Физика-перспективи..?
Модератор: Boromir
-
deathcrush
- От дъжд на вятър
-
cold'as'ice
- В началото бе словото
От 2 години знам, че ще уча физика и въпреки всичките разубеждавания, че това е безпереспективно, аз си кандидатствах точно това. От интернет форуми познавам 2 момчета, които са завършили тук и едното сега работи по международен проект в CERN. Обичам физиката и искам да се занимавам точно с това и въобще не ме вълнува заплата, кариера в разни банки и други такива.
deathcrush, ако ни приемат и двамата във Физика, обади ми се. Много ще се радвам да се запозная с някой, който е влязал в тази специалност, защото я харесва, а не само за да учи висше и не му е стигнал бала за нещо друго. Аз съм писал Физика, Инженерна физика и Астрофизика, но искам да ме приемат точно във Физика.
deathcrush, ако ни приемат и двамата във Физика, обади ми се. Много ще се радвам да се запозная с някой, който е влязал в тази специалност, защото я харесва, а не само за да учи висше и не му е стигнал бала за нещо друго. Аз съм писал Физика, Инженерна физика и Астрофизика, но искам да ме приемат точно във Физика.
Приликите не са просто поразителни ... Моделите са разработени от математици, специализирали физикаxpucmo написа:С мисленето на теоретичен физик и математичния апарат, човек лесно може се реализира в банковото дело. Приликите в някои модели са поразителни.
Old enough to know better, young enough to do it anyway !
-
deathcrush
- От дъжд на вятър
би трябвало с 4.13 на изпита (срам и позор
п.п. и аз искам да работя в ЦЕРН!
- MATEVA
- В началото бе словото
Поздравявам всички, които ще запишат с желание във Физическия факултет!
И мен като Дита ме спря липсата на пряка реализация, но в моя случай бързото намиране на работа по специалността е от голямо значение.
А и доста време бях в отборите и по математика, и по физика и не ми се искаше да поставя всичко, което съм постигнала на карта...
Надявам се да ми дадете причини да съжалявам след някоя друга година
Дерзайте, колеги, желая ви успех от сърце!
И мен като Дита ме спря липсата на пряка реализация, но в моя случай бързото намиране на работа по специалността е от голямо значение.
А и доста време бях в отборите и по математика, и по физика и не ми се искаше да поставя всичко, което съм постигнала на карта...
Надявам се да ми дадете причини да съжалявам след някоя друга година
Дерзайте, колеги, желая ви успех от сърце!
-
cold'as'ice
- В началото бе словото
-
deathcrush
- От дъжд на вятър
Брат ми учи инжинерна физика две години в СУ и в крайна сметка прекъсна поради невъзможност да учи такива тежки материи и да работи
Следването наистина е тежко , но реализацията може да бъде много успешна в зависимост от личните ви стремежи. България се напълни с икономисти, а и не само тя , а в световен мащаб има голям глад за инжинери от всякакво естество.
Следването наистина е тежко , но реализацията може да бъде много успешна в зависимост от личните ви стремежи. България се напълни с икономисти, а и не само тя , а в световен мащаб има голям глад за инжинери от всякакво естество.
Браво на теб! Много ме радват хората, които не са от стадото с мото : "ще уча това защото ставаш едикво си и взимаш много пари"cold'as'ice написа:От 2 години знам, че ще уча физика и въпреки всичките разубеждавания, че това е безпереспективно, аз си кандидатствах точно това.
Истината е че каквото и да учиш ако не си добър никъде няма да работиш за добри пари.Дотук с финансовия аспект на нещата:)
Следването физика е доста трудно и не всеки е способен да завърши физика, а отностно реализацията на физици има толкова много работни места за тях от олкото ФзФ може да "произведе" в следващитеб 20 години.Аз лично ще уча физика.Приет съм и всички специалности във ФМИ(КН, СИ и т.н.), но избрах физиката защото ме кефи да уча физика:) Не че не ми харесва да пиша софтуери и диви алгоритми за решаване на доста проблеми, но избрах физиката с надеждата да продължавам самостоятлно да си развивам компютърните умения, докато уча физика.
Моя съвет към всички е : "занимавайте се с нещата които ви кефят, вместо да сте част от стадо финансисти и икономисти, които си нямат на идея за какво са живи"
п.с. В специалностите с икономика, право и финанси има и хора, които имат потенциал за тези специалности, но повечето са ...боза:)
Кандидат-студентска клизма
-
traffic09
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
моят случай е подобен като този на cold'as'ice : и аз от 2 години знам, че ще уча физика и никой не успя да ме разубеди да си променя решението поради простата причина, че си имам мечта и я следвам, искам да се занимавам с космическите технологии, което май няма да стане в БГ.
Приеха ме първо класиране на първо желание: физика редовно така че ставаме трима засега.В друга тема подканих всички колеги да се видим преди 2-ри и да изпием по една бира в Борисовата. Така че ХАЙДЕ!
Приеха ме първо класиране на първо желание: физика редовно така че ставаме трима засега.В друга тема подканих всички колеги да се видим преди 2-ри и да изпием по една бира в Борисовата. Така че ХАЙДЕ!
"in another thousands years we'll be machines or gods"- Gouryella - "Tenshi"