Конспирацията на хилядолетието? Не, изпита по английски...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

^^^Толко изписа и нищу не каза :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
kravhimikat
В началото бе словото

Мнение от kravhimikat »

vague написа: кравхимикът, ти къде беше на изпита? в 272 случайно?
Не, 218-та .
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

дам,и аз съм Великостоличната мафия:) за първи път някой се изказва така мило за нея- ВЕЛИКОСТОЛИЧНА...звучи велико:Р
Аватар
Mirabel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Mirabel »

Темата е много забавна, жалко че я прочетох малко късно:)
аз пък имам 4.00 по английски, от една доста забутана провинциална гимназия съм и последният месец не съм се готвила изобщо, защото реших да кандидатствам с литература, така че на тази, които имат 2-ки и 3-ки и са завършили елитни гимназии, могат само да си мълчат и да се срамуват. като говорим за оценки една съученичка има 5.00, а на курса по английски бях с едно момиче, дето правеше максимум по 2 грешки на теста. и колкото и да ми е неприятно, просто някои хора знаят английски по-добре от мен и трябва да си го призная. за това СУ няма вина. Когато се провалиш винаги можеш да си намериш виновен и добре че е корумпираната ни държава, да ни служи за оправдание, че иначе става страшно!:)
If one day you wake up and don't see the Sun - you are dead or you are the Sun.
Аватар
galichkaa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от galichkaa »

много писане и само глупости
кат не си изкарала добра оценка проблема си е твой ... просто нищо не си знаел/а
аз си имам перфектна оценка и не излизам от незнам си ква английска гимназия :D

простотия до шия малеее :idea: :idea: :idea:
Изображение
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

gali4ka, аз бих определил като "простотия" да не четеш поста, а директно да пишеш кухи мнения :roll:
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
Che_Guevara
От дъжд на вятър

Мнение от Che_Guevara »

АхахАхАХ, Великостоличната залива света, мани, мани, много сме, изтрещелници сме :D

Тъй-тъй. Много злоба, много хейтърззз, много нещо. Чакай да поспретна някое мненийце за прословутия изпит по английски. Що е то изпит по английски в СУ и вкарва ли той злоба у вас?

1во - за хората, които казват - ама аз смъ го учил 0392032 години, нз си кво, нз си що - кратко сравнение:
случай A) : Караш шофьорски курсове. Не ставаш за шофьор, ама все пак докарваш умения за книжка. Цял живот практикуваш, караш си прилично, но не си професионалист. Просто не ти е в кръвта
случай Б) : Караш шофьорски курсове. Вършееш на пътя (не пешеходци де...). Ни скорости ти се опират, ни "долен ляв педал" :lol: Караш шест месеца и вече правиш гонки по Цариградско в натоварен трафик, че и ги печелиш. Отдава ти се и туй то.
Извод) : Това колко си учил пък абсолютно не може да ме убеди доколко ти се отдава езика. Да не говорим, че изпита може да проверява неща, на които въобще не си наблягал/а

2ро - За девойката с руския. Моме, не ми се сърди, ама ако отидеш в Америка/Англия (примерно), един американец/англичанин може да изкара много по-ниско от теб, чужденката. Що ли? Щото говори уличен жаргонен разговорен езил, докато ти учиш САМО или поне ГЛАВНО книжовен език, а точно той се проверява в изпитите.

3то - Диктовка да нямало, или пък да била по-сложна. И що? Била безумна? И що? Имало критики към дикцията и произношението на диктуващия? А колко нейтив спийкъри говорят ИДЕАЛНО? Ако искате перфектната дикция и произношение, и то от учител българин - еми успех, и в Англия няма да намерите такива, камо ли тука. И си е нормално това нещо. Да била по-сложна диктовката ли? И що? За да може най-назубрените ненормални думи да се пишат, дето реално НИКОГА няма да ти потрябват, обаче, видиш ли, аз съм много начетен/а, виж кви думи знам, така че да го духат другите, дайте сложно. Дори на тая проста диктовка искам статистика колко хора имат 15/15. Ако не сте от тях, то защо искате по-сложна, като и на проста грешите. Ако сте от тях - защо се оплаквате, като имате максимален брой точки и хора, по-добре справили се от вас НЯМА. Някой беше казал в темата "аре бе, на теста 3 грешки - да,да, трябва да си егати гения" Еми правил съм на тестовете от книжките и 2 грешки, и 12, а не се смятам за егаси гения (за справка, тука на тоя тест имам 10 грешки)

