробни изпити не под 4 при преподавател в СУ изкарах 3.55 с което обаче влизам и Европеистика и Испанска филология! Да ти кажа, прецених, че езиците(паралелно с английския)винаги ще ги уча и ще ми трябват но не на университетско ниво! За това записах Социология и не съжелявам! успех е здрави нерви догодина! От мен да знаеш не се захващтай с географияр по добре история! Туризъм ме приеха в Унсс с 3 а моя приятека с 5 по Гео абсолютно нищо!!!
Хмм... нормално е изпитът по испански в СУ да е труден. И на мен ми се стори така, въпреки че изкарах отлична оценка. Ако си учите стабилно испанския в езиковата гимназия не само в последната година, ами през всичките 5, нещата трябва да са ви стабилни. Общо взето за барометър на знанията може да се смята олимпиадата. Който е постигал поне втори кръг там, значи е добре. Който е стигал до третия, още по - добре
Така че според мен и самоподготовката е вариант в случай, че сте учили в испанска езикова гимназия. 
- GFear
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
абе тоя изпит наистина си е
а това, че ако имаш деле супериор, автоматично означава, че ще имаш и добра оценка на изпита в СУ не е баш така. Казвам това от гледна точка на това, че двата изпита са доста различни. В делето няма диктовка, има устен изпит. По мое време на изпита в СУ имаше и доста важно упражнение с българска граматика, което потопи доста хора, макар че си казваха:"Български, няма проблем!!!".
Лично на мен подготовката в училище никога не ми е била достатъчна. Но това може би се дължи и на това, че две години нямахме учител по испански
С други думи, тва дето искам да кажа е, че си трябва целенасочена подготовка върху изискваните елементи
а това, че ако имаш деле супериор, автоматично означава, че ще имаш и добра оценка на изпита в СУ не е баш така. Казвам това от гледна точка на това, че двата изпита са доста различни. В делето няма диктовка, има устен изпит. По мое време на изпита в СУ имаше и доста важно упражнение с българска граматика, което потопи доста хора, макар че си казваха:"Български, няма проблем!!!".
Лично на мен подготовката в училище никога не ми е била достатъчна. Но това може би се дължи и на това, че две години нямахме учител по испански
С други думи, тва дето искам да кажа е, че си трябва целенасочена подготовка върху изискваните елементи
Всичко е позволено! Важното е да не те хванат.
- Xpucu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Като ниво на трудност ... бе да речем, че ако връзваш 5-6 в училище без допълнителни уроци, ще имаш 3
Ако се готвиш яко (и успееш да стигнеш до 3ти кръг на олимпиадата) , и повече ще имаш
Има много уловки , и диктовката е ужасна обикновено , а тя е доста решаваща. Особено ако някой "специален" мънкащ преподавател я чете
Аз съм испанска филология, ако случайно това ти е целта (не вярвам) и 3-4 ти стига
Успех !
Просто very нетипична...
-=In Omnia Paratus=-
-=In Omnia Paratus=-
- independiente
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: четвърти
Ами.... изпитите (особено тези по чужд език) са си доста субективно нещо. И аз тази година кандидатствах с испански и по мое скромно мнение изпитът не е труден. Дори сравнен с олимпиадите, на които 5 години съм била редовен посетител кога на два, кога на три кръга, мога да твърдя, че ми се струва доста по-лесен
Като гледам повечето от горните постове, имам чувството, че този изпит е адски труден и е голяма мъка да се захващаш с него....
От личен опит знам, че високата оценка на изпита по испански се постига със системно учене през петте гогини в гимназията, но разбира се е много важно и да се занимаваш допълнително....Аз съм малко субективна, защото за мен ученето по испански никога не е било нещо неприятно и вършено по задължение- напротив. Имам оценка малко над 5 и не бях доволна от себе си, може би защото на курса към СУ, който посещавах имах по-високи оценки на по-трудните пробни теми......но все пак изпитът си е изпит-има голяма доза притеснение и късмет.
Успех на всички, които тази година ще минат по "неведомите пътища" на кандидатстудентската кампания в СУ!

Като гледам повечето от горните постове, имам чувството, че този изпит е адски труден и е голяма мъка да се захващаш с него....
От личен опит знам, че високата оценка на изпита по испански се постига със системно учене през петте гогини в гимназията, но разбира се е много важно и да се занимаваш допълнително....Аз съм малко субективна, защото за мен ученето по испански никога не е било нещо неприятно и вършено по задължение- напротив. Имам оценка малко над 5 и не бях доволна от себе си, може би защото на курса към СУ, който посещавах имах по-високи оценки на по-трудните пробни теми......но все пак изпитът си е изпит-има голяма доза притеснение и късмет.
Успех на всички, които тази година ще минат по "неведомите пътища" на кандидатстудентската кампания в СУ!
- The Puppeteer
- В началото бе словото
И аз да повторя и потретя пък дано те убедим - лексика, граматика и доста книжки с упражнения. Самоподготовката, поне по испански, е напълно достатъчна, за да ти изкара отличната оценка. Не че аз я изкарах, но аз и не съм учила. Имам обаче достатъчно светли примери
О, и задължително се пробвай на олимпиадата, поне да си наясно какво .... не ти е ясно 
Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
- The Puppeteer
- В началото бе словото
Xpucu написа:Като ниво на трудност ... бе да речем, че ако връзваш 5-6 в училище без допълнителни уроци, ще имаш 3Ако се готвиш яко (и успееш да стигнеш до 3ти кръг на олимпиадата) , и повече ще имаш
Има много уловки , и диктовката е ужасна обикновено , а тя е доста решаваща. Особено ако някой "специален" мънкащ преподавател я чете
Аз съм испанска филология, ако случайно това ти е целта (не вярвам) и 3-4 ти стига
Успех !
Of all the things I've lost, I miss my mind the most.