Кредитната система

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

В ЮФ просто се явяваш на изпитите, никакви бланки няма, това важи и за малките курсове. Аз съм приет 2002 и минах метър кредитите - имаме 10 изборни, те ни дават 11-12 от които да си ги изберем, явяваме се и готово. Много по-лесно отколкото да се броят кредити. Един приятел от политологията веднъж трябваше да ходи на 14 изпита, щото вси4ките носеха само 1 кредит. Пълно безумие. И какво, помагат ли? не, само учат опвече глупости.

По-долните курсове на МО учат същите дисциплини за изборни, по същия начин както са се учели винаги със същата заетост и същшата несериозност ("изборна" в ЮФ е синоним на "ходи да го вземеш да си вдигнеш успеха", под 6 се пише, ама рядко). И каква е файдата тогава от кредитите???

Като прочетох статията се изумих че някои сериозно би могъл да си мисли че кредитите ще повишат интереса!

Повишават само тръшкането "мале, откъде да намеря още 5 кердита като не дават!" :evil: поне така ми го описвах хора-бакалаври от ФМИ :D
Изображение

Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Циндил-Пиндил написа:
^PrincessA^ написа:
Циндил-Пиндил написа:Питайте тези, при които си подавате семестриалните талони.
К'ви талони, извинявай? :shock: :oops:
Бланките, в които в края на всеки семестър попълваш дисциплините, които ще изучаваш през следващия такъв.
Аре стига бе, т'ва само в ГГФ ли го има?! :shock:
ФКНФ няма, или поне не съм разбрала досега.

А иначе нашата инспекторка е симпатична и отзивчива, не се оплаквам, но това с кредитите...нъцки.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е как бе? при нас има талон му викат и не можеш да се запишеш без него макар че секретарката оопс инспекторката исках да кажа има копие
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Циндил-Пиндил написа:Бланките, в които в края на всеки семестър попълваш дисциплините, които ще изучаваш през следващия такъв.
Аре стига бе, т'ва само в ГГФ ли го има?! :shock:
Ами явно... :roll: :twisted: Ние във ФФ избираемите си ги записваме като почне съответният семестър, и то в едни списъци при секретарката, никакви талони няма.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

боже, аз решавам дали да ходя на някой избираем два часа преди изпита, какви списъци, кви пет лева бе... :roll:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Ами нали трябва да се състави програма... :roll:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

програма за какво?!?
не знам де, то в различните факултети си е различно. на нас ни е казано, че трябва да имаме десет избираеми изпита през петте години, за да покрием специализация, мой си е проблема кога ще си ги взема тия десет изпита...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Учебна програма.
Откъде ще разберат колко души са записали дадена дисциплина и дали изобщо има такива, ако никой не предаде талон (лист, списък, пергамент...) с дисциплините, които смята да изучава през семестъра?
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

това е защото са ви по-малки специалностите. ние като сме близо 400 човека, все ще има хора, които да ходят. а и то на избираемите дисциплини обикновено самите преподаватели не идват :roll:...
иначе някои преподаватели искат преди изпита списък на хората, които ще се явяват, за да си преценята натовареността, но нито е задължително, нито нищо...

Щастливо безработна!!!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Crematory написа:Че кой курс си?
Обърквацията е пълна
кандидат съм, все още не съм започнал, но това ме обезспокои като инфо :?
Наско
В началото бе словото

Мнение от Наско »

Туй кредитите е хубаво нещо, обаче никой не те насърчава да ги трупаш. Работа извън аудиторията? Аз очаквам аплодисменти, че изобщо съм влязъл.
++++
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

Цялата концепция ми звучи добре, ама както изглезда е само на теория... Иначе въпреки доста информативния пост на alhimikat цялата схема ми е малко неясна още...
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”