СУ vs. ТУ

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Къде бихте предпочели

СУ приложна математика
44
68%
ТУ индустриален мениджмънт
21
32%

Общо гласове: 65

Аватар
dormouse
Вазов

СУ vs. ТУ

Мнение от dormouse »

Аре душки пак ще ви досаждам.........Представете си,че сте на мое място...кое бихте избрали......и да си кажа,че до вечерта трябва да съм решила :oops:
Изображение
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

мразя да правя важни избори :evil:
Изображение
Аватар
Gig
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Gig »

СУ си е СУ :)
Най-добрият начин да развалиш чудото е да се питаш, защо го има.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Виж кое ти се учи повече и това си избери. На мен специалността в ТУ ми звучи по-перспективно, но въобще не разбирам от такива неща и не искам да те подведа :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

мерси,че изказахте мнение........ще си помисля и още веднъж благодаря,че обърнахте внимание!
Изображение
duke
В началото бе словото

Мнение от duke »

По-добре мисли кое ще ти е по-интересно. Аз също имах перспектива / Авиационната в Ту или информатика в Су/ Всичко оставих за последния момент. В крайна сметка дори и себе си изненадах, записах Су - това буквално като пристигнах в София го реших. Така че, според мен ако ти е много трудно да решиш остави за накрая :wink: , поне ще знаеш, че си избрала това, което е натежало повече.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

мерси ...... очаквам и други мнения........сега внимателно проучвам учебният план на двете специалности и май си правя вече някакво решение.......иначе ми е много интересно да чета вашите мнения.....а на тези,които вече са ги изказали-благодаря!
Изображение
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Без да искам да обидя някого, но 60% от приятелите ми учат в ТУ и милите като ги гледам колко са зле... е вярно си е, че те по принцип са си зле, но явно радиацията в ТУ е по-висока от нормалното и си оказва влияние :wink:
Пък и както каза Gig - СУ си е СУ... а и честно казано в България си нямам и понятие дали инсдустриалния мениджмънт може да има кой знае каква реализация. Но все пак за последното - не съм особено запозната, така че нищо не мога да кажа. :roll:
duke
В началото бе словото

Мнение от duke »

До колкото си спомням и двете специалности май можеха да намират приложение като ръководител на нещо си.
За приложната някой ми беше споменал дори работа в банка :shock:
viar4eto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от viar4eto »

а бе СУ си е СУ ама специалността в ТУ е по-готина според мен ;)
aaa66
В началото бе словото

Мнение от aaa66 »

Абе СУ е най-доброто в БГ за мен. А колкото до заплатите - един програмист (добър) изкарва 2-3 хиляди без проблеми, а с приложна математика според мен нямаш пречка да станеш такава. А ако не те влече пограмирането за хора със солидна подготовка по математика винаги има места в разни научни екипи, банки , застрахователни фирми.
В крайна сметка - това ти е само за бакалавър....за магистър можеш да следваш нещо доста по-различно ако ти е кеф.

Иначе и за мен ту е добър университет , но на ВТОРО място след СУ.
Изображение Изображение
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Е да - наистина специалността може би е по-готина по принцип, но просто не знам каква реализация може да има в България... Макар че въпроса за реализацията, както знаем, е доста относителна в наш'та мила БГ. Познавам хора, които са завършили аграрен бизнес, а са с доста добра реализация като ръководни кадри в банки... така че май наистина е по-добре да решиш сама кое ти харесва повече :wink:
aaa66
В началото бе словото

Мнение от aaa66 »

Като прочетох учебния план видях, че там ги готвят за шефчета само с базови познания в инженерството. За сметка на това се набляга на икономиката. С тая специалност или ще изкарваш луди пари или няма да си намериш работа в зависимост дали се уредиш.
Като се замисля с всяка специалност е така де, но на мене тия менижърските специалности не ми харесват изобщо.
Изображение Изображение
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

хора.......много ви обичам затова,че се опитвате да помогнете.....в момента направо се разкъсвам........ужас.......утре ще ви кажа дали ще въм ви колежка и ще ми късат дупето с математика или ще съм в ТУ и там ще ми късат дупето с всичко останало :cry:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”