КН или СИ ?!?!?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Gohan
В началото бе словото

Мнение от Gohan »

Между другото теорията за баловете се потвърждава...

мин балове за момичета:
Компютърни науки редовно 28.20 (приемат 25 момичета)
Софтуерно инженерство редовно 28.11 (приемат 20 момичета)
Аватар
Tabledott
В началото бе словото

Мнение от Tabledott »

Ами КН е 28,90, но от 35 човека, докато СИ е 29,10, но само 20 човека, така че мисля, че може да се прецени коя от двете е по-желана :)
По-добре як и тъп, отколкото само тъп!
Аватар
spunky
В началото бе словото

Мнение от spunky »

ми и аз съм приет в КН и смятам ,че е по-добре от СИ.От тва СИ не мисля, че ще излезнат по-добри програмисти отколкото от КН,а и доколкото знам разликата не е толкова в информатиката колкото в математиката :D
Bhaal
В началото бе словото

Мнение от Bhaal »

и един бъдещ колега в СИ (ако се записеш) :D
не ме питай защо него първо писах - не схащам всички от нещата в учебния план и на двете специалности :? но пък колкото разпитвах един ми препоръча КН , един Информатика и третият човек , когото питах , ми каза , че е все тая , понеже основно с избирателните предмети си определям какво да уча 8)
на практика се съмнявам да има коренна разлика м/у двете специалности , но може и да се лъжа ... ако искаш изцяло програмиране май КН е за препоръчване :wink:
JanSubieski
В началото бе словото

Мнение от JanSubieski »

Всяка си има своите предимства. Двете покриват различни дялове. По принцип СИ е ориентирано към теоретичната и практичната част, докато КН е само теория. Поне така е по дефиниция и така както са го подали в справочника. Така че и двете са добри стига да знаеш какво искаш.
Gohan
В началото бе словото

Мнение от Gohan »

Ами .. реших се.. КН
Аватар
mimisoffice
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mimisoffice »

хей приеха ме СИ на 2ро класиране!Но една дилема ме мъчи-да остана ли за 3то за КН -делят ме 0.12 или да го запиша?МОМИЧЕ съм :D
А и още нещо някой би ли бил така добър да ми каже разликата-основната в учебния план или кое да избера?!Какво да правя !!!!!????? :lol:
PS:не искам да уча икономика,която разбрах че се учи в СИ :shock:
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

...
Последно промяна от slighter на 08 Ное 2006, 16:36, променено общо 1 път.
한류
Аватар
Tabledott
В началото бе словото

Мнение от Tabledott »

slighter написа: ходете в кн да завивате болтчета и гайки като искате... както и да е
Хахахаха, забавно мнение :lol: :lol: :lol: :lol:, интересно защо ние "жичкаджиите" в КН сме с 0,30 по-напред от СИ, при положение, че сме с 15 човека повече :)
По-добре як и тъп, отколкото само тъп!
DGD
В началото бе словото

Мнение от DGD »

Няма място за никакво сравнение - КН е доста по-добра от СИ, който се интересува ще знае защо. А и като мислите, че в СИ повече се програмира, защо всички с призови класирания на Нац. олимпиада по Информатика са кандидатствали там :roll:
aaa66
В началото бе словото

Мнение от aaa66 »

Като гледам ще се избиете с това програмиране. За мен лично дори и една приложна математика ти позволява да се занимаваш с програмиране , ако искаш.
Иначе между другите три И , СИ и КН според мен няма съществена разлика именно заради изборните предмети...ако ми харесва нещо от програмта на другите си го записвам и нямам грижи.
Аз лично смятам , че информатиката е най-добра за мен не защото там ме приеха, а поради факта , че математиката ми е интересна и не желая напълно да я загърбвам за сметка на програмирането. И не знам защо всички , които досега са учили математика и са кандидатствали с нея гледат да запишат специалност макс. далече от математиката. Не ви разбирам, но е нормално всеки с интересите си ( примерно още по-чудни са ми тези , които записват разни филологии тип китаистика :wink: )
Според мен информатиката предлага най-балансирания уч. план между математика и информатика, което предлага доста голям избор за магистратурата. А и отделно е най-старата специалност от трите и с по-големи традиции.
Все пак повтарям , че цаката е просто да влезеш във фми - ако имаш достатъчно амбиция независимо от специалността , с която си влязъл можеш да се развиеш и в други насоки благодарение на гъвкавия учебен план предлагащ много възможности. Сега погледнах пак списъка със изборните - 195 изборни курса ... поне аз повече от това нямам какво да искам.
Изображение Изображение
Аватар
mimisoffice
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mimisoffice »

Но започвам да се замислям за 3то класиране !Като гледам почти всички тук смятат КН за по-добра :oops: ами дали обаче са направили СИ и ИС тази година само за да приемат повече хора или има някаква друга причина-имам предвид тези специалности да са "по- МОДЕРНИЗИРАНИ" и така да се каже "по-изпипани и изчистени" от КН и И например,защото ако е така записвам СИ :D Но ако няма нищо такова...не знам май ще си остана за 3то... :( :oops:
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

еми четете уч. планове http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/bachelors и си избирате какво друго да кажа...
한류
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

Mimi, няма нищо такова, орязали са местата в Информатиката, за да има места за СИ и ИС. По принцип КН, СИ и ИС са с програми по световни стандарти, така че няма нищо такова - СИ и ИС да са по-модернизирани от КН. Ако разбираш поне малко от компове, съветвам те да прочетеш учебните планове и да сравняваш....по мое мнение КН е най-доброто от всичките, + тва виж и баловете - за КН е най-висок при положение, че там приемат повече хора, отколкото в СИ.
Аватар
mimisoffice
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mimisoffice »

Sally Пуснато на: Сря Авг 16, 2006 18:31 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Mimi, няма нищо такова, орязали са местата в Информатиката, за да има места за СИ и ИС. По принцип КН, СИ и ИС са с програми по световни стандарти, така че няма нищо такова - СИ и ИС да са по-модернизирани от КН. Ако разбираш поне малко от компове, съветвам те да прочетеш учебните планове и да сравняваш....по мое мнение КН е най-доброто от всичките, + тва виж и баловете - за КН е най-висок при положение, че там приемат повече хора, отколкото в СИ.
е това беше отговор :wink: незнам sally какво ще правя ту съм на мнение ,че СИ ше запиша ,ту пък като чета мненията ви се разубеждавам :shock: А мислиш ли ,че ще мога да влезна на 3то -остават ми 0.12 до КН :D :? :lol: И още веднъж МЕРСИ за хубавия отговор! :wink:
P.S.току виж сме станали колежки в КН.А пък ако не в КН,то поне ще сме колежки по факултет!!! :D
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”