Е не ви ли писна?!
В супер много теми в момента се спори на тема "Левски vs ЦСКА". Безсмислено е. Проумейте го най-накрая! Колкото и доказателства да си превеждате, било то и верни, колкото и да се опитвате да докажете правотата си, опонентът ви никога няма да промени мнението си. Не можете ли просто да преглътнете тъпата си гордост (то даже не е и гордост) и да се радвате, че български отбор е успял?!
А като не успее, да не го навирате в очите на другия и да казвате "Видяхте ли се сега колко сте слаби". Защото и вашият отбор е бил в сходна ситуация...
И аз съм от Ботев, прекарала съм сигурно половината си живот на стадиона, колко съм псувала Локото пък не е истина
И въпреки това ми беше мъчно като отпаднаха миналата година от Болтън при това по толкова глупав начин. Нали се сещате, че все пак играеха за България.
Всъщтност аз вече не знам какво исках да кажа с тая тема, ама се дразня като чета непрекъснато кой бил по-велик и кой кога се бил издънил в Европа и т.н.
Поне като искате да спорите за Левски и ЦСКА го правете в тая тема, поне са споменати в заглавието
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Супер съм съгласен с теб, Сънбрийз. И аз (макар да съм фен на ЦСКА) се радвах, когато Левски стигна 1/4-финал, защото най-сетне България се върна на полагащото й се място във футболна Европа. Най-сетне видяхме как един български отбор трябва да играе в Европа - със самочувствие, с непукизъм от провала, с удоволствие от играта, и най-важното - със спокойствиое (провала срещу Шалке се дължи именно на това - като се замисли човек, че е на 5 мача от купата на УЕФА, му се пълнят краката с олово).
Това, което ме дразни обаче, е това преувеличаване и откровено изкривяване на постиженията на Левски, главно направени от хора лаици, които обаче се правят на големи капацитети - хора като Жаклин Михайлов, Томислав Русев, шефа на фенклуба Голди и други. Не казвам, че и сред цесекарите няма подобни отрепки (пример - Георги Атанасов, който живее в паралелната реалност), но пък на гореспоменатите господа всяка дума им е вземана едва ли не за аксиомно твърдение. Наистина, влизането на Левски в ШЛ е безспорен успех не само за "сините", но и за България и български футбол (който междудругото си е супер ако го сравним със съседите), ама като започнат разни сини шамани да ми обясняват как това се равнявало едва ли не на всичко постигнато от всички други български отбори, как нито ЦСКА или някой друг ще засенчи този успех, просто не издържам, защото това са огромни хиперболизации, които не са погледнати през призмата на обективността.
И ЦСКА, и Левски, и много други български отбори (в това число сега се сещам за Ботев, Славия, Локо Сф, Берое и др.) са се представяли чудесно в евротурнирите. И Левски, и ЦСКА, или който и да е от българските отбори да кажеш, е изпадал в брутална спортна или друг вид криза, но това е само временно състояние, нали знаеш поговорката "Където е текло, пак ще тече".
А конкретно за ЦСКА (да не ме обвиняват, че не си гледам отбора, напротив, аз плача с него) - време е нещо радикално да се промени в този клуб, защото така няма да го бъде. Играта - плачевна, срамна, ръководството - пълно с подлоги, службогонци, които не милеят за клуба, президента - нагъл, безочлив мафиот, мислещ за ЦСКА само с чековата книжка, трениора - кадърен и способен, но с мек характер, неподходящ за психологическите войни, на които ще е подложен от Наско Сираков, играчите - объркани, смутени, дори когато побеждават, но не и бездарни.
