Сертификати
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- plamma
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Сертификати
Здравейте, имам нужда от съвет- лош, добър, няма значение! Имам желание да получа Сертификат от Cambridge (английски език)! Затова и потърсих в мрежата информация- разбира се, намерих срокове, начина на провеждане на изпита, такси, графици и т.н. За съжаление, не успях да открия информация за самия изпити- компоненти и продължителност! Така че, моля някой, който е минал през това, да ми обясни за какво точно става въпрос в изпита!
Всяка подробност би ми била от полза! 
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Първия сертификат ли?
Ох, взимала съм го преди...5 години...Мали колко съм одъртяла...
Значи по мое време имаше Reading Comprehension, Listening, Writing, Speaking. Може и друго да е имало,тия нещо ми се виждат много малко. А за продължителността на компонентите не мога да ти кажа. Спомням си,че Writing можеше да пишеш приказка,статия, разказ, писмо (официално или не). Аз покрай тоя изпит се научих да пиша официални писма. Само да не те обиркам,че съм ходила и на някакви друти изпити. Дано някой,който го е минал по-скоро да ти обясни по-добре.А най-добре се запиши към някое училище - ще те подготвят качествено - поне при мен резултатите бяха почти отлични
И сега не са чак толкова скъпи курсовете... 
Ох, взимала съм го преди...5 години...Мали колко съм одъртяла...
Значи по мое време имаше Reading Comprehension, Listening, Writing, Speaking. Може и друго да е имало,тия нещо ми се виждат много малко. А за продължителността на компонентите не мога да ти кажа. Спомням си,че Writing можеше да пишеш приказка,статия, разказ, писмо (официално или не). Аз покрай тоя изпит се научих да пиша официални писма. Само да не те обиркам,че съм ходила и на някакви друти изпити. Дано някой,който го е минал по-скоро да ти обясни по-добре.А най-добре се запиши към някое училище - ще те подготвят качествено - поне при мен резултатите бяха почти отлични
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
и едно лично мнение, не е пряко обвързано с темата. под advanced няма никакъв смисъл, първият сертификат е като за след 5ти клас.
ако си изкарала изпита на софийския по инглиш с прилична оценка, бих ти казал направо на проишънси да идеш, както смятам да направя аз, но в необозримо бъдеще.
адвенсд ти е ок, ако не искаш да работиш много специфичкна работа и се взима относително лесно
ако си изкарала изпита на софийския по инглиш с прилична оценка, бих ти казал направо на проишънси да идеш, както смятам да направя аз, но в необозримо бъдеще.
адвенсд ти е ок, ако не искаш да работиш много специфичкна работа и се взима относително лесно
малко офтопик : има ли подобни сертификати, само че за руски език!?!? някой ходил ли е на такъв изпит? аз не съм учила никога руски, но майка ми е рускиня. та по мое и на близките ми мнение, владея руски почти отлично устно и писмено, но лошото е, че нямам никакъв документ за това
т.е. например като си търся работа, работодателят дори и да вижда,че знам езика, много често той няма право да разчита на знанията ми, ако аз нямам документ, който да ги доказва. ако някой има инфо - плс да сподели 
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
но тези изпити обезателно с университета ли са свързани??? знаеш ли какво представляват??? дали компонентите са като в кс изпит по руски,например? а къде са таблата за обяви на руска филология,че там да се оглеждам за споменатите курсове, като започне учебната година?
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Не, не...
За руски сертификат - казава се Пороговый уровень и се издава от Русия, няма нищо общо с руската филология. И това съм го държала, ама въобще не си спомням какво съдържаше. Не си губи времето да търсиш разни секретарки, иди в Руския институт - той е малко по-надолу от Ректората по Шипка - голяма сграда е ,няма как да я пропуснеш. Там можеш да попиташ и да ти обяснят подробно. За сертификата по руски имаше писмо,имаше и разговорна част...Но другите компоненти не помня, и него съм го взимала преди 3-4 години...
За руски сертификат - казава се Пороговый уровень и се издава от Русия, няма нищо общо с руската филология. И това съм го държала, ама въобще не си спомням какво съдържаше. Не си губи времето да търсиш разни секретарки, иди в Руския институт - той е малко по-надолу от Ректората по Шипка - голяма сграда е ,няма как да я пропуснеш. Там можеш да попиташ и да ти обяснят подробно. За сертификата по руски имаше писмо,имаше и разговорна част...Но другите компоненти не помня, и него съм го взимала преди 3-4 години...
- ~ Sarcana ~
- От дъжд на вятър
-
The_Snake`
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Сертификати
plamma написа:Здравейте, имам нужда от съвет- лош, добър, няма значение! Имам желание да получа Сертификат от Cambridge (английски език)! Затова и потърсих в мрежата информация- разбира се, намерих срокове, начина на провеждане на изпита, такси, графици и т.н. За съжаление, не успях да открия информация за самия изпити- компоненти и продължителност! Така че, моля някой, който е минал през това, да ми обясни за какво точно става въпрос в изпита!![]()
Всяка подробност би ми била от полза!
тука : http://www.flo-joe.co.uk/
има примерни тестове ( на >Students: choose your Cambridge exam ... > Pratice Tests
а я дай ти какво си намерила - срокове, такси и т.н. щот и аз мисля да хода на тез сертификати. може пък да ходим заедно
Последно промяна от The_Snake` на 20 Авг 2006, 22:06, променено общо 2 пъти.