Приложна Математика

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

lsls
В началото бе словото

Приложна Математика

Мнение от lsls »

Някой знае ли нещо за Приложната Математика? И каква е реализацията след това?
aaa66
В началото бе словото

Мнение от aaa66 »

И аз съм приет приложна математика с 5.35 от мат 2 и бал 27.13.
На мен ми изглежда добра специалност , която дава възможност в процеса на обучение да се ориентираш къде да "прилагаш" математиката. В смисъл , че множеството изборни дисциплини ти дават възможност да се занимаваш с повече информатика и компютърни науки, да задълбочиш знанията си в математиката или дори в икономиката и физиката.
Лично на мен ми се струва , че е добра специалност, която дава доста възможности за избор на магистратура.
vins
В началото бе словото

Мнение от vins »

Брат ми завърши приложан математика.
Учи се страшно много математика. Като завърши моментално го наеха в централата на Пощенска бана, а сега го поканиха от Райфайзен банк, пак в централата. Със специоалността иам възможност и за реализация в сферата на ИТ...
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

А някакви идеи с колко ще падне балът след другите класирания, че нещо сегашният ме уплаши направо? :roll:
robi
В началото бе словото

Мнение от robi »

Статистиката показва , че други години на втора класация бала пада с повече от 1.5
Shadow^^^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Shadow^^^ »

aaa66 написа:На мен ми изглежда добра специалност , която дава възможност в процеса на обучение да се ориентираш къде да "прилагаш" математиката. В смисъл , че множеството изборни дисциплини ти дават възможност да се занимаваш с повече информатика и компютърни науки, да задълбочиш знанията си в математиката или дори в икономиката и физиката.
Това за информатиката и КН звучи много добре, но дали действително след обучението ще можеш да се наречеш програмист или се учи колкото да има нещо?
Иначе привет, колега. :)
Waste no time dreaming in vain.
aaa66
В началото бе словото

Мнение от aaa66 »

Shadow^^^ написа:
aaa66 написа:На мен ми изглежда добра специалност , която дава възможност в процеса на обучение да се ориентираш къде да "прилагаш" математиката. В смисъл , че множеството изборни дисциплини ти дават възможност да се занимаваш с повече информатика и компютърни науки, да задълбочиш знанията си в математиката или дори в икономиката и физиката.
Това за информатиката и КН звучи много добре, но дали действително след обучението ще можеш да се наречеш програмист или се учи колкото да има нещо?
Иначе привет, колега. :)
Привет! Еми според мен и едно 14 годишно хлапе може да се нарече програмист , ако има знанията. Плюс това в програмирането никой дори и СУ не може да ти даде най-високото ниво. 50% е самоподготовка и четене в нета. Абе според мен всичко е такова каквото си го направиш.
Други колеги?
epitaph
В началото бе словото

Мнение от epitaph »

колко е минималния бал за ПМ? аз лошо направих че не я писах тая специалност и сега малко издънка се получи, но както и да е...
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

epitaph написа:колко е минималния бал за ПМ? аз лошо направих че не я писах тая специалност и сега малко издънка се получи, но както и да е...
27.00. И аз съм приет ПМ с 27.60 и се надявам информатика да вляза на второ класиране. Иначе..много математика ще се учи бе, сигурно ще откачим накрая.
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Няма ли някой да се откаже, бе! :roll: :lol:
Аватар
Kemchev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Kemchev »

аз съм с 26,75 и сигурно на 2-ро класиране и аз ще вляза ПМ :wink:
genchev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от genchev »

robi написа:Статистиката показва , че други години на втора класация бала пада с повече от 1.5
Статистиката показва също че до сега не е бил никога толкова висок бала за тази специалност. Аз също се надявам да падне с толкова защото в момента този бал ме тласка към ТУ ...
Последно промяна от genchev на 15 Сеп 2007, 23:29, променено общо 1 път.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Аз бях изключително изненадана от високия бал тази година :shock: Миналата беше около 18,а сега 26! :shock: :shock: :shock:
Изображение
aaa66
В началото бе словото

Мнение от aaa66 »

Аз лично се съмнявам да падне много бала. За информатиката ше има някакво понижение, но няма да е голямо. За ПМ също ще падне около 0.50 предполагам...същото важи и за М и МИ. Другите ако мръднат ще е пренебрежително малко (макс. с 0.2, но и това ми изглежда много) .Просто едва ли някой ей така ще изпусне място във ФМИ.
Аз днеска потвърдих , че ще уча във ФМИ и ще изчакам второ класиране макар да не вярвам , че ще мръдна по-нагоре, но това не е трагедия. Специалността си е добра.
Иначе тая година май ще бие всички рекорди - такива балове не съм предполагал , че ще има.....разбира се осноснва заслуга има предварителния изпит, който беше осезаемо по-лесен от другите.
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

aaa66 написа:разбира се осноснва заслуга има предварителния изпит, който беше осезаемо по-лесен от другите.
И на който, някои не се явихме.. :?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”