ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ПИСМЕНИТЕ РАБОТИ!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

greeny написа:
аз съм БЛЕСТЯЩО подготвена по литература, още повече върху Далчев. написах блестяща тема. имам 4.75. познавам хора, които пишат неграмотно(пр. "Убичам"). и ще ми кажете, че оценяването е обективно?

темата по литература се знаеше предварително и високи оценки имат определените хора, ходили при определени преподаватели, заплатили определени суми за уроци. жалко е!
Ти пък от къде си толкова сигурна,че темата ти е блестяща?Еййй,много обичате да се самооценявате.Тва самочувствието на кандидат-студентите е голяма работа значи...И аз миналата година имах 4.75 по литература(к'во пък й е слабото на оценката?),и мен ме приеха право.Как пък мен никой не ме прецака с оценяването!?!Чудна работа...Като влезеш в уни-то(оппаа ти си влязла вече),т.е. като си срещнеш колегите и преподавателите ще пееш други работи.Тогава като се огледаш около себе си няма да срещаш масата от неграмотни хора,за които говориш.Вярно е,има хора случайно попаднали там,но вярвай ми,повечето никак не са такива и ще почнеш да се чудиш дали ти не си попаднала там случайно...Тей,че ай стига глупости и префърцунени изказвания,винаги има по-добри и компетентни- в случая те са с по-високите оценки,голяма работа-нали си вътре-това е СУ-не може всички с 6,нали?
А по въпроса за второто ти твърдение-като си толкова сигурна-ми то си има ред...на мен лично хич не ми се вярва,ама те така,начинаещите прависти много говорят:)Не се заяждам,просто още нищо не си видяла.
powerFullgirl
В началото бе словото

Мнение от powerFullgirl »

greeny написа:

П.С. В УНСС, който всички псуват за корупция и т.н. резултатите излизаха м/у 5ти и 7ми ден. мисля че тази година СУ се издъни по всички параграфи
Естествено,че в УНСС излизат по-бързо!!Само и единствено по простата причина,че там не ги четат!
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

И аз бях неска да си видя работата по история и....бе май съм леко прецакана. Един пропуск(ама не основен въпрос или нещо съществено), една грешка и една подчертана дума, че изказът не бил хубав ( трябвало да се пише "прободен", а не "намушкан", за това няма да споря :shock: ) = 4.75. Работата ми е минала и през арбитър, което означава разлика минимум 50 стотни между оценките на двамата проверяващи. Още едно доказателство за нестриктното спазване на критериите. Рецензия: "Пропуски и неточности в работата".
Даже и историчката, дето отговаряше на въпроси, беше меко казано очудена защо ми е толкова ниска оценката. Ама съвсем ясно ми каза, че няма какво да направя. То аз не се и опитвам де, нямам болни амбиции за преразглеждане на оценка и бля-бля. Ама малко нечестно, нали?
Както и да е, поне на мен вече ми е чиста съвестта ;) Намерих душевен покой :lol:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Аватар
Ironman
В началото бе словото

Мнение от Ironman »

Вчера ходих да си видя работата по литература.Хм...наистина съм направил две грешки.Пропуски в правописа (тая нервност ме подхлъзна :x ) :oops: но не са големи...И тая грешка която си я знаех-аргументацията я поскъсих за сметка на изводите.Две грешки и като резултат 3-ка и мотиви за оценката,че липсва литературна култура :?: :?: :!: :!: :?: :? :?: :? Точно такова нещо не бях очаквал.За да ми пишат 3-ка очаквах да съм объркал тотално всичко.А всъщност излезна малко правописа и каса аргументация.
Ама въобще нямах намерение да споря :) .Просто исках да видя какви са мотивите за оценяване :) .Няма спор,че изпитите в СУ са на пного по-високо ниво от средното образование 8) но за 3-ка очаквах много повече грешки.
Поне знам на какво да наблегна за КСК'07 :P
Наведената глава сабя не я сече.

АААААА,така ли...Я дай тая сабя да видиш къде може да ти влезне !!!
Аватар
greeny
Пишете, о, братя

Мнение от greeny »

ами сигурна съм! още повече че днес си я видях. рецензията ми гласи "проблемът е осъзнат конкретно и задълбочено. темата е развита правилно. отделни малки неточности" и може би за това имам 4.75?
подчертавани са ми изрази, които съм чела в критика и в теми, писани от университетски преподаватели. попитах защо са ми подчертани и ми отговориха "ами колегите така са преценили"
както казах съм приета право и вече се записах. но въпросът е принципен :lol:
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец. :)
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

и аз имам 4.75 по литература, работата ми е минала през арбитър, а рецензията ми е - Добро познаване на автора, логика в разсъжденията, но не достатъчно задълбочено. :roll:
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

powerFullgirl написа:
greeny написа:

П.С. В УНСС, който всички псуват за корупция и т.н. резултатите излизаха м/у 5ти и 7ми ден. мисля че тази година СУ се издъни по всички параграфи
Естествено,че в УНСС излизат по-бързо!!Само и единствено по простата причина,че там не ги четат!
от любимите ми изказвания е това твойто...много знаеш кое къде и как четат :roll: :wink: :roll:

пп - не мога да разбера какво още анализирате оценки и т.н...нали всичко свърши, бе хора????? леле отивайте на море, на вила, в парка и направете едно ритуално горене на темите си = душевен оргазъм-гаранция :wink:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: А в УНСС и кандидатстудентите са май доста по-малко отколкото в СУ. :? Или и това обясенние не върви? :wink: Да живей корупцията в сърцата на хората, които искат да я видят навсякъде, защото така са свикнали да си решават проблемите! :lol:
Аватар
BT
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BT »

Аз съм мн доволна от моите оценки :) Даже мисля, че не са съвсем заслужени, като се има предвид двумесечната подготовка :)
Arschloecher, Arschloecher, Arschloecher...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Сигурно и това се дължи на корупция...? :wink: Не конкретна и нарочна, а просто действаща по индукция... :roll:
Аватар
BT
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BT »

Колко дълго си учил по един предмет, не е критерий за подготовка, щото един човек можеш да го образоваш , но по-умен не можеш да го направиш. :lol:
Arschloecher, Arschloecher, Arschloecher...
intoxika
В началото бе словото

Мнение от intoxika »

BT написа:Колко дълго си учил по един предмет, не е критерий за подготовка, щото един човек можеш да го образоваш , но по-умен не можеш да го направиш. :lol:
хахахаах
Аватар
Cris
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Cris »

BT написа:
Колко дълго си учил по един предмет, не е критерий за подготовка, щото един човек можеш да го образоваш , но по-умен не можеш да го направиш. :lol:
Евала!
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:wink: Но може доста да се ошлайфа с повечко учене и да стане много добър, нали? Затова хората ходят на училище и там доста често по-прилежните и работливите започват да се изравняват с по-умните и мързеливите... :oops:
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Мдаа корупция нямааа ... всеки си влиза където е заслужил ... който не е заслужил не влиза ...
А да ... къде живеехме ние - в България .Нямате си и на представа колко мразя израза "българска работа".Но понякога описва действителността прекалено точно.И за съжаление първото изречение съвсем не е вярно - корупция има,не само в СУ.Аз лично познавам хора които знаеха някои теми в различни университети доста преди самите изпити.А в някои университети даже по-време на самия изпит хора обикаляха из коридорите за да ги предлагат.Един познат си беше направил нещо като сборник къде колко пари ще са му нужни.За съжаление всичко си има цена. :(
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”