Социални дейности или Етнология?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

~ELIZA~
В началото бе словото

Социални дейности или Етнология?

Мнение от ~ELIZA~ »

Колебая се дали да запиша етнология или да се пробвам за социални дейности на трето класиране...
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Етнология!
Аз съм малко пристрастна, понеже съм твърдо зад историческите дисциплини.
Но все пак....помисли какво ще трябва да работиш, като завършиш социални дейности - социален работник?! Поне на мен не ми се струва особено приятно, да не говорим за някакво професионално развитие и т.н.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Аватар
Talismana_F
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Talismana_F »

Ми и аз съм за етнологията,не знам какво мислиш,но аз не бих издържала всеки ден да се срещам с нещастията на хората,както би станало ако завършиш Социални дейности.Това е моят съвет но в крайна сметка всеки сам гради бъдещето си,сигурна съм,че ще вземеш правилното за теб решение. :wink:
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Избери си това, което ти се учи и това, което ти е интересно. Не мисли за това какво ще правиш после. Рискувай, понякога съдбата обича смелите. :wink:
Иначе и аз съм за етнологията, тъй като съм пристрастена към историята. :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Етнология:)
Вчера като се записвах едно момиче си истегляше документите от етнология и отиваше в соц дейности.Жената й каза защо от хубавата специалност отива в социалните дейности и момичето поиска да си отстан еетнология,но вече не можеше.не знам..ти си решаваш.
Изображение
~ELIZA~
В началото бе словото

Мнение от ~ELIZA~ »

Благодаря за мненията,аз така или иначе реших да запиша етнология пък каквото ще да става 8)
Natalia
В началото бе словото

Мнение от Natalia »

не знам защо има толкова негативни мнения за социалните?аз съм 2ра година там и съм наистина много доволна:)учат се изключително интересни неща от страшно много научни области,ходим на супер интересни практикуми:)не съм и мислила ,че ще ми хареса толкова:)пък и реализацията си зависи изключително и само от теб:)в момента специалността е перспективна ,защото се работи по много проекти финансирани от вън.пък и кой е казал ,че ще се занимаваш само с несгодите на хората.това би могло да с е твърди само от някой незапознат.работата понякога е по-скоро административна.а и усещането ,че помагащ на някой и най-вече ако този някой е дете е невероятно.тъй 4е не му мисли .ще ти хареса ,ако си ориентирана към подобен род работа.
Аватар
cRaZyDeViL
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от cRaZyDeViL »

sunbreeze написа:Етнология!
Но все пак....помисли какво ще трябва да работиш, като завършиш социални дейности - социален работник?!
А какво ще работя, ако завърша Етнология? - учител по история?!

Въпроса е сериозен, тъй като съм приет с тази специалност, която и аз незнам защо писах на 3-то място :evil:
Imagination is more important than knowledge
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

cRaZyDeViL написа:
sunbreeze написа:Етнология!
Но все пак....помисли какво ще трябва да работиш, като завършиш социални дейности - социален работник?!
А какво ще работя, ако завърша Етнология? - учител по история?!

Въпроса е сериозен, тъй като съм приет с тази специалност, която и аз незнам защо писах на 3-то място :evil:
Както ми каза един историк - завършваш история или етнология и или ставаш учител, или безработен. Честно казано, не знам какъв можеш да станеш с етнологията, но мен ако питаш има доста специалности, за които не е много ясно какво ставаш след като ги завършиш (Минало и съвремие на Югоизточна Европа, например), така че споко. :)
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Е аз подчертах, че съм пристрастна към историята ;)
А що се отнася до това, какво можеш да работиш...еми учител или музеен работник и аз не ти препоръчвам. Обаче примерно можеш да се насочиш към културния туризъм, особено ще се отнася до Балканските държави. Доколкото знам в учебния план на етнологията има и социология, така че сигурно и натам можеш да се насочиш. Учат се балкански езици, което пак предлага възможности...
Най-добре поучи малко, пък все ще измислиш какво да правиш нататък.
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

katiunki написа: но мен ако питаш има доста специалности, за които не е много ясно какво ставаш след като ги завършиш (Минало и съвремие на Югоизточна Европа, например), така че споко. :)
Вярно е. То общо взето каквото и да завършиш, винаги може да си останеш безработен. Обаче за твоята специалност не си права - според мен е една от най-перспективните, особено като сега е за първа година. После една магистратурка в Солун и ще се бият, кой да те вземе на работа ;)
Аватар
cRaZyDeViL
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от cRaZyDeViL »

sunbreeze написа:Е аз подчертах, че съм пристрастна към историята ;)
А що се отнася до това, какво можеш да работиш...еми учител или музеен работник и аз не ти препоръчвам. Обаче примерно можеш да се насочиш към културния туризъм, особено ще се отнася до Балканските държави. Доколкото знам в учебния план на етнологията има и социология, така че сигурно и натам можеш да се насочиш. Учат се балкански езици, което пак предлага възможности...
Най-добре поучи малко, пък все ще измислиш какво да правиш нататък.
Аха ясно, накараме да съжалявам за избора си :evil: Дано поне на трето класиране да ме приемат с 1-ва и 2-ра специалност(минимален шанс), че това с Етнологията явно ще е само мъки и губене на време.
Imagination is more important than knowledge
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Брех, аз се опитах да го убедя, че не е лоша специалността, пък в крайна сметка съм го накарала да съжалява....Какво толкова лошо казах? И кои са ти първите желания?
Последно промяна от sunbreeze на 17 Авг 2006, 20:07, променено общо 1 път.
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

sunbreeze написа:
katiunki написа: но мен ако питаш има доста специалности, за които не е много ясно какво ставаш след като ги завършиш (Минало и съвремие на Югоизточна Европа, например), така че споко. :)
Вярно е. То общо взето каквото и да завършиш, винаги може да си останеш безработен. Обаче за твоята специалност не си права - според мен е една от най-перспективните, особено като сега е за първа година. После една магистратурка в Солун и ще се бият, кой да те вземе на работа ;)
Дано си права. :) А това за магистратурката в Солун звучи много добре...Времето ще покаже, може и Атина да е. :lol:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

И аз мислех да пиша Етнологията на първите места,именно заради споменатата опция с култруния туризъм,но тази възможност е твърде мъглява ,тъй че овреме се отказах :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”