Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Здравейте
Искам да ви помоля за по-подробна информация относно преместването и
по-конкретно в моята ситуация - приет съм в УНСС Бизнес Информатика и сега на второто класиране в СУ ме приеха Математика и Информатика.
Възможно ли е след края на 1ви курс (или ако може и по-рано) да се преместя в Информатика, тъй като видях ,че в учебните планове няма големи разлики?
според мен си луд, ако предпочетеш математика и информатика пред бизнес информатика, само заради възможността да се прехвърлиш след време...
но все пак въпроса е уместен и аз щях също да го задам..
и нещо повече - как става далаверата с втората специалност и по-специално ако си приложна математика можеш ли да запишеш втора специалност софтуерно инженерство и след кой курс и по какъв начин
Не оставяй днешната работа за утре, като можеш да я свършиш и в другиден!
[00:18:27] GaVrosH каза: ше трябва така да ти гледам учите Приложната не е за хора Respect is earned, not given
Ами да ти кажа и аз бях решил, ако не ме приемат поне в Информатика в СУ да си остана в УНСС, обаче като погледнах учебния план
първите 2 години почти нищо с компютри - основно икономика и това малко ме разубеди
Сиксе доклокто знам,а и в справочника беше упоменато-тъй като първия курс във всички специалности ввъ ФМИ се учи приблизително едно и също би било лесно да се прехвърлиш в друга специалност и да продлъжиш направо във втори курс ако имаш успех разбира се.
Трябва то успех над 4,50 мисля като за начало. Това не ми изглежда толкова невъзможно освен ако не си в ТУ, но там пък има и други препятствия.
Аз имах някакви намерения като твоите точно за тази специалност, но си останах само с тях.
Все пак ако бях на твое място бих предпочел СУ, но ти си решаваш.
Старк, зависи от бала на момчето... ама ако не му стигат 0.5-0.6 за информатика и има сигурна бизнес информатика в УНСС... аз не бих се замислял, честно казано...
а информатиката да се съчетае с икономиката е едно от най-перспективните неща за професионална реализация според мен...
абе .. въпрос на вкус, казало кучето и си облизало дупИто
аз лично бих записал Бизнес Информатика
[00:18:27] GaVrosH каза: ше трябва така да ти гледам учите Приложната не е за хора Respect is earned, not given
сега се сетих нещо, което също ме интересува - как става прехвърлянето от един факултет в друг и по-специално може ли човек със специалност Икономика примерно да се прехвърли КН, СИ или Информатика?
п.с. надявам се на точен и ясен отговор, а не на разтегляне на локуми от невежи... (като Старк примерно )
Точно в това е проблема, че Информатиката съм я отписал (делят ме 0.85)
Затова питам какъв е начина и колко % е възможен, защото Бизнес Информатика-та ми е сигурна отдавна в УНСС и ако нямам големи шансове да се преместя направо да не си и помислям за СУ (въпреки, че винаги ми е било фикс идея )
човече, честно казано, чудя ти се какво се чудиш
на мене лично ако ми стигаше бала за БИ в УНСС, въобще нямаше да се затормозявам с тази проложна математика или мат и информ. (с което се става даскал)
а и нали се сещаш, че няма да си единствения който ще иска да се премести...
По едно време исках и аз тази специалност в УНСС, но след като видях какво ще се изучава вече не ми беше толкова желана.
Първите две години учиш абсолютно същото, както в повечето други специалности. След това пак няма кой знае колко Информатика, ако не се лъжа в плана на една Приложна математика се учи много повече Информатика, отколкото в УНСС, пък и можеш да си избереш какво точно искаш да учиш после в повече.
Да попитам и аз, ако се преместя от Математика и Информатика в Инф. първи курс ли ставам или продължавам втори и какво става с изпитите които не се препокриват?
EDIT: Сърдечно благодарим за светкавичния отговор...