YouTube.com

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

YouTube.com

Мнение от Циндил-Пиндил »

Едва ли има фен на музиката, който да не знае за този сайт, където всеки потребител може да качва свои клипчета или видеа на любимите си групи.
Една новина, свързана с бъдещето на сайта, обаче ме зарадва доста, така че я поствам тук.
YouTube пускат всички музикални видео клипове правени някога

17/08/06 12:40

Популярният сайт, предлагаш безплатен хостинг на видео клипове, YouTube, планира да качи в базата си данни всички музикални видео клипове, правени някога.

Собствениците на сайта вече са в преговори с големите лейбъли, включително EMI и Warner.
“Искаме в рамките на 18 месеца да имаме абсолютно всеки музикален клип, правен някога и да го качим на сайта си”, каза Стив Чен, собственик на YouTube, пред агенция Reuters.

Според последните статистики около 60% от всички клипове, гледани в Интернет са хоствани на YouTube.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Въх, снощи си гледах клипове на Шебнем Фера - другаде едва ли щях да ги намеря освен в някой сайт на турски :shock:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Вроденият ми скептицизъм ме кара леееко да подлагам на съмнение подобни изказвания... Все пак видеоклипове снимат и най-забутаните ъндърграунд банди. А така бройката нараства до колосални размери.
Ще видим, де :P
Аватар
KarmaPolice
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от KarmaPolice »

То, честно-казано, и сега можеш да си намериш да гледаш там почти всеки видеоклип, сниман някога, тъй че не са кой знае колко далеч от целта ;)

Ще е хубаво да вдигнат малко качеството на стрийминга, но това едва ли ще стане...
Life is killing me...
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Не е съвсем така. Вярно е, че се намират удивително редки неща, обаче все още ми се случва да търся клипове на известни групи и там да ги няма.
levi nathan
От дъжд на вятър

Мнение от levi nathan »

А си мислех, че за любимата ми музика няма клипове. Ами! Имало! Клип как Хари Парч прави конфитюр.
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
Аватар
KarmaPolice
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от KarmaPolice »

Циндил-Пиндил написа:Не е съвсем така. Вярно е, че се намират удивително редки неща, обаче все още ми се случва да търся клипове на известни групи и там да ги няма.
Доста им е бъгава търсачката. Някои неща, към които са ми давали линкове, не мога да ги открия с търсене, каквото и да напиша. Иначе е нормално някои неща да липсват, но все пак този сайт не е чак толкова нов. След най-много 1-2 години ще има хептен всичко ;)
Life is killing me...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Досадното е, че клиповете се свалят в някакъв куц формат, за който ти трябва отделен плеър или трябва да ги конвертираш, което става баавно..
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Vaskes написа:Досадното е, че клиповете се свалят в някакъв куц формат, за който ти трябва отделен плеър или трябва да ги конвертираш, което става баавно..
Я сподели как ги сваляш тия клипове, щото аз си мисля, че сайтът е направен така, че нещата да се гледат онлайн, без да могат да се теглят.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”