биология или молекулярна биология?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

хахаха :) спокойно не е толкова зле. а що се отнася до инспектор захариева нищо ново под слънцето и аз като се записвах някога чаках от 11 до 4 единия ден. тъкмо имаше 3-4 човека пред мен, когато тя излезе и каза - софиянците да си ходят, свършва ми работното време (което е умопомрачително дълго) и после на другия ден чаках само от 8 до 12 и се записах :)
добрата новина е че това май е най-дългото чакане при другите случаи обикновено се свежда само до няколко часа :)

погледнете от хубавата страна
електронен микроскоп има, модел 79та година май беше и още криво-ляво бачка:) сградата е мрачничка и адски студена зимата но лятото е хладно; освен това задния двор е перфектен а и имаме общо 3 кафета. така че не е толкова ужасно. оборудването е старо но пък никъде вече няма да видиш такова :) поне в европа и сащ. говори се (сигурно е шега но нищо чудно и да е вярно) че някога са снимали филм за луи пастьор в бф-то защото условията били близки до неговото време :) някои катедри имат нови микроскопи, тези в цитологията и хистологията са гадни, за амр-то да не говорим ако не са купили нови.

"Това е материя,която изисква практика,просто не може само теория-невъзможно е просто. " - о може може.

има много симпатични преподаватели в бф има и тъпи сега да не споменаваме имена но повечето не са проблемни. има такива несериозни към предмета, а има и такива дето изпитват на лекции. с една дума разнообразие. тези от химическия и физическия които ни преподават поне на мен бяха много свестни. не вярвайте на митовете за това колко ужасен е изпита по едиквоси.
има и по-новички неща но като студенти ние не ги пипаме защото по правило студентите унищожават :)
ин витро няма да видиш а дисекция може и да правиш зависи от специалността. по-миналата година бяха донесли на 1 група мб-та риби за дисекция (гъзари :)), ама те пък се оказаха изчистени

това е голям офтопик от началната тема за което съжалявам ама не се сдухвайте толкова от сградата и старите неща. във факултета се работи и се публикува.
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
B1Ology
В началото бе словото

Мнение от B1Ology »

Много мерси за инфото,twiggy :)
Аватар
Douce
В началото бе словото

Мнение от Douce »

Това да не е някакъв трик за смъкване на бала? :?:
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

Не бих се изненадала... някои може и това да опитат. Биолоджи, ако ще слушаме под0обни изказвания - ОТИВАЙ си, никой не те държи вързан :) Дразнят ме мърморковци, които могат да направят и друг избор. Все едно някой те е заставил да учиш тук. Първият ти "гръмоносен" пост е пълен с доста глупости, изказани напосоки - бил си ядосан, това, онова... ама да "предполагаш" за базата е доста нереално - ти не знаеш още нищо. Практики си има, те са нещо чудесно. Ако не ти харесва стилът на сградата, ок, но това не значи нищо. Като започна за това с античните методи....

Който ще мърмори, да си ходи :) Който остава, да открива истината с усмивка :)
Memento mori!

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

нормално е човек в началото да реагира така прав е за голямата мизерия това е факт но понеже няма какво да направим се шегуваме с това. на всеки му се ще условията да са по-добри но това е с което разполагаме...

Изображение
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

B10logy, винаги има начин да постигнеш това, което желаеш. Теглиш кредит и го изсипваш в някой престижен западен университет. :wink:

Сигурен съм, че ако положиш достатъчно труд, базата, която ще получиш от БФ ще ти бъде добър старт в кариерата. А ти си се отказал още преди да си направил първата стъпка. :roll:
Аватар
TheSnake
В началото бе словото

Мнение от TheSnake »

утре ще го видя,но не мисля,че бих се стресирала така :lol: все пак очаква се да е мизерия...не виждам какво изненадващо има тук :? важното е да ни е интересно и да учим с желание.А ако човек е достатъчно амбициозен постига значителни успехи в сравнение с тези,които гледат толкова песимистично на нещата.....
какво губиш ако видиш поне една година как ще е?какъв е смисъла да си изтегляш дипломата.......труд на вятъра?толкова ли лесно се предаваш?значи и сам не се познаваш какъв си..мислил си се за амбициозен и твърдо решен да се занимава с това което му е на сърцето...тогава бъди такъв до край!
Умен е този ,който греши.Глупав е този,който повтаря грешките си!
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

TheSnake написа:утре ще го видя,но не мисля,че бих се стресирала така :lol: все пак очаква се да е мизерия...не виждам какво изненадващо има тук :?
Има "академична" атмосфера, тип "Невидимият Университет" в Анкх-Морпорк :lol:
Аватар
KarmaPolice
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от KarmaPolice »

Абсолютно !

Особено като се имат предвид съмнително многото прилики между София и Анкх-Морпорк....... абе той Пратчет всъщност да не е описвал столицата на България в книгите си ? :lol:

П.С. Аз съм приет Екология и ООС на първо класиране, трябва ми бала да падне с 0.70 на второ за да влезна Молекулярна Биология... предишните години е падал средно с по 3 пункта, тъй че съм оптимист в това отношение :)
Life is killing me...
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

Magian написа:B10logy, винаги има начин да постигнеш това, което желаеш. Теглиш кредит и го изсипваш в някой престижен западен университет. :wink:
да то така става :)

Изображение
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

twiggy написа:
Magian написа:B10logy, винаги има начин да постигнеш това, което желаеш. Теглиш кредит и го изсипваш в някой престижен западен университет. :wink:
да то така става :)
Става, става... :wink: Точно това мислех да направя аз миналата година.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е става за някакви обиновени университети не толкова извести. в престижните не взимат току така със стипендия освен ако нямаш някакви супер постижения като например медали от олимпияди и такива неща...

Изображение
Аватар
Magian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Magian »

twiggy написа:е става за някакви обиновени университети не толкова извести. в престижните не взимат току така със стипендия освен ако нямаш някакви супер постижения като например медали от олимпияди и такива неща...
Е да... обкновен, но западен с по-добра добра база от тази на СУ.
Аватар
TheSnake
В началото бе словото

Мнение от TheSnake »

хехе днес видях БФ-то :lol: абе хареса ми...става;)аз харесвам да е по-затъмнено....има нещо мистично в тази сграда :lol: като почнем да учим ще видим как ще ни се сторят нещата.... :shock:
Умен е този ,който греши.Глупав е този,който повтаря грешките си!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

е за 100 лева на семестър толкова :) а дворчето е много хубаво

Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”