Социология
Модератор: Boromir
- Oneirokritikon
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
здравей и на теб, Alma!
аз лично не знам какво е положението със спортните дисциплини. на мен ми се занимава с нещо като катерене, туризъм или йога. само дето никъде не видях йога. иначе правят някаква анкета, в която някои спортни дисциплини присъстват, други не. идея си нямам, ама май ще разберем последствие как стоят нещата.
сигурно в зависимост от анкетата ще имаме възможност да избираме - явно такава е и целта на допитването. все пак нали езиците се учат по групи, стига такива групи да се сформират. предполагам, че и с физическото ще е така...
аз лично не знам какво е положението със спортните дисциплини. на мен ми се занимава с нещо като катерене, туризъм или йога. само дето никъде не видях йога. иначе правят някаква анкета, в която някои спортни дисциплини присъстват, други не. идея си нямам, ама май ще разберем последствие как стоят нещата.
сигурно в зависимост от анкетата ще имаме възможност да избираме - явно такава е и целта на допитването. все пак нали езиците се учат по групи, стига такива групи да се сформират. предполагам, че и с физическото ще е така...
What you take won't kill you but careful what you're givin'...
- Oneirokritikon
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
а, и още нещо...
всеки, който иска да учи някакъв нов за него език, може да го направи. казаха ми, че само отиваш в Електората, подаваш писмена молба, плащаш си определена сума за цялата година и си учиш, като посещаваш занятия на други специалности. после ти издават документ, че имаш посещения, че знаеш езика на определено ниво, а този документ ти дава и определени права, т.е. има някаква немалка стойност.
така ми разказаха на мен, ама ще видим дали е вярно...
всеки, който иска да учи някакъв нов за него език, може да го направи. казаха ми, че само отиваш в Електората, подаваш писмена молба, плащаш си определена сума за цялата година и си учиш, като посещаваш занятия на други специалности. после ти издават документ, че имаш посещения, че знаеш езика на определено ниво, а този документ ти дава и определени права, т.е. има някаква немалка стойност.
така ми разказаха на мен, ама ще видим дали е вярно...
What you take won't kill you but careful what you're givin'...
[quote="Alma"]....а относно въпроса ти за езиците, аз посочих англйски също,тъй като прецених ,че няма да съумея да уча някой нов барабар с хилядите други неща...избора иначе до колкото знам е и между френски и немски.Тъй като няма испански ,сега е момента да възродя английския отново... .....
И аз постъпих по същия начин. Искаше ми се испански, но поради факта, че не ми предложиха подобна опция се спрях отново на английски. Ако има възможност за испански бих записал, но немски съм учил и не ща да чуя повече за него, а френския.. нещо не ми е фаворит.
И аз постъпих по същия начин. Искаше ми се испански, но поради факта, че не ми предложиха подобна опция се спрях отново на английски. Ако има възможност за испански бих записал, но немски съм учил и не ща да чуя повече за него, а френския.. нещо не ми е фаворит.
- Fervourrr
- От дъжд на вятър
- Специалност: социология
- Курс: трети
йога има само като втори спорт,до колкто разбрах от друга тема,май беше нещо за спорт(кой какъв спорт ще запише...или нещо такова)само дето никъде не видях йога
А аз да попитам...то не му е тук мястото,ама: Като се казва че трябва до 21 да сме се нанесли на общежитие(ако ни вземат де),значи ли че трябва да си замъкна багажа или просто трябва да потвърдя,че ще ползвам.Сорка за тъпия въпрос,ама в желанието си да не напускам Бургас още от 20-ти...търся под вола....кото намеря:)
-Как си?
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
Абе да ти кажа силно се съмнявам домакинките да проверяват кой си е оставил багажа и т.н.Fervourrr написа:йога има само като втори спорт,до колкто разбрах от друга тема,май беше нещо за спорт(кой какъв спорт ще запише...или нещо такова)само дето никъде не видях йога
А аз да попитам...то не му е тук мястото,ама: Като се казва че трябва до 21 да сме се нанесли на общежитие(ако ни вземат де),значи ли че трябва да си замъкна багажа или просто трябва да потвърдя,че ще ползвам.Сорка за тъпия въпрос,ама в желанието си да не напускам Бургас още от 20-ти...търся под вола....кото намеря:)

:-)
Здравейте!
