Физика

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
dty
В началото бе словото

Физика

Мнение от dty »

Според вас дали ще се влезе в някоя от физичните специалности с бал 22 на второ класиране?
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Определено да,доколкото знам там и празни места остават :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

И с бал 10 ще влезете, че и по документи на 4-то (неофициално) класиране вероятно ще можете да влезете. Във ФзФ не е влязал само този, който е влязал на друго място с по-предно желание или не е писал физична специалност в списъка :P
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
Kukkiwon
В началото бе словото

Мнение от Kukkiwon »

това звучи гадно :evil: :evil: :evil:
но какво да се прави
Това е България и нещата не са такива каквито би трябвало да са...
Аватар
neycheva87
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от neycheva87 »

Хахах - бтв с физиката навсякъде е така. Не само в България. От познати и не такива -в агнлия щели а махат от програмата физика, защото няма досатъчно учители. Затова по физика се правят състезания с награди, за да накарат ученици да се заинтересуват. Аз съмм ходила на такива състезания. И наистина е интересно - средата всичко е хубаво, ентусиасти, които искат да се занимват с физика и с подобни научки- какво повече
Who ever said I needed you! Lied!
Аватар
Kukkiwon
В началото бе словото

Мнение от Kukkiwon »

какви глупости говориш
и по света било така
да да
ше има да си помечтаеш
Аватар
neycheva87
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от neycheva87 »

Наистина, може да съм грешка, но така съм чувала. Вярно е, мои познати ходиха в CERN, и предсатвиха България пред света и доста подобаващо, но наистина така. И това за Англия е вярно. Само да намеря къде го четох, за да видиш, че не лъжа това, което сме писали. Иначе - за България в койото и Университет да влезеш е така с физиката....:)
Who ever said I needed you! Lied!
Аватар
Kukkiwon
В началото бе словото

Мнение от Kukkiwon »

в училище може, те англичаните не са много умни децата
но в университетите се влиза много много трудно и трябва да се готвиш доста
От личен опит знам за америка там за да влезаш квантова механика примерно, ти трябват почти мах оценки
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Виж ти, колко интересно. Не знаех, че квантовата механика може да бъде цяла университетска специалност. Във ФзФ се учеше само 2 семестъра в дългите (или "магистърски", както им казвахме) курсове на специалност "Физика" или 1 семестър в късите такива.

Иначе потвърждавам за отлива от физиката в Англия. Един колега прави PhD там и по думите му, ситуацията не е никак по-розова от нашата тук. В САЩ е различно - там има изградени връзки между индустрия и образование, които до известна степен гарантират последващата професионална реализация на добрите студенти. Това стимулира конкуренцията между тях, което пък води до пряко повишаване на нивото на образованието.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”