Чужд Език

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
LULLABY
В началото бе словото

Чужд Език

Мнение от LULLABY »

Знае ли някой кои са възможните езици, от които да избираме и от какво ниво се започва, защото не е възможно всички да са на едно ниво, а някой може да пише и език, който не е учил пък друг - който е учил 12 години :? Въобще колко сериозно ще е езиковото обучение за нефилологическите специалности и струва ли си да запишеш език, който досега не си учил, но ти е интересен или така само ще си създадеш допълнителни проблеми с подготовката, а и нищо особено няма да научиш :roll: :sad11: :dontknow: :downtown:
I was alone, Falling free,
Trying my best not to forget
What happened to us,
What happened to me,
What happened as I let it slip
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

И на мен ми е интересно.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

като се запивах във фми и питах какичката в коридора и тя ми каза, че ако се сформира група по съответния език, той ще се изучава, иначе не. отделно не можа да ми каже от какво ниво се започва :) знам само нивото за компютърния английски във фми :(
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

Ми мен ми е писнало от Английски, а ми викат в коридора като си писах документи само това е за ФМИ... Айде, набирам желаещи за отбор по японски :D . Без майтап!
Изображение
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

аз пък искам да си продължа с италианския и испанския, но и френски няма да откажа :)
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

monique написа:като се запивах във фми и питах какичката в коридора и тя ми каза, че ако се сформира група по съответния език, той ще се изучава, иначе не. отделно не можа да ми каже от какво ниво се започва :) знам само нивото за компютърния английски във фми :(
На мен ми вика "попълвай графата език" и аз й викам - какъв е смисълът, след като във ФМИ за друг език, освен английски не знам да има. Според мен тя не беше съвсем наясно за това, иначе за другото си беше тип топ. :)
Изображение
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

Ми и на мен ми викат пиши Английски като си бях оставил само тази графа празна... Казаха ми те после пак ще попълваш после второ пак за език :shock: ?
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

На мен ми каза - добре, щом не си сигурна, не го пиши, после като започнете ще може да си избереш... или нещо подобно.
Между другото за английския във ФМИ със сигурност има групи от различни нива, предполагам анвсякъде е така.
Изображение
Аватар
izvynzemno
Пишете, о, братя

Мнение от izvynzemno »

Аз съм от английските филолози, но доколкото знам в моята специалност се изучава и втори западен език по избор. Имам ОГРОМНО желание да уча френски, ходила съм на курс и взех първо ниво преди две години, но поради липса на практика ми се иска да почна отначало. Въпросът ми е дали за филологиите изборът на втори западен език се прави от всеки студент поотделно, или от групата, и има ли възможност да не мога да избера френския например, защото няма достатъчно кандидати от моята специалност?
“Ако мислиш, че това е хаос, трябва да видиш какво има тук”. И му посочи главата си."
(Кърт Вонегът)
Shadow^^^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Shadow^^^ »

monique написа:като се запивах във фми и питах какичката в коридора и тя ми каза, че ако се сформира група по съответния език, той ще се изучава, иначе не. отделно не можа да ми каже от какво ниво се започва :)
Аз пък я питах на какво ниво се изучава английският и тя ми каза, че ако се събере група може да е на високо. :roll:
Waste no time dreaming in vain.
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Ъъъ, малко не е по темата...може и да си въобразявам, ама monique ти май малко приличаш на мен. :shock:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... c&start=60
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

ами май не чак толкова, но на снимката, където си с блузката приличаш на една моя приятелка, която е с 2 години по-малка от мен :)
Аватар
cloud_9
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от cloud_9 »

Ама, че сте претенциозни :D Колкото по-ниско нивото, толкова по-добре. Ще се вземе изпита по-лесно и няма да има нужда и по това да се учи.
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

Е, от това няма смисъл :) Аз съм учила английски и испански, мечтата ми е да уча италиански, но тъй като тази година пак ще имам КСК, ако имам възможност, ще пиша испански, все пак имам едно средно ниво ДЕЛЕ и ще ми е по-лесно, все пак освен 2-3 работни места, студентство и кандидатстудентство, мисля по някое време и да спя. Иначе ако нямах КСК щях да дам всичко от себе си за италиански.
Memento mori!

Изображение
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

доколкото знам във фми няма изпит по език през сесията.......мисля, че оценката се формира на база текущи оценки
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”