Да бе,,,,,,~ Sarcana ~ написа:Виждам, че чудесна тема се е паднала тази година. Най-после Далчев!
Но ми прави впечатление, че изпитът по литература в СУ става все по-улеснен и по-улеснен. Кандидатстващите могат да лавират и все по-голяма е вероятността да знаят нещо от всички теми, които им се дават.
Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
- Ironman
- В началото бе словото
Наведената глава сабя не я сече.
АААААА,така ли...Я дай тая сабя да видиш къде може да ти влезне !!!
АААААА,така ли...Я дай тая сабя да видиш къде може да ти влезне !!!
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
Аз изобщо не знам що е туй сравняване на цитати. Мога да тълкувам заложените в цитатите проблеми в контекста на дадения исторически момент и според визиите на самия автор, но не знам как трябва да бъде структурирано, а и не съм чела никъде да пише. Освен това уж е ЕСЕ а не АНАЛИЗ... Доста странно... И поради всичките неясноти се лиших от удоволствието да пиша за любимия ми поет - Вапцаров. Иначе цитатите бяха страшно добри... Не, че темата за Далчев беше кой знае какво - той не е сложен, по-скоро е твърде "мисловен" и леко отвлечен, което го прави мъничко неясен и не много долюбван. А наистина темата за човека и времето може да бъде прикрепена към всеки поет от конспекта, абсолютно всеки!
-
No`More`Sleep
- В началото бе словото
-
No`More`Sleep
- В началото бе словото
- greeny
- Пишете, о, братя
ЕВАЛА НА МОМИЧЕТО!!!LULLABY написа:
изпълнена с олигофреничен и изкуствено предизвикан несъстоятелен възторг от всенародния героизъм, както е при Вазов.
подкрепям на 100% !
освен това, защо пък да не си изрази мнението.
смешно е, че някои хора обявяват Вазов за такова светило, щото само дума да се издума за него и веднага скачат да защитават.
не е моя работа да коментирам трябва ли да го има в конспекта. но не е и ваша, да коментирате трябва ли ДАЛЧЕВ да го има.
не мога да разбера защо хората тряабва едва ли не да се чувстват гузни, защото просто НЕ ХАРЕСВАТ Вазов, а в същото време има такива, които открито плюят Далчев.
обяснението е едно - ОЛИГОФРЕНИЧНИЯТ Вазов е достъпен и разбираем за всеки. Малко са тези, които обаче могат да разберат и съпреживеят Далчев. Именно тази свръхпоставеност над ограничените червендалесто-чалгаджийски мозъци го прави гениален.
Относно изказването, че Вазов и комерсиален - еми така си е! След боевете при Сливница някакви ОЛИГОФРЕНИЧНИ хора, подобно на стадо, се струпват под балкона му и почват да крещят "Напиши нещо за Сливница". И така той пише. Гениално наистина...
И все пак - всеки има право на мнение. Аз не харесвам Вазов, защото според мен е инфантилен и повърхностен. Това не ми пречи да го уважавам, най-малкото защото си е вярвал. И не смятам че това, че съм на 19 години не ми дава правото да имам обективно мнение и да го излагам. още повече - това че съм "някаква пикла" не ми пречи да съм прочела достатъчно книжки, за да мога да си изградя вкус и критерии. А може ли обаче някой от тези, които плюят по Далчев да напише защо не го харесва?
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- greeny
- Пишете, о, братя
ами фактът, че българинът си вярва успорито, че Вазов е "идеологът на нацията"(в случая е това). има много подобни примери. защо все пак не погледнем и малко по-далеч от "под игото"? май се превръщаме в едни българи от старо време
не твърдя, че Вазов е некадърник, просто не го харесвам! и не смятам, че това ме поставя по-долу от останалите. относно литературата имам малко по-модернистичен вкус!!!
не твърдя, че Вазов е некадърник, просто не го харесвам! и не смятам, че това ме поставя по-долу от останалите. относно литературата имам малко по-модернистичен вкус!!!
не искам състрадание от хората!
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Мила,защо искаш да лишиш страната ни от светилата й?
Да не би Германия да е роптяла срещу Гьоте,Англия срещу Шекспир...
Да не би Германия да е роптяла срещу Гьоте,Англия срещу Шекспир...
Последно промяна от Ice_Spirit на 15 Авг 2006, 22:11, променено общо 1 път.
Toto-I will remember