Преразглеждане на оценката?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето къде ми е отишла 5-цата....да им се*а в устите на проверяващите!repi-s-lychec написа:и съм се интересувала и написала нещо допълнително - например вярвания, бит, погребални ритуали - са ми намалили оценката с 1 единица.
Значи за това имам 4!Кръв, искам кръв!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- Rainbowman
- В началото бе словото
Ама на теб това казаха ли ти го,или ти така предположи?Защото на мен например,от общо 9 страници тема,4 са ми славяни и прабългари и 5 Аспарух и Тервел,обаче нито в рецензията пише нещо за отклонения,нито някой ми го е казал в прав текст,та ми е чудно на теб дали поне са ти казали,че си прекалил с племената и затова са те рязали.За сметка на това пък аз имах "Непълен анализ",което си разбирам като "Напиши поне още няколко страници,независимо дали имат нещо общо с темата",то в крайна сметка как да е сигурен човек дали да пише или не?Защото аз лесно можех да ударя още поне страница-две за славяни и прабългари,но се замислих за формулировката на темата и се спряхнямазначение написа: Rainbowman- не е енигма... и това мога да ти го гарантирам. Други, гледали си темите и чели си рецензиите, ще го потвърдят, не го казвам аз. Ето, моята тема била "небалансирана". Може, не отричам... писах 10 страници за славяни и българи, 8 за Аспарух и Тервел, без да пропусна нищо за тях. Интересно ми е как се наричат 20+ страници за славяни и българи и 10 за хановете... баланс?
Яхнали ветровете на бурята,
препускахме към небесния гръм,
танцувахме сред грохота на мълнии
и раздирахме света.
препускахме към небесния гръм,
танцувахме сред грохота на мълнии
и раздирахме света.
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не, не е същото.Но както и да е, минало...ra4e^f написа:Отклонение,дам. Все едно да пишете за .. Втората световна в темата за Аспарух и Тервел.Пак същото...Не знам защо толкова се чудите за намаляването на оценката.Хубаво,че ги знаете тия неща-и аз ги знам,но въпросът е дали са необходими точно те в темата или не. Тчва е ..
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
На мен са ми намаллили някакви стотни за липса на по конкретно инфо за салвяни и прабълари,но не е много около 30-40 ст предполагам
Тъй че определено ,когато някой се разлее на 30-40 стр или ще го порежат,защото не се е изамсили за темата или ще му драснат шестака,защото ги мързи да четат 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
ra4e^f изказването ти не беше много на място. Ако ти си се ограничавала само с писаното и говоренето на някакви уроци, има хора, които са се готвили самостоятелно. В книжката с плановете за темите по история към СУ пише за първата тема да се разгледа за славяни и прабългари и тяхното додържавно развитие. Всеки с малко по-историческо мислене може да се сети, че техните ритуали и бит си остават практически същите и в първите десетилетия след създаването на България. Следователно, съгласи се, да пишеш за това не е чак толкова голямо отклонение... Предполагам, имаш хубава оценка и не ти дреме, но моля те, отвори си очите - не могат да санкционират хора заради ЗНАНИЯ. За някои това е било решаващо. Смешно е ако не напишеш нещо на ти вземат 30-40 стотни, а ако го напишеш - 1 единица. Още повече, че съм писала 2 страници увод и историография, 7-8 страници за славяни и прабългари и останалото ми е Аспарух и Тервел+заключение. Кое му е небалансираното?
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
repi-s-lychec- и на теб ли са ти писали, че ти е "небалансирана" темата? Иначе си много права, че е просто смешно за писане на нещо да се вземе единица, а неписане- половин единица... Изобщо, в този случай СУ показаха, че не ценят знанията.
Проблемът, ако не разбра, е... да го кажа за около трети път, пък белким ти влязло в главата... че едни хора, писали подробно за славяни и прабългари не са наказани, а други- да. Ей така, на случаен принцип, поради липса на критерий за тоси аспект от темата. И затова баловете са космически... те или трябваше да са изцяло космически, ако не бяха стотиците порязани, или да си бяха нормални...ra4e^f написа:Отклонение,дам. Все едно да пишете за .. Втората световна в темата за Аспарух и Тервел.Пак същото...Не знам защо толкова се чудите за намаляването на оценката.Хубаво,че ги знаете тия неща-и аз ги знам,но въпросът е дали са необходими точно те в темата или не. Тчва е ..
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Защо не прочетеш темата, а се заяждаш? Айде, като за теб, един въпрос с повишена трудност. Колко страници са повече- 10 или 30? А сега де!Stark написа:Номера е в баланса,тоест не трябва да пишеш всичко за славяни и прабългари,да гониш обем и да затормозяваш проверяващите само защото си си назубкал всичко и нямма как да не се изтъкнеш
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Какво те кара да мислиш, че аз не пиша принципно? Явно не ти спори четенето. И къде съм бягал?Stark написа:Това че пиша след теб не значи,че се обръщам към теб,пиша принципно,а и гузен негонен бяга хахахах
Бтв преставам да ти чета многострадалните оплакванияБанален стана
Интересен си ми... в цялата ти клишираност. Всъщност, излъгах. Не си.
П.С. Повтарям... можеш да прочетеш темата, преди да изсираш посредствено-едностранчивите си псевдоразсъждения.
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
Наистина е нужно малко повече толерантност. Това, че сега не си от "порязаните" не значи, че няма да бъдеш следващия път. И до къде ще стигнеш, ако всеки път караш на принципа "това не може да се случи на мен"? Защото това не бива да се случва на никого. Ако ме познаваха част от хората, дето говореха за "зазубрените" теми или ако просто бяха прочели моята, нямаше да говорят така. Не съм учила наизуст ничии писания и смея да твърдя, че написаното на изпита от мен е повече от грамотно - фактът, че няма никакви съществени корекции по цялата ми работа го доказва. Защо тогава трябва да ми вземат от оценката за това, че знам? Още повече, че не съм излязла извън хронологическите рамки на темата, просто съм написала повече информация...