НОМЕР ЕДНО написа:got написа:1 курс, 1 семестър - История на бълг. д-ва и право, Обща теория на държавата, обща икономическа теория, избираеми -политология и история на политическите и правни учения.
2 семестър - римско право; обща теория на правото; избираеми - философия на правото, организация на правозащитните институции.
Колежке,хиляди благодарности за предоставените изпитните сесийки за 1 курс,а сега понеже виждам,че си в час на темичката около ПРАВОТО ако можеш би ли ми казала през следващите години на следването какви ще ни бъдат другите сесийки.Ако го направиш грешка няма да имаш.А и междудругото ще съм ти много благодарен ако ми кажеш преподават ли по-известни преподаватели(публични личности).И да знаеш,че имаш една голяма почерпка от мен и колегата ми law87 когато се видим в Ректората.
Искаш по-известни преподаватели? Ами ти, голяма част досега не си ги чувал, може би с изключение на проф. Герджиков - Търговко право, IV курс на I поток, т.е. на моя, живот и здраве, от октомври. След това - в III курс, на II поток - доц. Пламен Панайотов. Чат-пак по Търговко може да чете лекции и Камелия Касабова, която е доцент. Иначе - в V-ти курс, по Граждански процес - проф. Анелия Мингове - председател на ПГ на НДСВ в 40-тото НС. Други кои - а, доц. Янаки Стоилов - I курс, Политология - лесен изпит, още повече, че е избираем. Някой друг..., а доц. Георги Близнашки - II курс, II поток, Конституционно право, Сравнително конституционно право и Парламентарно право - последните две са избираеми и там има само 6-ци. Някой друг... ами другите не ги познаваш.
Но да не забравя може би най-големият мозък в ЮФ - проф. д-р на юридическите науки Ангел Калайджиев - тоя човек разбира от цялото частно право. Изключителен човек. Ще води Търговско право на колегите от II поток на IV-ти курс. Доколкото съм чувал - много взискателен, а така и трябва!!!
Иначе, препъни-камъните, са II-курс - Гражданско право - доц. Русчев, макар че за мен той си е много свестен преподавател, макар и да плюят по него - със или без основание -, в III курс, I поток - проф. Стойнов - Наказателно право Обща част <стискайте палци да го взема на септември>, в IV-ти курс - НП, Особена част - пак при него. В IV курс, проф. Средкова - Трудово право, доц. Станева - Семейно и наследствено право.
Асистентите - прекрасни - Георги Денков - I курс, ОТП - вижте му сайта -
http://www.legaltheory.org -, II курс - Чавдар Стоянов - по Международно публично право <за разлика от проф. Борисов, който... айде, без коментар за него>, Константин Велев - по Гражданско, Наталия Киселова - по Конституционно, съдия Боян Магдалинчев - по Административно право и процес, но да знаете, че всички асистенти по АПП са много готини, особено съдиите от ВАС, в III курс - по Облигационно - Павел Сарафов - много голям мозък, също така съдия Драгия Драгиев от ВКС, асистент Кузманова - по Наказателно. За IV курс невероятен мозък също така е Александър Кацарски - по Търговско. О, извинявайте, пропускам може би най-важния - Кристиан Таков - Облигационно. Той е в момента в Германия на специализация. Изключителен, изключеителен човек, поне от думите на колеги, които се познават лично с него. Убеден съм, че може да води някои дисциплини на немски език - който той владее перфектно. За други асистенти в IV-V-ти курс - не мога да се сетя, освен Ружа Иванова - V курс, по Граждански процес. А, и Теодор Пиперков - I курс, Римско частно право. По всяка вероятност той ще ви води и лекциите. Много интересен човек, ще го видите, много експресивен, много се вживява, което е страшно хубаво. Също знае перфектно немски език. Изобщо - имаме много преподаватели с немски - Пиперков, доц. Сивков, доц. Сашо Пенов - по Финансово право, Кристиан Таков, проф. Герджиков, проф. Лазар Груев <ей, това Лазаровците сме голяма работа>, проф. Средкова и т.н., и т.н.
А относно проф. Груев - съжалявам, че не ми е преподавал. Човек с аура, увлекателен, изключителен ерудит. Много земен човек, но и в същото време - веднага си личи високата му култура.
Ами това е. Добре дошли в ЮФ на СУ.