наистина мн искам да уча МО, но знам само позитивните страни

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: Докато вървеше сесията, най-много тръшкане в целия раздел Студенти имаше от студенти от МО! :lol: То не беше Колев, пък Калинова, пък Юлия Захариева, дори някакъв анонимен асситент по ННБИ... :roll: Хубаво е че сесията мина и тежките моменти се позабравиха, но за съжаление идва поправка... :cry:
Аватар
Nassy
В началото бе словото

Мнение от Nassy »

Здравейте и от мен. Живот и здраве утре да се запиша, аз също ще уча тази специалност. Може и да е въпрос на моя небрежност, но никъде не намерих информация колко и какви езици се полага да се учат в МО. Ако някой може да ми каже, ще съм излкючително благодарна. Относно вашите разисквания за положителни и отрицателни страни на специалността ще кажа само, че мой много добър приятел постоянно ми говореше за негови познати, учащи МО и недоволни от МО. Този мой приятел предпочете европеистиката, но мен все пак не успя да ме разубеди. Държа си на избора, за добро или зло, пък времето ще покаже :D
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

Жокер, аз още съм навита да се тръшкам , да не мислиш че не ми тръшка че съм МО :twisted:
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Nassy написа:Здравейте и от мен. Живот и здраве утре да се запиша, аз също ще уча тази специалност. Може и да е въпрос на моя небрежност, но никъде не намерих информация колко и какви езици се полага да се учат в МО. Ако някой може да ми каже, ще съм излкючително благодарна. Относно вашите разисквания за положителни и отрицателни страни на специалността ще кажа само, че мой много добър приятел постоянно ми говореше за негови познати, учащи МО и недоволни от МО. Този мой приятел предпочете европеистиката, но мен все пак не успя да ме разубеди. Държа си на избора, за добро или зло, пък времето ще покаже :D
2 варианта:
1. приета си с АЕ>>> учиш НЕ/ИЕ/ФЕ по твой избор, ако се пребориш може да намериш и друг , носе учат само 2, в редки случаи три езика

2.приета си с друг език - зад. учиш английски за 2ри
Изображение

Изображение
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

има по-тежки и по-леки специалности т.е. средна работа
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

МО спада към най-леките категории :lol:
Аватар
Nassy
В началото бе словото

Мнение от Nassy »

Благодаря за информацията...Честно казано надявам се в моя случай да са поне 3 езика. Ще видим. :)
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Nassy, както Берсеркер ти каза- 3 езика можеш да учиш и да се води в протоколите и в книжката ти 4е ги учиш, да получаваш оценки по ях и тези оценки да участват в балообразуването за стипендии, общежитие и т.н.
в моя курс , предполагам и в другите голям проблем се явява несъдействито на секретарките ( ще разбереш какво имам предвид за съжаление) да дават разре6ение да се записваш да учиш пове4е от 3 езика ако искаш. просто ни казват- " Не можете !" .а самите преподаватели ни приемат с групите по езика, просто тази оценка която ще получиш няма да фигурира никъде официално. незнам защо се получава така.
senexesse
В началото бе словото

Мнение от senexesse »

Berserker написа:ми японистиката в СУ е по-добра от МО :) ако се съди по бала особено ;)

а за МО - УНСС с по-напред с икономичексат част
Успех касапчо!
Не е точно така. Всеки си мисли, че, като се води икономически ВУЗ, всички изучават само икономика. Само в първи курс има 2 икономически дисциплини. Втори, трети и четвърти курс се изучават изцяло международни политически предмети. Виж програмата им на сайта и ще се убедиш сам :D Например, между програмите на МО и МИО, въпреки че и двете специалности са с международен приоритет, има огромна разлика. 95% от материала е съвсем различен, тъй като едните се занимават с международна политика, другите - с международна икономика, специализациите, които се предлагат по двете специалности, също са различни.
Аватар
Nassy
В началото бе словото

Мнение от Nassy »

kokteil_molotow написа:Nassy, както Берсеркер ти каза- 3 езика можеш да учиш и да се води в протоколите и в книжката ти 4е ги учиш, да получаваш оценки по ях и тези оценки да участват в балообразуването за стипендии, общежитие и т.н.
в моя курс , предполагам и в другите голям проблем се явява несъдействито на секретарките ( ще разбереш какво имам предвид за съжаление) да дават разре6ение да се записваш да учиш пове4е от 3 езика ако искаш. просто ни казват- " Не можете !" .а самите преподаватели ни приемат с групите по езика, просто тази оценка която ще получиш няма да фигурира никъде официално. незнам защо се получава така.
Ами да се похваля, че днес се записах успешно МО. По въпроса с езиците специално попитах секретарката и тя каза, че по желание се изучава трети език от 1ви до 5ти курс, но виж за четвърти език не спомена нищо. Аз от тебе чувам.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

а, секретарките говорят в зависимост от настроението, ако отидеш по време на учебната година обикновено лрещят "Какъъв трети езииик бе виде да не сте ми филолози бе.." и т.н., Коктейлка знае :)

Успех с МОто Наси!
Изображение

Изображение
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

аз веднъж като исках да ми разре6ат за 3ти език , специално за срещата със секретарките feat. Агова , се бях настройвала много психи4ески, след срещата оба4е , благодарих на себе си 4е съм с дезодорант Rexonna , защото от нерви 3 пъти се препотих .... :lol:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

аз се борих една година да ми разрешат да учиме гръцки с хората, и когато ги победих налрая , групата се разпадна :lol:
Изображение

Изображение
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

берс, усещаш ли 4е ще изпооткажем хората, които са се втурнали да киснат 4 безмислени години в тая специалност :roll: какво добро дело правим както винаги :lol:
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Абе има готини колежки :twisted: ...
.
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”