Забраната носене на забрадки не е дискриминация?!?

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Дискриминация ли е забраната за носене на религиозни символи?

да
15
31%
не
33
67%
не мога да преценя
1
2%

Общо гласове: 49

Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

inaccessibility написа:
Паган написа:
inaccessibility написа:
Паган написа:Те са в България и ТРЯБВА да живеят по български.
мога единствено да кажа, че това твърдение е смешно, нищо повече!
Дали Левски мисли ,че това мое негово твърдение е смешно...
може аргументът ми да е смешен, но замисляли ли сте се, че Левски е мъртъв? :lol:
Но България продължава да съществува :wink:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Аз съм съгласне с теб СТАРК,ама в момента някои малцинства са "по-равни" от други,ако разбираш какво имам в предвид.Накоя са "по-равни" пред държават и законите и това не са истинските и работливи българи,които носят държавата на гърба си.Заслугите на Раковски никой не отрича,аз също много го уважавам !
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

THE_PARASITE написа:.Накоя са "по-равни" пред държават и законите и това не са истинските и работливи българи,които носят държавата на гърба си.
Това казах и аз,и смятам,че на всички е ясно,но това както вече споменах ене религиозен или етнически проблем,а чисто политически.А по темата-нека си носят забрадките,освен ако правилника на училището не постановява друго.Цялата работа простомириши на популизъм :roll:

Паразите виж колко по-добре е да пишеш на свежа глава :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

THE_PARASITE написа:Аз нямам против да носят забрадки по улицата.Ако искат и мъжете да сложат фереджета.Въпросът е,че в училищата се изучава и освоява българската култура и език,а въпросните забрадки нямат място в него,по какъвто и да е показател !!!
Аз говоря за училището.Иначе преди това казах,че нямам нищо против да ходят така по улиците и ако искат и мъжете да сложат фереджета.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Паган написа:Но България продължава да съществува :wink:
да, продължава да съществува и да се развива! :wink:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Развива се, да, към турцизиране и циганизация :wink:

Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Паган написа:Развива се, да, към турцизиране и циганизация :wink:
въпрос на оцеляване - различните етноси се развиват по различен начин, а на територията на България никога не са живяли преставители на един единствен етнос (както между другото е навсякъде)...
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Тук обаче другите етноси взимат превес.

Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Паган написа:Тук обаче другите етноси взимат превес.
какво означава "други"? на територията на България са били родени и живеят много етноси (в това число българи, турци, роми, евреи, арменци, руси, украинци, сърби, гърци, румънци и т.н. и т.н.), НО всички те са Български Граждани! делението на гражданите по тяхната етническа принадлежност и поставянето на която и да е в привилегировано положение разкрива едно много незадълбочено разбиране на социалните проблеми...

а по темата - малко са хората, които възприемат онези две момичета от турски произход и мюсюлманска религия за равноправни българки... ето в това се корени проблемът! - липсата на толерантност, която липса едва сега става явна!
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Предлагам приятелски на всички да закрием тази тема,защото няма смисъл от нея...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Хах липса на толерантност,цялата работа се върти около евтиния популизъм..ако в България се наблюдаваше липса на толерантност всеки мангал,който се катери по стълбовете с токови трансформатори щеше да бъде отстрелван,турсикте новини щяха да се излъчват от минаретата с мегафон....просто сме безкрайно и твърде толерантни,от което следват и злоупотреби :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Явно няма край,така че истината е,че проблемът е в българите,които са се примирили и търпят да им се качват на главата,а всички знаем приказката за "мекото на баницата"...
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

inaccessibility написа:
Паган написа:Тук обаче другите етноси взимат превес.
какво означава "други"? на територията на България са били родени и живеят много етноси (в това число българи, турци, роми, евреи, арменци, руси, украинци, сърби, гърци, румънци и т.н. и т.н.), НО всички те са Български Граждани! делението на гражданите по тяхната етническа принадлежност и поставянето на която и да е в привилегировано положение разкрива едно много незадълбочено разбиране на социалните проблеми...

а по темата - малко са хората, които възприемат онези две момичета от турски произход и мюсюлманска религия за равноправни българки... ето в това се корени проблемът! - липсата на толерантност, която липса едва сега става явна!
Те сами се делят на турци и цигани, че аз ли да ги числя към българите?!

Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Паган написа:Те сами се делят на турци и цигани, че аз ли да ги числя към българите?!
Пагане, именно това е проблема - те търсят по някакъв начин да се идентифицират и като виждат, че са им подрязвали крилата по времето на комунизма, започват да се стремят към собствено обособяване. Проблемът, мисля че, е в това, че никой не е поставил ясни граници и затова те си мислят, че всичко им е позволено и знаят своите права и ги защитават в Страсбург, както си му е реда. Ти чувал ли си някой българин да се оплаче в Страсбург, защото на циганите им е безплатен тока? Аз поне не. И това е проблема - ние им позволяваме всичко и се оставяме да им минават номерата. Считам, че е време да се поставят граници. Аз лично съм за религиозна толерантност, но когато примерно почват да налагат турския език, както става в района на Кърджали, да им се отговори подобаващо, а не да си стоим с мисълта за толерантността. В случая със забрадките аз съм на страната на двете момичета, защото това за тях е религиозен символ и трябва да се спазва една религиозна толерантност - да си строят джамиите, щом искат, ама да не бутат църкви; да си носят забрадки, ама да ни скачат като ние носим кръстчета и т.н. А ако почнат да ми приказват на турски и ми слагат в България табели на турски, се обръщаш към органите на МВР - не може в България, където един е официалния език, да се налага чужд. Това е - граници на толерантността са нужни, каквито в момента няма и от това произлиза проблема с турц, цигани и други етноси....
ИзображениеИзображение
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

THE_PARASITE написа:Предлагам приятелски на всички да закрием тази тема,защото няма смисъл от нея...
да, ето нещо полезно!

споделихме становищата си, убедихме се, че взаимо съгласие не може да има... какво повече!:)

айде, мир да има! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”