4то - хора от Великостолична имат и шестици, и двойки, нз кво си правите гаргара с нас. Не само че го има тъпия спор София- остатъка, ами сега почна и тва. Е, на нас поне ни е забавно :) Keep the spirit :)
Viva la Revolucion!
Аватар
izvynzemno
Пишете, о, братя

Мнение от izvynzemno »

с риск да ядосам някого, бих казала че според мен изпитите по езици като цяло са сравнително обективни. иначе- вземете за сравнение изпита по история- може да си калитар и да научиш една тема, която се пада на изпита, а може и да учиш като луд и да не знаеш точно изпитната тема!
изпитът по език изисква систематични знания. е, вярно, че на теста може да ти се падне дума/израз който никога не си чувал, но есето и диктовката най-малкото показват грамотността си. все пак не искам да налагам мнението, всеки е с правото си да е гневен...друг е въпросът има ли смисъл от това. :roll:
“Ако мислиш, че това е хаос, трябва да видиш какво има тук”. И му посочи главата си."
(Кърт Вонегът)
~ELIZA~
В началото бе словото

Мнение от ~ELIZA~ »

Уча английски откакто се помня,в училище,на частни уроци...харесвам езика и ми е адски приятно да го използвам в ежедневието,да разговарям с англоговорящи,да гледам американски филми без субтитри и т.н.Мислех си,че владея езика и че ще се справя на изпита без дори да се готвя...но уви явих се и имам 2ка...Първата ми мисъл,когато видях оценката ми беше,че има нещо нередно.Как така аз,която без проблем общува с американец и разбира за какво се говори по "National Geographic channel" имам 2ка на изпита???Та отидох аз да си видя работата...оказа се,че съм допуснала безумно тъпи правописни и граматически грешки на диктовката (на която нямам нито една точка),въпреки че знаех и разбирах всичко продиктувано...Мисълта ми е,че не винаги знаем толкова колкото си мислиме и когато го разберем ни е най-лесно да обвиним този,който ни е оценил.Корупция има,за това съм съгласна,но знам също,че ако бях допуснала 11,а не 19 грешки на диктовката щях поне да вържа тройката,така че търся вината в себе си.Тези които се съмняват,че работата им е правилно оценена може(или е могло) да проверят това лично както аз направих и да си отговорят на въпросите.Отне ми 1h отиване и връщане с метрото и 10 минути чакане в университета,но това не е изгубено време защото сега знам какви са ми грешките и какво трябва да подобря,за да мога догодина да се справя на изпита :wink:
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Елица,евалата,това първото мнение на което попадам-човек със слаба оценка да си признава грешките,да не обвинява преверяващите и да прави разликата между нешънъл джиографик и изпит по английски:)успех следващия път:)
Аватар
goshevv
В началото бе словото

Мнение от goshevv »

Всичко около тези изпити е толкова относително че не може да има 1 мнение по темата...от проверяващ до проверяващ има същата разлика , каквато има от кандидат-студент до кандидат-студент...споровете са излишни според мен...
Incapable of any emotions...
~ELIZA~
В началото бе словото

Мнение от ~ELIZA~ »

така е но критериите за оценяване са едни и същи...проверката е относително обективна
~ELIZA~
В началото бе словото

Мнение от ~ELIZA~ »

аз съм Елиза... :wink:
Аватар
Che_Guevara
От дъжд на вятър

Мнение от Che_Guevara »

~ELIZA~ написа:аз съм Елиза... :wink:
Е като ти видях юзъра, за малко да не се сетя... Добре, че поясни :D
Viva la Revolucion!
eli_girl