Преразглеждане на оценката?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Magian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Всъщност по твоята дефиниция за посредственост и непосредственост излиза, че 90% от хората в България са духовно извисени личности, тъй като непрекъснато мрънкат и са недоволни от нещо и искат да го оправят. Останалите 10% са посредствените овци.нямазначение написа:И да, защо наричам дадени хора посредствени... защото сте, драги мои.
Аз лично рядко чувам в България някой да казва "Аз съм доволен от живота и считам, че е справедлив към мен".
Моето тълкуване е точно обратното. Непрекъснатото желание за промяна на статуквото (материално или духовно) те причислява към посредственото стадо от блееща маса за същото.
"Fifteen men on a dead man's chest
Yo ho ho and a bottle of rum
Drink and the devil had done for the rest
Yo ho ho and a bottle of rum."
- Magian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Почти всички само мрънкат и не правят нищо. Друга част променят нещата по лесния и егоистичен начин само за себе си - емигрират например, а хора които се опитват да променят нещо качествено се броят на пръсти.sunbreeze написа:Хм, аз малко не съм съгласна - в България недоволни от живота - бол, обаче колко от тях се опитват да направят нещо?
Естествено всеки недоволен се опитва да убеди останалите, че е от последните. Накрая се получава, че на приказки всеки иска промяна и се тупа в гърдите колко е различен, а всъщност е точно като останалите.
За да знаеш, какво да промениш, първо трябва (колкото и клиширано да звучи) да постигнеш мир със заобикалящият те свят, а след това да седнеш да го променяш. Точно за това най-големите мрънльовци на практика не правят нищо. Действат реално онези, които няма да чуеш да се оплакват.
Когато някой седне да ми обяснява как трябва да се вдигнем на револУция знам предварително, че точно той ще бъде в последните редици, ако револУцията дойде.
"Fifteen men on a dead man's chest
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Е сега съм съгласна. На думи всички са много велики, ама като трябва да се направи нещо...покриват се някъде.
Не съм тръгнала да убеждавам някого, че аз или еди-кой си е големият борец за справедливост. Обаче ми е омръзнало от хорското тесногръдие:"Когато за мен има полза, какво ми пука, че нещо не е правилно". А как да се оправят грешките, когато не се признават и когато всеки гледа да извлече изгода за себе си, пък "какво ми пука за другия."?
Не съм тръгнала да убеждавам някого, че аз или еди-кой си е големият борец за справедливост. Обаче ми е омръзнало от хорското тесногръдие:"Когато за мен има полза, какво ми пука, че нещо не е правилно". А как да се оправят грешките, когато не се признават и когато всеки гледа да извлече изгода за себе си, пък "какво ми пука за другия."?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
I am the captain of my soul
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Всеки човек е егоист,даже и някои да не го осъзнават или признават.И когато си в мир със заобикалящата среда,както бе казано по-горе ти се стремиш да извлечеш максималното за себе си,а когато тръгнеш да променяш нещо,то го променяш пак за себе си,променяш го спрямо своите възгледи и нижду,тоест подбудата отново е егоистична,макар и понякога подсъзнателна...Майка Тереза е митологична личност....и ако не си егоист то просто ще бъдеш смачкан..човек за човека е вълк 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?