Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
- greeny
- Пишете, о, братя
влизам си право. и ако не ми пукаше нямаше да го коменирам. ама въпросът не е дали си влизам или не. и повярвай ми - както казах, познавам лично някои преподаватели, които без да преувеличавам са луди! и ако случайно някой не знае (това вече също го писах) тази година е имало проверяващи на по 25 години! колко ли по-компетентни са от мен?!? както и има рекорден брой работи на арбитър. това ми говори достатъчно
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Извинявай много,greeny,но недей да твърдиш,че хората,които имат 5,50 на изпита по литература,не пишат по-добре и по-правилно от теб.Аз имам 5,50 и никога не бих написала определението към подлога(в твоя случай-"най-субективния")с кратък член.Хубаво е,че имаш собствено мнение,но още ти е рано да раздаваш присъдите.greeny написа:абе, хора, казах ви, нищо не поругавам! просто не го харесвам и подкрепих момичето, което като мен не го харесва. това е всичко! колко имам по литература няма особено значение, защотото това е най-субективния изпит. все пак имам 4.75
- greeny
- Пишете, о, братя
много станахте отворени всички, които имате хубави оценки. все пак май забравяте, че този изпит, освен СУБЕКТИВЕН, е и проверска на МОМЕНТНИ способности и късмет и не отразява конкретните знания. жал ми е за вас, още нищо не сте видели. ще се запознаете подробно с това как седят нещата в СУ относто изпитите и проверяването им, след като сте вече вътре. особено тези, които имат честта да попаднат в специалността Българска филология. успех 
Едва ли всички,които са изкарали отлични оценки,са разчитали на късмет или на нещо моментно.За себе си знам,че не е така,още повече,че на всички изпити по литература,на които се явих,имам 5,50 или повече.Българската филология не е за всеки.Тези,които са попаднали там случайно,а не по свое желание,скоро ще разберат какво имам предвид.Онези,които се задържат там и наистина им допадне,ще осъзнаят какво съкровище е литературата.Успех на всички,които ще се занимават именно с това.За да успееш по литература,не е достатъчно да имаш късмет.Трябва да я обичаш и да си готов да посветиш много време на това,с което се захванеш.Всичко е резултат от 1% талант и 99% труд.Другото е наистина моментно.............................................
Успех на всички бъдещи и настоящи студенти.
Успех на всички бъдещи и настоящи студенти.
know-how написа:Извинявай много,greeny,но недей да твърдиш,че хората,които имат 5,50 на изпита по литература,не пишат по-добре и по-правилно от теб.Аз имам 5,50 и никога не бих написала определението към подлога(в твоя случай-"най-субективния")с кратък член.Хубаво е,че имаш собствено мнение,но още ти е рано да раздаваш присъдите.greeny написа:абе, хора, казах ви, нищо не поругавам! просто не го харесвам и подкрепих момичето, което като мен не го харесва. това е всичко! колко имам по литература няма особено значение, защотото това е най-субективния изпит. все пак имам 4.75
Е, сега за граматика ли ще се заяждаме?! Това е форум и едва ли някой си дава толкова зор да пише правилно
Но какво толкова всъщност... Аз също имам 5.50 на Далчев. Шансът на някой за 4 да му пишат отличен е 1:1000, но доста по-възможно ми се струва на някоя работа, на която може да се пише 5.50 - 6.00 да й пишат под 5, а 4.75 си е доста висока оценка. Впрочем това с арбитрите е вярно!!! Но доколкото съм чувала, те обикновено са професори и са най-обективни, което не е пряко свързано с това, че са професори btw.
Обикновено по-ниски оценки пишат именно по-некомпетентните проверяващи, които искат да се направят на много вещи. А доколкото ми е известно бившият министър Владимир Атанасов е пишел само отлични и слаби оценки и никакви междинни - която не е отлична попада в категория 2.00. Така че това наистина е НАЙ-субективният от всички изпити и в това не трябва да има съмнение. Може би по-субективен е само по АДТ в НАТФИЗ...
I was alone, Falling free,
Trying my best not to forget
What happened to us,
What happened to me,
What happened as I let it slip
Trying my best not to forget
What happened to us,
What happened to me,
What happened as I let it slip
- greeny
- Пишете, о, братя
LULLABY, радвам се че някой най-после зацепи какво имам предвид
мерси че се опита да го разясниш. виж теб може и да те разберат, все пак ти имаш 5.50, а в тоя форум това е важно за възприемането на дадено мнение 
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Здравейте
Все още съм на 17 години, 11 клас съм, но вече реших, че искам да кандидатствам журналистика. Разгледах форума, видях, че има много теми, но така и не успях да разбера това, което ме интересува. Изпитите са ЛИС върху произведения, учени в 11 и 12 клас и има устен изпит... Някакво есе има ли? Кажете подробности, ако може и пак се извинявам, че питам неща, на които сигурно отдавна е отговаряно във форума
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Изпитът е интерпретативно съчинение на учени в 11 и 12 клас автори - ДАИзпитите са ЛИС върху произведения, учени в 11 и 12 клас и има устен изпит... Някакво есе има ли?
Есе - има, но не е точно есе, а е съпоставка на два цитата и е пак под формата на инерпретация...има и сайта на СУ повече инфо
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
МАТЕРИАЛИ ПО ЛИТ И ИСТОРИЯ
Здравейте! Аз вече завърших и искам да предложа доста книги и материали, които аз съм ползвала по време на следването. Можете да ми пишете на dalia@mail.bg Успех на изпитите - Д
Последно промяна от dalia на 08 Окт 2006, 16:54, променено общо 4 пъти.