Last.fm ?!

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Аз в last.fm съм регнат от година и нещо, но си дръпнах плъг-ина едва преди няколко месеца, защото бях с Winamp 3, а плъг-инът работи само с 2 и 5.

Сайтът е яка зарибявка. Много е забавно като има някакъв технически проблем и ъпдейта на chart-овете се забави и във форума се появяват хиляда теми 'Къде са ми статистикитеее', 'Не мога да живея такааа' и т.н. :D
Готино е също, че можеш да се запознаеш с хора, които слушат същата музика като теб, пък и да откриеш нови готини групи.
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

И аз имам рег от няколко месеца. Постоянно си проверявам статистиката и понякога чакам с нетърпение ъпдейтването й. :roll: :lol:

Обаче нещо ми се е*ава последно време и като слушам с уинампа не ми отчита, само с медиа плейъра. Това след като слушах он-лайн с програмата, преиснталирах я един път и се оправи, но сега не иска..
Аватар
GodSmacker
В началото бе словото

Мнение от GodSmacker »

Определено един доста добър и полезен сайт , особено сега ,след като е по-стабилен ..имам регистрация от края на миналата година и определено сайт-а ми е помогнал да развия музикалната си култура

Я дайте линкове за вашите profiles
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Преди малко си го инсталирах това.
Ще видим що за чарт ще извади с тия мои музикални странности :lol:

едит: егати, много бавно се обновява това в подписа ми :roll:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

след 5 часа: егати бъгавата история :evil:
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

lastfm е идеален, според мен ;)

не ми ли личи :lol:
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

Циндил-Пиндил написа:след 5 часа: егати бъгавата история :evil:
:lol: Не е чак толкова бъгав :wink: Вярно бавничко,но пък съгласете се,че си е готино?! 8)
The empires of the future are the empires of the mind.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Optimist написа: :lol: Не е чак толкова бъгав :wink: Вярно бавничко,но пък съгласете се,че си е готино?! 8)
Не е чак толкова бъгаво ли?! Я чуй:
- Половината песни изобщо не ми ги отчете като слушани, а тези, които все пак успя, ми излизаха в подписа с половинчасово закъснение.
- Както и предположих по-рано, за "симилар артистс" ми бяха предложени групи, които нямат нищо общо с моите предпочитания.
- Само час след като го бях инсталирал ми се появи и седмична статистика (нищо, че на сайта пише, че такива се правят чак в края на седмицата), а след още час вече я нямаше :lol:

Е, все пак се сетих да деинсталирам плъг-ина веднага след като изслушах едно от любимите си парчета, та сега поне ще му се радвам под формата на форумен подпис :)
Optimist
Драскач

МУЗИКАААА:)

Мнение от Optimist »

Колкото и да е странно при мен няма абсолютно никакъв проблем.Сериозно! :roll: Всичко се отчита,брои,абе почти идеално!
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Циндил-Пиндил написа:- Половината песни изобщо не ми ги отчете като слушани
А провери ли дали са тагнати? Няма как да отчете песните, ако изпълнителя и песента не са правилно написани във файл инфото :wink:
Циндил-Пиндил написа:- Както и предположих по-рано, за "симилар артистс" ми бяха предложени групи, които нямат нищо общо с моите предпочитания.
Симилар артистс ги определя от това какво друго са слушали хората, които са слушали и това, което ти си слушал и от това с каква музика са ги асоциирали. И тъй като половината хора в last.fm са музикално неграмотни, обикновено стават разминавания :)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Vaskes написа:
Циндил-Пиндил написа:- Половината песни изобщо не ми ги отчете като слушани
А провери ли дали са тагнати? Няма как да отчете песните, ако изпълнителя и песента не са правилно написани във файл инфото :wink:
Някои действително не са. Но дори това да е причината, минусите са много повече. Това с бавното обновяване ми е достатъчно, за да тегля майната на всякакви ултрамодерни джаджи за губене на време и просто да се облегна назад върху стола и да си пусна нещо заради самия кеф от музиката :)
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

Vaskes написа: И тъй като половината хора в last.fm са музикално неграмотни, обикновено стават разминавания :)
Тук не си напълно прав,да,може за някои групи да е така,но като цяло е доста полезно!
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

абе ъпдейтват ли ви се седмичните статистики и овърилл артситите, че моите са забатачили от 14 август... :roll:
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

16-21 август. Нищо, че вече няма какво да се ъпдейтва, щото изтрих плъгина.
Vernal_Equinox
В началото бе словото

Мнение от Vernal_Equinox »

Similar Artists са доста подвеждащи и много хора се възмущават защо еди-кой-си присъства еди-къде-си. По принцип подобните не се определят според стиловата близост, а според това какво друго са слушали хората, които слушат този изпълнител.
За да ви отчита винаги музиката, която сте слушали трябва да сте си тагнали песните, т.е. на Properties на MP3-ойката да има Title и Artist, за да има какво да се получи като информация на сайта. Все пак то не чете МП3-ойката, а нейния таг :wink:
Иначе сайтчето си е зарибявка, има си групи, хора, които слушат същото и т.н. Плюс това за вече няколкото месеца рег там открих много свежа музика, препоръчана или самооткрита 8)

Тъпото е откъм Neighbours, защото аз например слушам прекалено разнообразна музика, пък после ме туря с хора, които слушат доста чалга. А, аз чалга не слушам, ама само защото примерно саа слушали малко Мадона, електронно и примерно Нина Николина и веднага ме свързва с тях :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”