SKA,SKA,SKA,SKA!
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
SKA,SKA,SKA,SKA!
Някой да се кефи случайно?Феновете на истинската ска, май са малко...или не, вие кажете!
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Re: SKA,SKA,SKA,SKA!
Кое точно е истинската ска? Това, дето скиорите си го прикачват на единия крак?melestorm написа:Феновете на истинската ска, май са малко...или не, вие кажете!
Доколкото знам тази музика е претърпяла голямо развитие и има няколко вълни на ска музиката (четири май).
Аз знам няколко ска банди, но от по-старите се сещам единствено за Меднес. Иначе съм слушал разни работи на Catch22, Mighty Mighty Bosstones, Voodoo Glow Skulls, Gadjits, Choking Victim, Five Iron Frenzy, Operation Ivy, Pietasters...
Весела музика е... ама аз не си падам много по веселите неща
Re: SKA,SKA,SKA,SKA!
Даааа тъкмо за групи от сорта на Madness, става дума.Това е така наречената 2tone или 2nd wave ska.Известни групи са също и The Specials и Тhe Selector, както и много други.Естествено имам предпочитания и сред по-новата СКА, но общо взето олдскулърите ме кефат повече.Циндил-Пиндил написа:Кое точно е истинската ска? Това, дето скиорите си го прикачват на единия крак?melestorm написа:Феновете на истинската ска, май са малко...или не, вие кажете!![]()
Доколкото знам тази музика е претърпяла голямо развитие и има няколко вълни на ска музиката (четири май).
Аз знам няколко ска банди, но от по-старите се сещам единствено за Меднес. Иначе съм слушал разни работи на Catch22, Mighty Mighty Bosstones, Voodoo Glow Skulls, Gadjits, Choking Victim, Five Iron Frenzy, Operation Ivy, Pietasters...
Весела музика е... ама аз не си падам много по веселите неща
п.п.Да доста весела музика, адски близка е до регето и рокстеди, ако харесваш реге, лесно би могъл да харесаш и ска.Много ярък пример в това отношение е великият Brad Nowell и Съблайм!
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Ska is our business!!!
Reel Big Fish, Bad Manners, Bluekilla, The Aquabats и разни други, знайни и незнайни групи, свирещи по гаражи, седенки, апартаменти.
Съблайм какъвто стил са успели да слушат, такъв са сложили в песните си, та било то пънк, ска, реге, рага, хипхоп(тропбопбилипоп), лек гръндж. Аз винаги съм казвал, че са имали потенциала да станат най-обичаната група някога, ама нейсе, say no to drugs
if there's a cloud above
if it should rain well let it
over tonight forget it
we're in the mood for ska
Reel Big Fish, Bad Manners, Bluekilla, The Aquabats и разни други, знайни и незнайни групи, свирещи по гаражи, седенки, апартаменти.
Съблайм какъвто стил са успели да слушат, такъв са сложили в песните си, та било то пънк, ска, реге, рага, хипхоп(тропбопбилипоп), лек гръндж. Аз винаги съм казвал, че са имали потенциала да станат най-обичаната група някога, ама нейсе, say no to drugs
if there's a cloud above
if it should rain well let it
over tonight forget it
we're in the mood for ska
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Понеже ги спомена...phooey написа: Съблайм какъвто стил са успели да слушат, такъв са сложили в песните си, та било то пънк, ска, реге, рага, хипхоп(тропбопбилипоп), лек гръндж. Аз винаги съм казвал, че са имали потенциала да станат най-обичаната група някога, ама нейсе, say no to drugs![]()
Не съм слушал много от тях, но и малкото, което съм чул ме кара да си задавам въпроса "какво толкова намират всички в тях?"
Музиката им е един бъркоч от стилове, не блести с оригиналност... както и текстовете им. Нищо особено.
Признавам ги само за едно - правят наистина добри кавъри на по-стари пънк групи - Minor Threat, Descendents, Bad Religion...
И наистина - say no to drugs
Toва да не си го казал повече пред мен!Помисли, преди да говориш за оригиналността на Съблайм.Явно не си слушал достатъчно.Циндил-Пиндил написа:Понеже ги спомена...phooey написа: Съблайм какъвто стил са успели да слушат, такъв са сложили в песните си, та било то пънк, ска, реге, рага, хипхоп(тропбопбилипоп), лек гръндж. Аз винаги съм казвал, че са имали потенциала да станат най-обичаната група някога, ама нейсе, say no to drugs![]()
Не съм слушал много от тях, но и малкото, което съм чул ме кара да си задавам въпроса "какво толкова намират всички в тях?"
Музиката им е един бъркоч от стилове, не блести с оригиналност... както и текстовете им. Нищо особено.
Признавам ги само за едно - правят наистина добри кавъри на по-стари пънк групи - Minor Threat, Descendents, Bad Religion...
И наистина - say no to drugs
п.п.Това ми е любимата група.
п.п.п.Евала phooey, як аватар!
Всеки си има право на вкус.
На мен специално ми харесва позитивизма в някои техни песни (What I Got, Doin` Time, Chick On My Tip, Freestyle Dub), които те карат да станеш от стола и да врътнеш няколко гюбека, истерично припявайки си безкрайно повтарящия се рефрен. Имат и по-бавни, за либовния нагон, като Romeo, Caress Me Down, които според мен са доста лирични и с приятна мелодийка. Отделно, музиката им се отнася и за доста социални проблеми (Wrong Way, Poolshark, Badfish, Date Rape), което е направо 4то измерение за някои от днешните групи.
Съблайм си има много специфично звучене с ска дрънкането на Брадли, дебелия бас на Ерик, и дъбовото бумтене на Бъд. Най-малкото има много калифорнийски групи, които са техни последователи, и Съблайм са все още големи по Западното крайбрежие. Най-малкото са за уважение, че са израснали от свирене по частни партита през продаване на албумите им от багажника на буса до световноизвестност с първия албум, подписан с голяма звукозаписна компания.
"Good music is good music, and that should be enough for everybody"
На мен специално ми харесва позитивизма в някои техни песни (What I Got, Doin` Time, Chick On My Tip, Freestyle Dub), които те карат да станеш от стола и да врътнеш няколко гюбека, истерично припявайки си безкрайно повтарящия се рефрен. Имат и по-бавни, за либовния нагон, като Romeo, Caress Me Down, които според мен са доста лирични и с приятна мелодийка. Отделно, музиката им се отнася и за доста социални проблеми (Wrong Way, Poolshark, Badfish, Date Rape), което е направо 4то измерение за някои от днешните групи.
Съблайм си има много специфично звучене с ска дрънкането на Брадли, дебелия бас на Ерик, и дъбовото бумтене на Бъд. Най-малкото има много калифорнийски групи, които са техни последователи, и Съблайм са все още големи по Западното крайбрежие. Най-малкото са за уважение, че са израснали от свирене по частни партита през продаване на албумите им от багажника на буса до световноизвестност с първия албум, подписан с голяма звукозаписна компания.
"Good music is good music, and that should be enough for everybody"
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт