Класическа филология-въпрос!!!
Модератор: Boromir
Класическа филология-въпрос!!!
Здравейте!Искам да попитам какво се изучава в посочената специалност и има ли изискване за предварителен курс/както при следващите унгарска филология,например/за онези,които не са учили преди езиците?!

- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Учи се латински и старогръцки език. И доколкото знам предварителен курс няма.
http://www.uni-sofia.bg/faculties+bg/cl ... ssic.html- това са учебните планове на класическата филология, ако те интересува повече.
http://www.uni-sofia.bg/faculties+bg/cl ... ssic.html- това са учебните планове на класическата филология, ако те интересува повече.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
flower, класическа филология е една от първите специалности в СУ и е наистина прекрасно да владееш старогръцки и латински и да имаш възможност да четеш Омир, например, в оригинал. Надявам се, че ще се запалиш по тези занимания и ще ти хареса!
Аз се влюбих в старогръцки докато учех българска филология и от тази година ще уча класическа като второ висше.
Между другото, от 11 септември започва ускореният курс по латински.
Ще се видим!
Аз се влюбих в старогръцки докато учех българска филология и от тази година ще уча класическа като второ висше.
Ще се видим!
Значи има такива,така ли?katiunki написа:Опа, sorry, че заблудих flower за ускорените курсове.Аз няма да уча класическа филология, ама нали идвам от класическата и някак си забравям, че аз съм ги учила тези езици, а другите не. Sorry...
Да,при мен нещата са малко по-различни,но се надявам да ми хареса.По принцип имам нагласа към езици,но не съм се занимавала до момента точно с тези.basileus написа:flower, класическа филология е една от първите специалности в СУ и е наистина прекрасно да владееш старогръцки и латински и да имаш възможност да четеш Омир, например, в оригинал. Надявам се, че ще се запалиш по тези занимания и ще ти хареса!
Ще се видим!
А може ли по-подробно да ми обясниш за курса-как точно се действа?
Лелееееееееееееееbasileus написа:Ще се убедиш сама, че класическите езици и култура са много интересни!
Курсът по латински започва на 11.09 от 10 ч. пред 189 кабинет в "Гълъбарника" и вероятно ще е по цял ден до края на месеца.