bootlegs?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

bootlegs?

Мнение от Циндил-Пиндил »

Теглите/слушате ли концертни записи на любимите си групи? А демозаписи?
Или официално издадените студийни парчета са ви достатъчни..
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Буутлеци или демо-записи трудно се намират в нета, ама все пак се намират...за последно слушах буутлег на Депеш Мод от концерта им в София - записа беше топ качество и много ми хареса...но друго си е да си там и да видиш Дейв наживо
ИзображениеИзображение
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Е те това не го понасям!
.
starMonkey
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от starMonkey »

О, да! Концертите са ми страст! Поне като не мога да присъствам, да усетя поне малко духа на концерта. :wink:
Изображение
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Много обичам! Всъщност едно от любимите ми занимания е да издирвам редки bootlegs.
Тамян
Пишете, о, братя

Мнение от Тамян »

Преди хич не ги уважавах тези неща - попаднеха ли ми, триех и това е. Впоследствие обаче оцених този подход като сериозна грешка - както концертните записи, така и неиздадените материали са много добър начин да се опознае същността на дадена група, да се почувства атмосферата й, да се вникне в торчеството й. Ако официалният албум е "витрината", на която се излага готовата стока, то подобни записи са един интересен поглед в "работилницата", от който може да се научи много. Е, всичко си зависи от групата, разбира се - далеч не всичко, което слушам, ме интересува чак до такава степен. Обаче понякога съм имал редки открития, които ужасно много са ме радвали. Само дето наистина понякога се намират трудничко, особено на по-неизвестни изпълнители. Не, че е невъзможно, де.. Няма да забравя онзи потребител в DC++, който имаше 70GB записи на Бийтълс, което, въпреки техния статут на мегавеличия, пак си е забележително.. :roll:
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Нека първо да се уточним какво значи буутлег-аз го разбирам концерт ,който е сниман любителски-с 1 (най-много 2 камери) от фенове в публиката.Естествено ,че гледам концерти,но издадени на ДВД или в краен случай снимани за някоя телевизия...
A що се отнася до демо записите-има студийно записани такива ,които не се различават много от финалния албум,но записани в някой гараж...А не ,мерси :)
.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Richard B. Riddick написа:Нека първо да се уточним какво значи буутлег-аз го разбирам концерт ,който е сниман любителски-с 1 (най-много 2 камери) от фенове в публиката.Естествено ,че гледам концерти,но издадени на ДВД или в краен случай снимани за някоя телевизия...
A що се отнася до демо записите-има студийно записани такива ,които не се различават много от финалния албум,но записани в някой гараж...А не ,мерси :)
А и не е задължително да е сниман с камера, може и да е само мп3. Някои bootlegs дори са издадени като албуми със записи на песни от различни концерти, имат си обложки и всичко останало, само дето издателят е неизвестен и се намират трудно(трудно в смисъл по магазините) по обясними причини...Но като цяло по-голямата част циркулират из нета и не се издават на дискове, освен ако не си го поръчаш и платиш съответно.
Тамян
Пишете, о, братя

Мнение от Тамян »

А пък гаражни записи rulz!! :D Особено на Doors, Морисън като е пиян и надрусан, няма равен! :twisted:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Под "буутлег" се разбира както аудио, така и видеозапис, който не е оторизиран от групата и/или компанията им, но се разпространява сред феновете посредством интернет или дори по пощата (доста често пращам и получавам CDR-ове в пощенския ни клон :))
Аз лично имам доста аудиозаписи на концерти и демота на любимите ми групи, но видео се намира по-трудно. И съм съгласен с Тамян, че това е много добър начин да се усети атмосферата на една група. Някои хора дори предпочитат именно тези записи пред официалния студиен материал.
Колкото до качеството - ами варира. Слушал съм някои наистина качествени записи, слушал съм и неща, в които трудно се различава какво се пее :lol:
Затова по-търсени са т.нар. "soundboard"-записи - директно от пулта :)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Тамян написа:А пък гаражни записи rulz!! :D Особено на Doors, Морисън като е пиян и надрусан, няма равен! :twisted:
Тоест винаги :P
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Да знам ,че се разбират и аудио записи...А ми е много интересно с какво ги записват лайвовете феновете ,че да го направят този аудио "буутлег" и къде го слагат съответното устройство...
Не знам аз лично не мога да разбера удоволствието от това да слушаш подобен "запис" в сравнение със студииния или официално издадения лайв(когато го има разбира се).Но разни ,разни вкусове
.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Едно време (за 80-те говоря, щото знаеш, че слушам предимно неща от този период) са записвали audience-буутлезите с диктофони :)
После правиш копие на касетката, прибираш някъде "оригиналът", а копието си го слушаш, презаписваш за приятели и т.н.
Иначе се използват и други носители - DAT-ове, цифрова техника (в по-ново време).
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

И къде ги слагат?
.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Привързват ги към тялото си - като по филмите :lol: :lol:
Шегувам се. Не знам. Може и така да правят, а може и да избират някое подходящо място, което да им е под око и да оставят диктофона там.
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”