Raya_Alexandra написа:Най-глупавата книга на немски, която съм чела до сега е "So ist das mit der Liebe", а една от най-хубавите "Als Hitler das rosa Kaninchen stahl"
щото не си чела Am Ende der Nacht (Abschied von Bob)
за незапознатите:единият главен герой е негър, болен от спин. да, педерас е...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
имам прекалено много любими книги.. 2, за които веднага се сещам са "Бялата ръкавица" и "Граф Монте Кристо" . последно прочетох н Дж.Оруел "1984" - велика е. но нямам нервите да изредя любимите..
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Не искам да обидя никого в тази тема,но се сещам за едни думи на моя учителка,която има немалко и небеизвестни публикации тук-там.Тя,както и аз се дразни на подценяването на българските писатели.Това се случи точно когато беше бумът на "Шестото клеймо" , "Шифърът на Леонардо" и т.н.една от суъченичките сподели,че чете само чужда литература и тогава госпожата каза следното:"Има една книга на Паоло Куелю(не помня името в момента),в която се разказва за едно цвете към 300 страници.Елин Пелнн описва безупречно цяла горска картина с помощта на два образа".Бях като потресен от тези думи.Не искам да обидя никой,направете си сами изводите...
всичко това е чудесно, обаче "Шифърът на Леонардо" и особено "Шестото клеймо" са разкошни книги.... що се отнася до Елин Пелин природните картини,които създава, наистина изникват в съзнанието ти, но начинът, по който Йовков пресъздава душевното състояние на героите си... адмирации