Програмите Сократес/Еразъм за английска филология

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
freddy
В началото бе словото

Програмите Сократес/Еразъм за английска филология

Мнение от freddy »

Здравейте,
искам да попитам какви са впечатленията на тези от вас, студенти по английска филология, които са участвали в програмите Сократес/Еразъм на университета. Какви са според вас положителните страни на участието в тези програми? Има ли някакви преимущества от финансова гледна точка -
например - може ли човек да си изкара допълнителен доход, докато се обучава в чужбина? Знаете ли полезни сайтове с информация за тези програми?...
Благодарен съм на всички, които се отзоват по темата. На тях и на всички вас желая едно прекрасно лято!
:P
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

От студенти от друга филология искаш ли?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Или от журналистика?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
freddy
В началото бе словото

Приемам мнения и от студенти в други специалности

Мнение от freddy »

Разбира се, че с удоволствие бих приел отзивите на тези от вас, които са в други специалности. Със сигурност ще има доста сходства и информацията, която можете да ми дадете, ще ми бъде от голяма полза.Мерси! :)
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Тъъъй, аз лично не съм ходила, защото не ми се ходи в чужбина. Но от колегите съм чувала следното - специално за Париж - парите от "стипендията" не стигат - за 3 месеца родителите са им пратили около 1000 лв допълнително.Налагало се е да си готвят и да си купуват тигани и тенджери,защотоне са си носили. Изпитите, които там са положили, не им ги признават тук - пак трябва да си ходиш на тях при СУ преподавателите, дори там да си избрал същите предмети. Извод : освен да си махаш гащите из Европа един семестър, няма никакъв смисъл да седиш гладен там. Освен може би за докторантура чак, защото те все пак имат много хубави библиотеки. :wink:
Аватар
freddy
В началото бе словото

Мерси за споделеното мнение

Мнение от freddy »

Мерси за споделеното мнение. Изглежда Франция не е най-добрата дестинация. Питам се дали с всички други страни е така? Може би университета (т.е. програмата Сократес) поема само част от разноските...
Интересно ми е дали някой ще има по-различна гледна точка. Ще се радвам на всяко едно мнение по въпроса.
:)
Аватар
freddy
В началото бе словото

Други от вас нямат ли отношение по въпроса?

Мнение от freddy »

Интересно ми е, някои други от вас нямат ли впечатления от тези програми? Примерно - същото ли е положението в САЩ или Англия,и винаги ли се налага "допълнително" финансиране от страна на родителите? 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”