Социални дейности или Етнология?
Модератор: Boromir
Социални дейности или Етнология?
Колебая се дали да запиша етнология или да се пробвам за социални дейности на трето класиране...
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Етнология!
Аз съм малко пристрастна, понеже съм твърдо зад историческите дисциплини.
Но все пак....помисли какво ще трябва да работиш, като завършиш социални дейности - социален работник?! Поне на мен не ми се струва особено приятно, да не говорим за някакво професионално развитие и т.н.
Аз съм малко пристрастна, понеже съм твърдо зад историческите дисциплини.
Но все пак....помисли какво ще трябва да работиш, като завършиш социални дейности - социален работник?! Поне на мен не ми се струва особено приятно, да не говорим за някакво професионално развитие и т.н.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
- Talismana_F
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
не знам защо има толкова негативни мнения за социалните?аз съм 2ра година там и съм наистина много доволна:)учат се изключително интересни неща от страшно много научни области,ходим на супер интересни практикуми:)не съм и мислила ,че ще ми хареса толкова:)пък и реализацията си зависи изключително и само от теб:)в момента специалността е перспективна ,защото се работи по много проекти финансирани от вън.пък и кой е казал ,че ще се занимаваш само с несгодите на хората.това би могло да с е твърди само от някой незапознат.работата понякога е по-скоро административна.а и усещането ,че помагащ на някой и най-вече ако този някой е дете е невероятно.тъй 4е не му мисли .ще ти хареса ,ако си ориентирана към подобен род работа.
- cRaZyDeViL
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
А какво ще работя, ако завърша Етнология? - учител по история?!sunbreeze написа:Етнология!
Но все пак....помисли какво ще трябва да работиш, като завършиш социални дейности - социален работник?!
Въпроса е сериозен, тъй като съм приет с тази специалност, която и аз незнам защо писах на 3-то място
Imagination is more important than knowledge
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Както ми каза един историк - завършваш история или етнология и или ставаш учител, или безработен. Честно казано, не знам какъв можеш да станеш с етнологията, но мен ако питаш има доста специалности, за които не е много ясно какво ставаш след като ги завършиш (Минало и съвремие на Югоизточна Европа, например), така че споко.cRaZyDeViL написа:А какво ще работя, ако завърша Етнология? - учител по история?!sunbreeze написа:Етнология!
Но все пак....помисли какво ще трябва да работиш, като завършиш социални дейности - социален работник?!
Въпроса е сериозен, тъй като съм приет с тази специалност, която и аз незнам защо писах на 3-то място
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Е аз подчертах, че съм пристрастна към историята 
А що се отнася до това, какво можеш да работиш...еми учител или музеен работник и аз не ти препоръчвам. Обаче примерно можеш да се насочиш към културния туризъм, особено ще се отнася до Балканските държави. Доколкото знам в учебния план на етнологията има и социология, така че сигурно и натам можеш да се насочиш. Учат се балкански езици, което пак предлага възможности...
Най-добре поучи малко, пък все ще измислиш какво да правиш нататък.
А що се отнася до това, какво можеш да работиш...еми учител или музеен работник и аз не ти препоръчвам. Обаче примерно можеш да се насочиш към културния туризъм, особено ще се отнася до Балканските държави. Доколкото знам в учебния план на етнологията има и социология, така че сигурно и натам можеш да се насочиш. Учат се балкански езици, което пак предлага възможности...
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Вярно е. То общо взето каквото и да завършиш, винаги може да си останеш безработен. Обаче за твоята специалност не си права - според мен е една от най-перспективните, особено като сега е за първа година. После една магистратурка в Солун и ще се бият, кой да те вземе на работаkatiunki написа: но мен ако питаш има доста специалности, за които не е много ясно какво ставаш след като ги завършиш (Минало и съвремие на Югоизточна Европа, например), така че споко.
- cRaZyDeViL
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аха ясно, накараме да съжалявам за избора сиsunbreeze написа:Е аз подчертах, че съм пристрастна към историята
Imagination is more important than knowledge
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Брех, аз се опитах да го убедя, че не е лоша специалността, пък в крайна сметка съм го накарала да съжалява....Какво толкова лошо казах? И кои са ти първите желания?
Последно промяна от sunbreeze на 17 Авг 2006, 20:07, променено общо 1 път.
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Дано си права.sunbreeze написа:Вярно е. То общо взето каквото и да завършиш, винаги може да си останеш безработен. Обаче за твоята специалност не си права - според мен е една от най-перспективните, особено като сега е за първа година. После една магистратурка в Солун и ще се бият, кой да те вземе на работаkatiunki написа: но мен ако питаш има доста специалности, за които не е много ясно какво ставаш след като ги завършиш (Минало и съвремие на Югоизточна Европа, например), така че споко.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."