СУ vs. ТУ
Модератори: svetlio.varna, Boromir
СУ vs. ТУ
Аре душки пак ще ви досаждам.........Представете си,че сте на мое място...кое бихте избрали......и да си кажа,че до вечерта трябва да съм решила 
По-добре мисли кое ще ти е по-интересно. Аз също имах перспектива / Авиационната в Ту или информатика в Су/ Всичко оставих за последния момент. В крайна сметка дори и себе си изненадах, записах Су - това буквално като пристигнах в София го реших. Така че, според мен ако ти е много трудно да решиш остави за накрая
, поне ще знаеш, че си избрала това, което е натежало повече.
- Sandra
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Без да искам да обидя някого, но 60% от приятелите ми учат в ТУ и милите като ги гледам колко са зле... е вярно си е, че те по принцип са си зле, но явно радиацията в ТУ е по-висока от нормалното и си оказва влияние
Пък и както каза Gig - СУ си е СУ... а и честно казано в България си нямам и понятие дали инсдустриалния мениджмънт може да има кой знае каква реализация. Но все пак за последното - не съм особено запозната, така че нищо не мога да кажа.
Пък и както каза Gig - СУ си е СУ... а и честно казано в България си нямам и понятие дали инсдустриалния мениджмънт може да има кой знае каква реализация. Но все пак за последното - не съм особено запозната, така че нищо не мога да кажа.
Абе СУ е най-доброто в БГ за мен. А колкото до заплатите - един програмист (добър) изкарва 2-3 хиляди без проблеми, а с приложна математика според мен нямаш пречка да станеш такава. А ако не те влече пограмирането за хора със солидна подготовка по математика винаги има места в разни научни екипи, банки , застрахователни фирми.
В крайна сметка - това ти е само за бакалавър....за магистър можеш да следваш нещо доста по-различно ако ти е кеф.
Иначе и за мен ту е добър университет , но на ВТОРО място след СУ.
В крайна сметка - това ти е само за бакалавър....за магистър можеш да следваш нещо доста по-различно ако ти е кеф.
Иначе и за мен ту е добър университет , но на ВТОРО място след СУ.

- Sandra
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е да - наистина специалността може би е по-готина по принцип, но просто не знам каква реализация може да има в България... Макар че въпроса за реализацията, както знаем, е доста относителна в наш'та мила БГ. Познавам хора, които са завършили аграрен бизнес, а са с доста добра реализация като ръководни кадри в банки... така че май наистина е по-добре да решиш сама кое ти харесва повече 
Като прочетох учебния план видях, че там ги готвят за шефчета само с базови познания в инженерството. За сметка на това се набляга на икономиката. С тая специалност или ще изкарваш луди пари или няма да си намериш работа в зависимост дали се уредиш.
Като се замисля с всяка специалност е така де, но на мене тия менижърските специалности не ми харесват изобщо.
Като се замисля с всяка специалност е така де, но на мене тия менижърските специалности не ми харесват изобщо.

Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията"