голямата мъка ГП

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

... и септемврийските сесии догодина, по-догодина и т.н. :twisted:
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
EgoWar
В началото бе словото

Мнение от EgoWar »

аз изпита си го взех с 3. трябва да призная 4е като си чух името изпитах някакво нечовешко облекчение. после ме хвана страшно яд. все пак си чел, добре, чел си много (аз лично 4ето и малко от облигационното право и малко от вещното + М. П. и гениялните лекции на многопо4итаемия доц. Руцчев) и накрая нещо нещо не се получава. според мен проблемът е самият тест като форма на изпитване..тъй като ние просто не сме решавали достатъчно тестове. ние сме решили един тест по време на упражненията. а ако бяхме решавали всяко упражнение по един тест щяхме по добре да се ориентираме на какво да обърнем по голямо внимание и по време на четенето и по време на самия тест. това е положението..по тъжното е, че след всичко в 3ти курс гражданското право пак не се знае (това е мнението на асистентите по облигационно и вещно) така, че русчев да си направи сметката, защото явно системата му не работи не работи или просто ние сме си тъпо поколение.
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

не сте тъпо поколение, това според мен важи за всички студенти - за съжаление просто на повечето ни липсва изграден навик за регулярно учене през семестъра. малко на принципа - като не се налага, защо да се напъвам, и затова масово се сяда да се чете седмица-две преди сесията. поне моите впечатления са масово такива. има разбира се и изключения, но човек който си чете редовно, просто веднага прави впечатление; той дори да има пропуски, обикновено е доста по-напред с материала, защото му се запечатва по-трайно информацията и може да я доизгражда и развива, нещо което другите не успяват да правят, защото им липсва база за надграждане...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

[quote="EgoWar"]аз изпита си го взех с 3. трябва да призная 4е като си чух името изпитах някакво нечовешко облекчение. после ме хвана страшно яд. все пак си чел, добре, чел си много (аз лично 4ето и малко от облигационното право и малко от вещното + М. П. и гениялните лекции на многопо4итаемия доц. Руцчев) и накрая нещо нещо не се получава. според мен проблемът е самият тест като форма на изпитване..тъй като ние просто не сме решавали достатъчно тестове. ние сме решили един тест по време на упражненията. а ако бяхме решавали всяко упражнение по един тест щяхме по добре да се ориентираме на какво да обърнем по голямо внимание и по време на четенето и по време на самия тест. това е положението..по тъжното е, че след всичко в 3ти курс гражданското право пак не се знае (това е мнението на асистентите по облигационно и вещно) така, че русчев да си направи сметката, защото явно системата му не работи не работи или просто ние сме си тъпо поколение.[/quote
Не мисля, че проблемът е в нерешаване на тестове или нередовно учене!При нашия асистент правихме 2 теста, и на 2-та имам много добри оценки, а по ГП учехме редовно, методично през 2-та семестъра.Токушев се кълнеше, че който е бил на неговите упражнения и си е учил нещата, ще вземе изпита...Но като му гледах физиономията след като ни раздадоха оценките ...Беше конфузно... :roll:
EgoWar
В началото бе словото

Мнение от EgoWar »

и два теста не са достатъчни. според мен трябва да се решават всяко упражнение както тестове, така и казуси. аз също учих редовно през семестъра. нещата, които не ми бяха станали ясни от гражданското ги изчитах и от облигационното на калаиджиев, модуса по обл. право на методи марков, и вещното право. и да си знаете гответе се с тестовете, защото те първа ще ги въвеждат. кофти
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Няколко казуса решавахме също така...То няма време за повече егати...Този кво иска от нас... :evil: Трябва да се има предвид, че той това работи, а ние имаме куп неща - КП, АП и т.н и т.н...Естествено, че не можем да сме на неговото ниво... :lol: Според мен къса твърде много студенти :!: Нереално!Такива като нас с двойките значи се равняваме на колеги, които не са чували за гражданско, щото и такива има...Които не са отваряли... :roll:Не претендирам за 6-ца, но да имам кръгло 2...
Аватар
miellenelle
В началото бе словото

кога?

Мнение от miellenelle »

Някой ако има информация за датите за ГП -нека драска,че да учиш с идеята ,че не знаеш дали имаш 2 или 4 седмици до изпита е меко казано изнервяща :downtown: Аз трява да се добера и до същата "новина" и за АПП-защото и там се отказах от изпитването :blob6: -и доколкото помня май бе в името на по-хубава оценка,която да ми позволи да се класирам за общежитие Моля Ви ако знаете нещо :sad2: ...пишете,4е се поболях :sad4:
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Мнение от softy »

На времето, преди 22 години, ни преподаваше гражданско право - обща част проф.Витали Таджер. Невероятен капацитет и преподавател ! Водеше едновременно лекции и на двата потока, 272 зала беше пълна. Интересно ми е този така известен вече сред студентите по право Русчев доколко се базира на учебниците и трудовете, написани на времето от проф.Таджер ? Специално учебникът на проф.Таджер - втора част, касаещ сделки, недействителност и прочие, смятам, че е валиден и днес. Материята не е лесна за второкурсници, но много е важно и как ще бъде поднесена пред студентите. Та що за преподавател е този Русчев? Наистина ли е страшилище?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Чак страшилище... :wink: Силно казано, ама май му харесва тази роля... :lol: Лошото е, че той не признава авторитети като Таджер и Павлова...Поне така личи от постоянните критики и бъзици с тях на лекции... :roll:
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Мнение от softy »

got написа: Лошото е, че той не признава авторитети като Таджер
А самия него кой го е учил по гражданско право ?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Не знам при кой е бил той.
Аватар
miellenelle
В началото бе словото

?

Мнение от miellenelle »

Някой да знае ве4е датите-кога трябва да излязат тия прословути дати, след 20ти ли, чак септември ли? :angry1: пишете :roll:
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Аз другата седмица мисля да намина.Ще пиша щом разбера нещо. :) Доколкото съм чувала тия дати излизат след 20-ти...Но при нас всичко е в последния момент... :evil: Не ми се разкарва днес на тая жега напразно,за да се върна безславно... :(
Аватар
miellenelle
В началото бе словото

za 12 gr.

Мнение от miellenelle »

Днес ми се обади една колежка и ми каза, че ГП на моята група е на 9 септември/12гр./ :shock: Съжалявам, но не зная дали е така за всички от втори поток
Препоръчвам ви да се обадите на дадения телефон на юридическия-има го на сайта УСПЕХ:occasion5:
/phone: (+359 2) 9308 577 :idea: /
Последно промяна от miellenelle на 22 Авг 2006, 16:42, променено общо 1 път.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Много рано, бе... :cry: Ужас...Е, аз не съм 2 поток, ама утре отивам в унито и ще видя прословутите дати!!! :) Ще пиша, хайде успех, колеги... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”