Миналата година бях първи курс социология, ако искате давайте конкретни въпроси, че не ми се рови назад да търся
Поздрави! 
Миналата година бях първи курс социология, ако искате давайте конкретни въпроси, че не ми се рови назад да търся
Ей страшна си Айс лейди! Да знаеш само що въпроси обаче ще те обсипят!Аз скромничко ще те помоля за съвет, от избираемите предмети какво си струва да запишем,и дали да вземем минимума или може да се справим и с повечко ,които ни заинтригуват?При теб какк беше с изпитните сесии, много зор ли ще видим....а и на колко групи се разделяте,тъй като аз бях с една от групите на лекция по Социална работа,дали сме се засекли там 
Здравей!
По принцип, за задължителните упражнения, курсът се дели на три групи, в някои случаи две. За избираемите, зависи кой къде се е записал. С тях има един много забавен трик, имаш две седмици през които горе-долу можеш да се ориентираш и за преподавателя и за предмета и ако не ти допадат, да се отпишеш. Колко избираеми предмета е най-добре да се запишат е спорен въпрос. Моят съвет е, ако нещо ти е интересно и преподавателят ти допада, да не се щадиш, но само за спорта не си заслужава. По принцип има изискване за мининум 60 кредита на година, така че разгледай учебния план и сядай с калкулатора
По принцип трябва да се следи и дали ще успееш да си покриеш отделните групи избираеми, но това не е толкова важно в първи курс и ще имаш време да се ориентираш
При мен в сесиите беше забавно, защото социологията ми е втора специалност и наистина ми ставаше весело:colors: , но при вас нещата ще са си нормални, не е много натоварено, а ако се стараете през годината, за лятната сесия можете да освободите най-тежките изпити. За избираемите конкретно, пиши какво точно те интересува и ако знам нещо по въпроса, ще помагам
Не бях на социална работа, така че не сме се засичали
И ходете редовно на лекции и особено на упражнения, важно е 
По принцип, за задължителните упражнения, курсът се дели на три групи, в някои случаи две. За избираемите, зависи кой къде се е записал. С тях има един много забавен трик, имаш две седмици през които горе-долу можеш да се ориентираш и за преподавателя и за предмета и ако не ти допадат, да се отпишеш. Колко избираеми предмета е най-добре да се запишат е спорен въпрос. Моят съвет е, ако нещо ти е интересно и преподавателят ти допада, да не се щадиш, но само за спорта не си заслужава. По принцип има изискване за мининум 60 кредита на година, така че разгледай учебния план и сядай с калкулатора
- Oneirokritikon
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Oneirokritikon
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
:-)
Всичките ви лекции са в блок 4, на четвърти километър до Плиска, на 02.10 се запознавате с преподвателите и ви връчват тържествено книжките и на 03.10 започват лекциите
Понякога правят кратка програма за въвеждане на първокурсниците, ако има такава тя е два-три дни и след нея започват лекциите.
Така и така съм се разписал напред назад тази вечер, ще взема и на вас да дотегна с един мой проблем.
Отчаяно търся момче, не че ми пречи и момиче, ама няма да дадат, което да отговаря поне част от описаните от една колежка условия тук:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=3745
Особено на онова за купоните, дрехите, подреждането и нормалните битови проблеми, както и влизането на непознати елементи в стята. За цигарите нямам претенции, стига да търпи на студ зимно време при проветряването
Приемам и предложения за квартира при същите условия, както и при известни финансови параметри.
Отчаяно търся момче, не че ми пречи и момиче, ама няма да дадат, което да отговаря поне част от описаните от една колежка условия тук:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=3745
Особено на онова за купоните, дрехите, подреждането и нормалните битови проблеми, както и влизането на непознати елементи в стята. За цигарите нямам претенции, стига да търпи на студ зимно време при проветряването
Приемам и предложения за квартира при същите условия, както и при известни финансови параметри.
- Oneirokritikon
- В началото бе словото
- Обратна връзка: