Астрофизика, метеорология и геофизика
Модератор: Boromir
- denitu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инж.физика
- Курс: втори
Астрофизика, метеорология и геофизика
Реших да пиша тази специалност на 1во място..Оказа се че на 1во класиране приемат първо момичетата, които са кандидатствали с физика.. Сега забелязвам че мин. бал е 19.50 , а моят е 19.46 и естествено не ме приеха... Та исках да попитам дали на 2ро класиране ще нареждат баловете на момичетата които са държали изпит по матем. от най висок към най нисък, защото ако е така май нямам особено голям шанс .. Все пак бала ми е доста нисък.. 
- Dita
- Да живей словото
- Обратна връзка:
ами аз мислех да пиша на 1во място тази специалност, но в правилника пише, че тези, които са с математика (не само оценката в образуването на бала им се уможава само по 2.5), могат да кандидатстват само след 1во класиране за специалността.. та отказах се и я писах на 3то място и вече записах др специалност ..
много ми се учеше астрофизика
а за 2ро класиране .. опитай нищо не се знае. Кофти, че местата са само 5 (май 8 момичета са приети). Може да се откажат някои и да се освободи място за теб.. пробвай и успех!
много ми се учеше астрофизика
а за 2ро класиране .. опитай нищо не се знае. Кофти, че местата са само 5 (май 8 момичета са приети). Може да се откажат някои и да се освободи място за теб.. пробвай и успех!
- denitu
- От дъжд на вятър
sedrik искаш да кажеш че са я приели на 1во класиране а е кандидатствала с математика? Хмм мн странно
За тази специалност Астрофизика пише че на първо класиране приемат само хората които са кандидатствали с физика и ако останело места в специалността класират с алтернативния изпит математика.. Ако наистина е така както казваш значи имам някакви шансове за 2ро класиране...
- Dita
- Да живей словото
- Обратна връзка:
е как с математика?!??? пише, че не може на 1во класиране
ако се освободи 1 място остават 7 души, а специалността е за 5.. дали ще може още някой да пъхнат?Чл.33. (1) Първият етап на класирането се обявява на 7 август.
(2) В този етап на класиране за специалностите от Физическия факултет участват само кандидати с успешно положен конкурсен изпит по физика. При наличие на свободни места, те се попълват от кандидати, посочили тези специалности и положили успешно алтернативен изпит по математика
Последно промяна от Dita на 09 Авг 2006, 16:18, променено общо 1 път.
- denitu
- От дъжд на вятър
Наистина незнам..Само знам че минималния бал е 19.50 а моя е 19.46
А друго ми направи впечатление. Всички специалности са приети хора и те са над бройката коя са сложили.. Като изтеглих това за мин. балове пише Планов брой т.е мисля че не озн че ще приемат само 5 момичета..
А друго ми направи впечатление. Всички специалности са приети хора и те са над бройката коя са сложили.. Като изтеглих това за мин. балове пише Планов брой т.е мисля че не озн че ще приемат само 5 момичета..
Последно промяна от denitu на 09 Авг 2006, 16:21, променено общо 1 път.
- denitu
- От дъжд на вятър
Еми ако е така както там пише значи тези които чакат за 2ро класиране имат минимален шанс да ги приемат някъде след като след 1во класиране са превишили квотата .. Неможе да разчиташ само на тези които се записват в други университети .. А тогава защо има толкова класирания? Може би за да седиш и само да се надяваш.. 
Ами виж, тя кандидатства с Математика, но ходи на националната олимпиада по Физика и от там има оценка 5.50 за Физика в СУ. Така, че тя е приета Астрофизика не с оценката си по Математика, а с тази по Физика. Няма грешка, тези с Математика са чак на 2ро класиране.denitu написа:sedrik искаш да кажеш че са я приели на 1во класиране а е кандидатствала с математика? Хмм мн странноЗа тази специалност Астрофизика пише че на първо класиране приемат само хората които са кандидатствали с физика и ако останело места в специалността класират с алтернативния изпит математика.. Ако наистина е така както казваш значи имам някакви шансове за 2ро класиране...
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.