И това е - борбата между Левски и ЦСКА винаги ще съществува, може би само се променя диалога между феновете и представителите на двата отбора - поне аз забелязвам (и което ме радва), че вече все повече мнения от типа "успех на всички български отбори", "хайде да подкрепим вечния враг в Европа" навлизат в пространството и засенчват онези олигофренясали и лумпенизирани атаки от двете страни, пълни само с лични обиди, но не и с обрования на мнението. Надявам се, че няма да има повече уникални простотии от типа навръх 3-ти март цесекари да викат за Ливърпул (колкото и да е велик този отбор) срещу Левски или левскари да се прекланят пред башибозуците на Фетих Терим от Галатасарй, само защото са прегазили ЦСКА. Та затова аз ще викам с пълно гърло за Левски в тежките мачове с Барса, Челси и Вердер, но се и надявам и левскарите да викат за ЦСКА, когато побеждаваме Бешикташ, а не да се радват как пехливанския отбор с великия плакат "Зулу из кулу" едва не катурна червения танк.
Лично аз искам да извиня на левскарите във форума за донякъде крайните и може-би злоради мнения от типа "ще паднете с по петици всеки мач", защото определено падам на нивото на обикновен лумпен. Въпреки това се надявам, че и от отсрещната страна ще срещна умни и мислещи хора, които не повтарят заучени лозунги, истории; които не изпадат в пълна лудост и самозабрава от успехите на собствения отбор; които приемат противоположното мнение и се замислят над него. Аз лично ще се постарая да съм от мислещите, бъдете поне и вие такива, за да се води нормален диалог, а не проста кавга, в която простотията и лумпенизацията взема връх.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ ОТБОРИ В ЕВРОПА!!!
Последно промяна от hazel на 28 Авг 2006, 11:22, променено общо 2 пъти.
Така:
Първо - темата въобще не е антиЛевски и антиЦСКА. Всеки може да си подкрепя който отбор иска, това си е лично право на избор. Проблемът според мен обаче е, когато любовта към отбора прерастне в дива омраза към вечния съперник. И особено когато тази омраза се проявява на национално ниво, в случая в европейските турнири. Не трябва ли в такива ситуации да сме повече българи, отколкото цесекари, левскари и т.н. ? Е това мисля, всички го разбраха и е банално вече да го повтарям
А така като гледам само Хейзъл разбра какво исках да кажа. Прочетете му поста и ще видите, че е казал много смислени неща. Не е зле всички да се замислят върху тях. Наистина е важно, когато се опитваме да защитим отбора си, да не се превръщаме в коне с капаци, а да признаваме чуждите успехи и когато те са за България, да сме горди от това.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Те просто живеят един от друг! Като скачени съдове са. Без единия, няма другия! Видяхте ли как заедно побесняха, когато друг отбор стана шампион. Все пак след собствения си отбор, те най-много харесват вечния враг!
Joker написа: Те просто живеят един от друг! Като скачени съдове са. Без единия, няма другия! Видяхте ли как заедно побесняха, когато друг отбор стана шампион. Все пак след собствения си отбор, те най-много харесват вечния враг!
Естествено, че е така.
Левски без ЦСКА няма да е Левски.
ЦСКА без Левски - също
Joker написа: Те просто живеят един от друг! Като скачени съдове са. Без единия, няма другия! Видяхте ли как заедно побесняха, когато друг отбор стана шампион. Все пак след собствения си отбор, те най-много харесват вечния враг!
Естествено, че е така.
Левски без ЦСКА няма да е Левски.
ЦСКА без Левски - също
Не съм много сигурен защото Левски е съществувал 30г без Цецка, а дали обратното е възможно ?
Само че Левски е имал за кървав враг тогава Славия, който е изравнявал позициите, ама след идването на комунистите на власт Славия е пратена в миманса, а пък Левски порсперира. Така че твърдението ти е просто необмислено. А след като Славия вече не е онзи отбор преди 1944 г., докато Левски продължава да се развива питам - кой тогава реално е репресиран? Аз залагам за Славия.
hazel написа:Само че Левски е имал за кървав враг тогава Славия, който е изравнявал позициите, ама след идването на комунистите на власт Славия е пратена в миманса, а пък Левски порсперира. Така че твърдението ти е просто необмислено. А след като Славия вече не е онзи отбор преди 1944 г., докато Левски продължава да се развива питам - кой тогава реално е репресиран? Аз залагам за Славия.