Класическа филология-въпрос!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
flower
В началото бе словото

Класическа филология-въпрос!!!

Мнение от flower »

Здравейте!Искам да попитам какво се изучава в посочената специалност и има ли изискване за предварителен курс/както при следващите унгарска филология,например/за онези,които не са учили преди езиците?! :roll: :roll: :roll:
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Учи се латински и старогръцки език. И доколкото знам предварителен курс няма.
http://www.uni-sofia.bg/faculties+bg/cl ... ssic.html- това са учебните планове на класическата филология, ако те интересува повече.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

С риск да те сдухам:
Ти си влязла класическа филология без да знаеш какво е това???
Е честито ... :twisted:
basileus
В началото бе словото

Мнение от basileus »

flower, класическа филология е една от първите специалности в СУ и е наистина прекрасно да владееш старогръцки и латински и да имаш възможност да четеш Омир, например, в оригинал. Надявам се, че ще се запалиш по тези занимания и ще ти хареса!
Аз се влюбих в старогръцки докато учех българска филология и от тази година ще уча класическа като второ висше.
Между другото, от 11 септември започва ускореният курс по латински.
Ще се видим!
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Опа, sorry, че заблудих flower за ускорените курсове. :oops: Аз няма да уча класическа филология, ама нали идвам от класическата и някак си забравям, че аз съм ги учила тези езици, а другите не. Sorry... :oops:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

katiunki написа:Опа, sorry, че заблудих flower за ускорените курсове. :oops: Аз няма да уча класическа филология, ама нали идвам от класическата и някак си забравям, че аз съм ги учила тези езици, а другите не. Sorry... :oops:
Значи има такива,така ли? :roll:
basileus написа:flower, класическа филология е една от първите специалности в СУ и е наистина прекрасно да владееш старогръцки и латински и да имаш възможност да четеш Омир, например, в оригинал. Надявам се, че ще се запалиш по тези занимания и ще ти хареса!
Аз се влюбих в старогръцки докато учех българска филология и от тази година ще уча класическа като второ висше.
Между другото, от 11 септември започва ускореният курс по латински.
Ще се видим!
Да,при мен нещата са малко по-различни,но се надявам да ми хареса.По принцип имам нагласа към езици,но не съм се занимавала до момента точно с тези. :D Мерси за куража. :D
А може ли по-подробно да ми обясниш за курса-как точно се действа?
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

Гост написа:С риск да те сдухам:
Ти си влязла класическа филология без да знаеш какво е това???
Е честито ... :twisted:
Не винаги нещата са такива,каквито изглеждат,нали знаеш? :wink:
basileus
В началото бе словото

Мнение от basileus »

Ще се убедиш сама, че класическите езици и култура са много интересни!
Курсът по латински започва на 11.09 от 10 ч. пред 189 кабинет в "Гълъбарника" и вероятно ще е по цял ден до края на месеца.
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

basileus написа:Ще се убедиш сама, че класическите езици и култура са много интересни!
Курсът по латински започва на 11.09 от 10 ч. пред 189 кабинет в "Гълъбарника" и вероятно ще е по цял ден до края на месеца.
Лелееееееееееееее :shock: ,всеки ден!??!Ужасс!!!!!Аз въобще не съм се занимавала с тях,но дано потръгнат нещата!!
MeL
В началото бе словото

Мнение от MeL »

да,аз също прочетох бележка в Ректората за специалните филологии,за които се изискват предварителни курсове и Класическата беше сред изброените.Също така беше отбелязано,че псисъствието на кусровете е абсолютно задължително.Успех!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”