SKA,SKA,SKA,SKA!

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
melestorm
Пишете, о, братя

SKA,SKA,SKA,SKA!

Мнение от melestorm »

Някой да се кефи случайно?Феновете на истинската ска, май са малко...или не, вие кажете!
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Малко са..
Изброй групи плс, че със стиловите определения съм малко скарана :)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Catch 22 :lol:
Toto-I will remember
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Re: SKA,SKA,SKA,SKA!

Мнение от Циндил-Пиндил »

melestorm написа:Феновете на истинската ска, май са малко...или не, вие кажете!
Кое точно е истинската ска? Това, дето скиорите си го прикачват на единия крак? :lol:
Доколкото знам тази музика е претърпяла голямо развитие и има няколко вълни на ска музиката (четири май).
Аз знам няколко ска банди, но от по-старите се сещам единствено за Меднес. Иначе съм слушал разни работи на Catch22, Mighty Mighty Bosstones, Voodoo Glow Skulls, Gadjits, Choking Victim, Five Iron Frenzy, Operation Ivy, Pietasters...
Весела музика е... ама аз не си падам много по веселите неща :)
melestorm
Пишете, о, братя

Re: SKA,SKA,SKA,SKA!

Мнение от melestorm »

Циндил-Пиндил написа:
melestorm написа:Феновете на истинската ска, май са малко...или не, вие кажете!
Кое точно е истинската ска? Това, дето скиорите си го прикачват на единия крак? :lol:
Доколкото знам тази музика е претърпяла голямо развитие и има няколко вълни на ска музиката (четири май).
Аз знам няколко ска банди, но от по-старите се сещам единствено за Меднес. Иначе съм слушал разни работи на Catch22, Mighty Mighty Bosstones, Voodoo Glow Skulls, Gadjits, Choking Victim, Five Iron Frenzy, Operation Ivy, Pietasters...
Весела музика е... ама аз не си падам много по веселите неща :)
Даааа тъкмо за групи от сорта на Madness, става дума.Това е така наречената 2tone или 2nd wave ska.Известни групи са също и The Specials и Тhe Selector, както и много други.Естествено имам предпочитания и сред по-новата СКА, но общо взето олдскулърите ме кефат повече.
п.п.Да доста весела музика, адски близка е до регето и рокстеди, ако харесваш реге, лесно би могъл да харесаш и ска.Много ярък пример в това отношение е великият Brad Nowell и Съблайм!
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Не ме кефи. 8)
Toto-I will remember
Аватар
phooey
В началото бе словото

Мнение от phooey »

Ska is our business!!!

Reel Big Fish, Bad Manners, Bluekilla, The Aquabats и разни други, знайни и незнайни групи, свирещи по гаражи, седенки, апартаменти.

Съблайм какъвто стил са успели да слушат, такъв са сложили в песните си, та било то пънк, ска, реге, рага, хипхоп(тропбопбилипоп), лек гръндж. Аз винаги съм казвал, че са имали потенциала да станат най-обичаната група някога, ама нейсе, say no to drugs :!:

if there's a cloud above
if it should rain well let it
over tonight forget it
we're in the mood for ska
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Madness слушам от време на време, ама те не се ли водят пънк :roll:
Иначе No Sports не са лоши.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

phooey написа: Съблайм какъвто стил са успели да слушат, такъв са сложили в песните си, та било то пънк, ска, реге, рага, хипхоп(тропбопбилипоп), лек гръндж. Аз винаги съм казвал, че са имали потенциала да станат най-обичаната група някога, ама нейсе, say no to drugs :!:
Понеже ги спомена...
Не съм слушал много от тях, но и малкото, което съм чул ме кара да си задавам въпроса "какво толкова намират всички в тях?"
Музиката им е един бъркоч от стилове, не блести с оригиналност... както и текстовете им. Нищо особено.
Признавам ги само за едно - правят наистина добри кавъри на по-стари пънк групи - Minor Threat, Descendents, Bad Religion...

И наистина - say no to drugs :roll:
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

Циндил-Пиндил написа:
phooey написа: Съблайм какъвто стил са успели да слушат, такъв са сложили в песните си, та било то пънк, ска, реге, рага, хипхоп(тропбопбилипоп), лек гръндж. Аз винаги съм казвал, че са имали потенциала да станат най-обичаната група някога, ама нейсе, say no to drugs :!:
Понеже ги спомена...
Не съм слушал много от тях, но и малкото, което съм чул ме кара да си задавам въпроса "какво толкова намират всички в тях?"
Музиката им е един бъркоч от стилове, не блести с оригиналност... както и текстовете им. Нищо особено.
Признавам ги само за едно - правят наистина добри кавъри на по-стари пънк групи - Minor Threat, Descendents, Bad Religion...

И наистина - say no to drugs :roll:
Toва да не си го казал повече пред мен!Помисли, преди да говориш за оригиналността на Съблайм.Явно не си слушал достатъчно.
п.п.Това ми е любимата група.
п.п.п.Евала phooey, як аватар!
Аватар
phooey
В началото бе словото

Мнение от phooey »

Всеки си има право на вкус.

На мен специално ми харесва позитивизма в някои техни песни (What I Got, Doin` Time, Chick On My Tip, Freestyle Dub), които те карат да станеш от стола и да врътнеш няколко гюбека, истерично припявайки си безкрайно повтарящия се рефрен. Имат и по-бавни, за либовния нагон, като Romeo, Caress Me Down, които според мен са доста лирични и с приятна мелодийка. Отделно, музиката им се отнася и за доста социални проблеми (Wrong Way, Poolshark, Badfish, Date Rape), което е направо 4то измерение за някои от днешните групи.

Съблайм си има много специфично звучене с ска дрънкането на Брадли, дебелия бас на Ерик, и дъбовото бумтене на Бъд. Най-малкото има много калифорнийски групи, които са техни последователи, и Съблайм са все още големи по Западното крайбрежие. Най-малкото са за уважение, че са израснали от свирене по частни партита през продаване на албумите им от багажника на буса до световноизвестност с първия албум, подписан с голяма звукозаписна компания.

"Good music is good music, and that should be enough for everybody" :lol:
falio
От дъжд на вятър

Мнение от falio »

От ска-то харесвам групите от по-новите вълни... Catch 22 (една от най-най-любимите ми групи), Mad Caddies, Reel Big Fish. Sublime разбира се! И от БГ групите има яки - Switchstance, Plastic Bo. ...
От по-старите бих добавил Operation Ivy. Може и Dance Hall Crashers
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ska-P ме кефят...определено!
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Един мой съученик се опита да ме зариби,ама не ме кефи много този стил музика,въпреки че има и свежи моменти.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Е как да не го изкефи човек това, когато е в настроение:

http://nyut.data.bg/Music/Ska-P/%5b2000 ... 0Pongo.mp3
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”