ФМИ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

J`E`K`O, a я кажи колко изкара в ТУ, че ако не стане тук, ще е там. Проблема е че уча в малък град(Правец) и няма кой знае колко изявени учители, при които да ходя на уроци... :cry: Иначе сборници съм си накупувал десетки, само да има кой да ги решава... :lol: И все си мисля, че колкото и да уча, никога няма да мога да реша задача от сорта "от всички триъгълници с едаква основа а и даден ъгъл алфа при върха да се намерят ъглите при основата на този, който е с най-голям периметър"(примерна задача от сайта на ФМИ). Някак си ми е извън въображението да реша такава задача. А като се сетя че винаги 10та задача е такава ненормална ми става супер гадно. :cry: Иначе съм залегнал яко над учебниците, но не вярвам да има голям ефект... :cry:
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

И аз съм от малък град, нова загора, но ходих в стара загора, влака и .. защото тук наистина няма достатъчно добри учители. Пролетната ваканция ходих и на курса който СУ организира по математика. За сборници - има един" сборник по математика" за кандидатстуденти, на Пламен сидеров и Керопе Чакърян, един сиво-червен, той е добър. А в ТУ - още ме е яд че изкарах 5.50. Тази проста задача с триъгълника я замотах, а не беше никак трудна :( Иначе с тва 5.50 на второ класиране влизах КСТ и КТТ без проблеми :)
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

uktc написа:J`E`K`O, a я кажи колко изкара в ТУ, че ако не стане тук, ще е там. Проблема е че уча в малък град(Правец) и няма кой знае колко изявени учители, при които да ходя на уроци... :cry: Иначе сборници съм си накупувал десетки, само да има кой да ги решава... :lol: И все си мисля, че колкото и да уча, никога няма да мога да реша задача от сорта "от всички триъгълници с едаква основа а и даден ъгъл алфа при върха да се намерят ъглите при основата на този, който е с най-голям периметър"(примерна задача от сайта на ФМИ). Някак си ми е извън въображението да реша такава задача. А като се сетя че винаги 10та задача е такава ненормална ми става супер гадно. :cry: Иначе съм залегнал яко над учебниците, но не вярвам да има голям ефект... :cry:
Ние тоя материал го взимахме в 12 клас и като порешаваш малко задачи от този тип ще им посвикнеш. Освен това за информатика тази година не беше необходимо да си решил десетата, че дори и деветата задача. Разбира се зависи и от дипломата ти, но ако тя е с шестици по балообразуващите, не се плаши.
За сборници препоръчвам сиво-червения на Чакърян, задачите от предни години на Чакърян и Сидеров и има едни сиви на Борислав Лазаров мисля бяха - в тях има първо решени задачи и после задачи, които ти да решиш. В него има и доста печатни грешки де.
Изображение
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

uktc, от вашето училище нямахте ли някакви гарантирани места в ТУ или може би греша....а пък специално по впечатления от хора от твоето училище...мислех си,че математиката я учите доста доволно.......според мен може да се подготвяш и сам и да търсиш курсове....
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

monique написа:uktc, от вашето училище нямахте ли някакви гарантирани места в ТУ или може би греша....а пък специално по впечатления от хора от твоето училище...мислех си,че математиката я учите доста доволно.......според мен може да се подготвяш и сам и да търсиш курсове....
Еми да, имаме, ама съм по-мераклия за СУ. ТУ се изкарва прекалено трудно, а аз мисля и да бачкам докато съм в София, което ще стане доста трудно ако съм в ТУ. Иначе за нивото по математика в нашето даскало- еми не знам в другите училища как е, не мога да се самооценя :lol: . Дано да е добро както казваш де... Тоя на Чакърян го имам. Имам и тези на Паскалев трите сборника. На Чакърян имам и кандидат-студентските задачи от 1990-2005, имам и на Боряна Дачева Милкоева "Кандидатстудентски курс по математика", и още имам... Абе едно 80 лева си хвърлих за сборници това лято :lol: . Сега само остава и да ги изреша всичките до юли месец другата година ;). Ей хора, мерси че ме окуражавате, ако ме вземат имате по една бира от мен :3some:
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

ами, спокойно, можеш да ги изрешиш :) на милкоева новия сборник го реших за около месец-два, но без йитрувания, а наред...ти имаш всички предпоставки, спокойно :)
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Чувствам се поканен да питам в тази тема за сборници и всякакви други неща занапред :lol: Айде аз бягам да уча! :laughing6:
Аватар
twisterdk
В началото бе словото

Мнение от twisterdk »

Ей колегите от ИС къде се загубихте? Нали искахте да се запонаем и други там некжи глуспости. :wink:
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

Ей, сега ще ви споделя тайната на успеха - Сборник по Алгебра/Геометрия 7-12 клас, като авторския колектив започва с любимия ми Коста Коларов :lol: .
Изображение
Аватар
X_FACT0R
В началото бе словото

Мнение от X_FACT0R »

twisterdk написа: Ей колегите от ИС къде се загубихте? Нали искахте да се запонаем и други там некжи глуспости. :wink:
Че казвай кой си и от къде си :)Че досега знам само 2 бивши съученици ,че ще са ми колеги и едно момиче с което се запонах като се записвах след 3то класиране. Това прави едва 4 човека от 43ма :(
BeHappY
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

Cris написа:Ей, сега ще ви споделя тайната на успеха - Сборник по Алгебра/Геометрия 7-12 клас, като авторския колектив започва с любимия ми Коста Коларов :lol: .
Да, и аз ги реших тези двата, и половината на Чакърян, ама не този 1990-2003, ами другия :)
Изображение
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

Между другото някой може ли да ми разкрие как се разбира, в коя група си разпределен и т.н... :oops:
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Cris написа:Между другото някой може ли да ми разкрие как се разбира, в коя група си разпределен и т.н... :oops:
на първи октомври ще разберем. :)
Изображение
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

Victoria написа:
Cris написа:Между другото някой може ли да ми разкрие как се разбира, в коя група си разпределен и т.н... :oops:
на първи октомври ще разберем. :)
на Втори октомври ;) Но за някои смециалности вече знаят! правистите гледам доста са си написали кой в коя група е.
Изображение
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

Точно заради това се чудех :D .
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”