Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Няма и скоро няма да се появят такива "екстри", ако още не сте забелязали, от СУ не им пука особено много от какво се нуждаят кандидат-студентите, хорати си тряскат ниските оценки, не позволяват гък да им кажеш, а ние просто се примиряваме и си траем... АЛМА МАТЕР окончателно ме загуби като бъдещ студент, не че на някого му пука :evil: :evil:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Добре не разбрахте ли,че УНСС е меката на икономиката,а СУ на езиците..който иска да жонглира с числа отива в УНСС,който иска да си усъвършенства оралните умения отива в СУ.Потърсете вината и в себе си,не може всички с добри оценки да са връзкари,абсурдно е,въпреки наложените вярвания :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

[/quote]Потърсете вината и в себе си,не може всички с добри оценки да са връзкари,абсурдно е,въпреки наложените вярвания [quote]

надявам се някога да се явиш на изпит по език в су, да ти опънат една двойка/това не е пожелание/ и после пак да си поговорим...в Софийския нещата НЕ бяха по-трудни от където и да било... някои хора обаче се смятат за богове
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

CasapA написа:
Потърсете вината и в себе си,не може всички с добри оценки да са връзкари,абсурдно е,въпреки наложените вярвания

надявам се някога да се явиш на изпит по език в су, да ти опънат една двойка/това не е пожелание/ и после пак да си поговорим...в Софийския нещата НЕ бяха по-трудни от където и да било... някои хора обаче се смятат за богове
О,явих се на анг в СУ и нищо чудно да ми лепнат цафарата,но няма да се жалвам наляво и надясно по форуми и седенки като някои,а ще разбера защо са ми зашили двойката :!: А може би за богове се мислят тези,които вярват,че навсякъде трябва да жънат успехи,ми не става
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Stark написа:
CasapA написа:
Потърсете вината и в себе си,не може всички с добри оценки да са връзкари,абсурдно е,въпреки наложените вярвания

О,явих се на анг в СУ и нищо чудно да ми лепнат цафарата,но няма да се жалвам наляво и надясно по форуми и седенки като някои,а ще разбера защо са ми зашили двойката :!: А може би за богове се мислят тези,които вярват,че навсякъде трябва да жънат успехи,ми не става
Ако имаше малко повече самочувствие и ако имаше същите успехи като мен, Маргарита и Даниел, щеше също да си толкова разочарован като нас.
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

Circle Line написа:
Stark написа:
CasapA написа:

Ако имаше малко повече самочувствие и ако имаше същите успехи като мен, Маргарита и Даниел, щеше също да си толкова разочарован като нас.
глупости, аз не подкрепям този пост :shock: но за мен е явно, че stark няма никакви претенции към себе си или околните, което е тъжно..
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

m_tz написа:
Circle Line написа:
Stark написа:
CasapA написа:

Ако имаше малко повече самочувствие и ако имаше същите успехи
като мен, Маргарита и Даниел, щеше също да си толкова разочарован като нас.
ОО как не го подкрепяш, скъпа, само се правиш!!!! :idea:

глупости, аз не подкрепям този пост :shock: но за мен е явно, че stark няма никакви претенции към себе си или околните, което е тъжно..
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

m_tz написа:
Circle Line написа:
Stark написа:
CasapA написа:

И двамата знаем, че го подкрепяш , скъпа, не се прави!!! :idea:
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

СТИГА ВЕЧЕ. и ми омръзна да ми споменават името. :roll:
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Абе що не вземете да излезете някъде да се разберете, ми се карате в някъв форум. Не че ми пречите, ама не знам дали има смисъл
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

За който се интересува и случайно не е разбрал,вече е излязла статистиката по немски! :roll:
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Мдам, аз си мислех, че са повече двойките. Както и да е, мен май не ме бърка ;)
Gilraen
В началото бе словото

Мнение от Gilraen »

Здравейте!От прочетеното в тази тема виждам,че изпитът по немски в СУ е дооста трудничък.Имам още две години пред себе си и съм в ЕГ с немски,уж от специалните паралелки(макар че хич не са такива,поне за мен).Та,може ли някой да ми даде съвет как да се готвя за изпит в СУ по немски,защото явно подготовката за DSD-to няма да ми свърши работа,а и компонентите са много различни(не правим преводи и тн.),но искам в България да си уча.Всякакви съвети и имена на добри учители или курсове ще са ми от полза.Мерси предварително!
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Gilraen написа:Здравейте!От прочетеното в тази тема виждам,че изпитът по немски в СУ е дооста трудничък.Имам още две години пред себе си и съм в ЕГ с немски,уж от специалните паралелки(макар че хич не са такива,поне за мен).Та,може ли някой да ми даде съвет как да се готвя за изпит в СУ по немски,защото явно подготовката за DSD-to няма да ми свърши работа,а и компонентите са много различни(не правим преводи и тн.),но искам в България да си уча.Всякакви съвети и имена на добри учители или курсове ще са ми от полза.Мерси предварително!
Здравей!!! Значи аз, въпреки че много обичам немския език и той досега ми е носил само удоволствие, бих ти преперъчал да се готвиш с английски и особено, ако искаш да учиш някоя от екзотичните филологии (японистика, китаистика, кореистика, скандинавистика..). Иначе и аз бях от Leistungsklasse и изкарах 98 точки на DSD, но нещата са съвсем различни там и двата изпита не могат да се сравняват. Ако все пак решиш с немски да кандидастваш, ти препоръчвам още от сега да започнеш да обогатяваш Wortschatz-a си и то много, но все пак на изпита не се впечатляват много от това и често пъти поправят верни неща (аз си гледах работата и имах няколко верни израза в съчинението, които ми бяха поправени, аз естесвено питах, защо са ми поправени, при положение, че съм сигурен в тяхната правилност, тогава преподавателката погледна пак и каза, че имам право, но оценката ми не може да бъде променена, при което аз много се разочаровах от проверяващите)... Абе като цяло на този изпит не се оценява обективно, всеки си поправя, каквото си иска. ... Иначе аз сега влязох кореистика с оценката ми по немски, но все пак не съм доволен.
Толкова засега, ако те интересува нещо друго, питай. :wink: :wink:
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

При мен пък имаше поправени неща,за които обяснението бе,че са остарели като изрази или неуместни,затова обърни внимание на това!! :wink: Освен това не забравяй на втория текст със собственото попълване да склоняваш и да слагаш не само предлога,а и определителния член :!: -при мен на 4-5 места /имам 7 грешни/ грешката е именно в това-предлогът е абсолютно правилен ,но няма an dem да кажем :!:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”