РРП

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
MRA
В началото бе словото
Обратна връзка:

.

Мнение от MRA »

радвам се,че най-после някой колега се включи.може да поддържаме връзка до 2-и,когато ще се запознаем лично.
Аватар
goshevv
В началото бе словото

Мнение от goshevv »

Rysef написа:Мога ли да наричам колеги,лица,които са същия факултет,но друга специалност :lol:
Разбира се че може :lol: и без това ще се виждаме често там както каза яничка :wink:
Incapable of any emotions...
SerenitY^
В началото бе словото

Мнение от SerenitY^ »

Айде и аз да се обадя - РРП :) Докопах се до учебния план(който наистина никъде го няма, раздавали са го миналата година на първокурсниците) и на мен лично мн ми допада. Няма да го напиша целия а само нещата, които ще учим първата година:

Задължителни дисциплини:
Обща картография, Световно стопанство, Основи на кадастъра, Макро- и микроикономика, Основи на планиранетио(тези за първия семестър); Обща и регионална статистика, Социология, Информатика(мн елементарна от сорта кво е интернет :P ), Околна среда и прир ресурси, ГИС в регионално управление(обяснено е какво ще се учи ама нещо не ми е ясен този предмет)

Избираемите започват чак от третия семестър

Факултативни дисциплини:
Философия, Икономическа геология(? бляхс), Природозащитно право, Културология, Психология, Етнология, Нова и най-нова история на България, Политология (от тези се избират 4)

А сред избираемите ще спомена само няколко защото те са много: Инвестиционен мениджмънт, връзки с обществеността, Структурни политики на ЕС, ООН - структура и съвременни проблеми на функционирането, Туристическа политика и планиране, Стратегическо планиране и мн др.

Надявам се поне малко да съм ви прояснила нещата :)
Последно промяна от SerenitY^ на 24 Авг 2006, 11:06, променено общо 1 път.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Хахах че то по този план няма смисъл от други специалности в СУ хахах
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Stark написа:Хахах че то по този план няма смисъл от други специалности в СУ хахах
Ще отбележа,че и език се изучава :)
goshevv написа:Разбира се че може :lol: и без това ще се виждаме често там както каза яничка :wink:
Като гледам,то и много от предметите,които се учат,ни съвпадат .. :wink:
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

E то от много стола накрая се пада на земята :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Picklenose
От дъжд на вятър

Мнение от Picklenose »

Като изключим пустата статистика ми се струва интересна специалност :lol: :wink:
why don't you go outside and .... yourself?!
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Picklenose написа:Като изключим пустата статистика ми се струва интересна специалност :lol: :wink:
Подкрепям напълно.
За туризма,колко стотни не ти стигнаха ? Виждам,че програмите им съвпадат първата година,което е много хубаво-ако искам да се преместя при вас,ще ми признаят годината :lol:
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
The_Snake`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от The_Snake` »

Rysef написа:
Подкрепям напълно.
За туризма,колко стотни не ти стигнаха ? Виждам,че програмите им съвпадат първата година,което е много хубаво-ако искам да се преместя при вас,ще ми признаят годината :lol:

Приет си туризъм и мислиш за местене ???? :roll: :shock: :shock:
Аватар
Picklenose
От дъжд на вятър

Мнение от Picklenose »

The_Snake` написа:
Rysef написа:
Подкрепям напълно.

Приет си туризъм и мислиш за местене ???? :roll: :shock: :shock:
Защо така се лъжите,че туризма(в който приемат с малко по-висок бал) е най0хабавата специалност... :roll: :?: :!: Както и да е ,ами не ми достигна 0.86 на 2ро класиране,но птк РРП е нова специалност и се надявам да ми хареса и като завърша да се търсят завършили точно това защото като гледам туризъм вече можеш да учиш на всякъде и има мног окадр ивече. 8)
why don't you go outside and .... yourself?!
Аватар
goshevv
В началото бе словото

Мнение от goshevv »

Rysef написа:
Stark написа:Хахах че то по този план няма смисъл от други специалности в СУ хахах
Ще отбележа,че и език се изучава :)
goshevv написа:Разбира се че може :lol: и без това ще се виждаме често там както каза яничка :wink:
Като гледам,то и много от предметите,които се учат,ни съвпадат .. :wink:
Да се надяваме че ще можем да си помагаме взаимно независимо че сме различни специалности :wink:
Аватар
goshevv
В началото бе словото

Мнение от goshevv »

А и забравих да питам някой знае ли колко изпита имаме първата сесия... :?:
Аватар
MRA
В началото бе словото
Обратна връзка:

.

Мнение от MRA »

имам един приятел,който миналата година беше приет именно РРП.чакам го да се върне от морето и да го разпитам за всичко свързано с учебния план.тъй че,разбера ли нещо,ще пиша.
Аватар
goshevv
В началото бе словото

Re: .

Мнение от goshevv »

MRA написа:имам един приятел,който миналата година беше приет именно РРП.чакам го да се върне от морето и да го разпитам за всичко свързано с учебния план.тъй че,разбера ли нещо,ще пиша.
Ще чакаме да кажеш :wink:
Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Много се радвам за тези, които волно или неволно са се записали да учат точно тази специалност.
Аз съм от пионерския поток и може да се каже, че вече имам някои наблюдения.
Първата година по-голямата част от предметите са общообразователни, затова ви се струват сходни учебните планове. Всъщност те наистина са основата за по-нататъшно развитие.
На първият "учебен ден" че получите малки пътеводители из водите на РРП. Там е описан подробно всеки предмет. Естествено не всичко написано съвпада с реалността, но като цяло бива.
След като се преборите (-ме) с 1-ви и 2-ри курс...започва истинското щастие и удоволствие, свързанo с тази специалност.
90% от преподавателите са на ниво, други малко се превземат и съответно си спечелват омразата на студентите.
На лекции е хубаво да се ходи, повярвайте, добре е да се набивате на очи!
Първата, както и втората сесия са с по 6-7 изпита (вече не помня точната бройка), като от някои може да се освободите с успех над 5.00/5.50.
Както ще разберете ГГФ е много активен факултет във всяко едно отношение, та не липсват интересни международни конференции.
Страшно перспективна и разнообразна специалност...това мога да кажа.

За съжаление най-вероятно от тази година ще прекъсна, за да се убедя най-сетне, как е положението на чужда почва. Със сигурност обаче Регионалното развитие/ пространственото планиране и т.н. ще са в основата на висшето ми образование!

Пожелавам ви единствено да почувствате желание да следвате точно това, другото е ясно!

:wink:
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз :D
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”