В грешка си.
Фанатици има и от двете страни на фронта. Все пак говорим за евреи и араби
Това обаче не значи, че всички араби/евреи подкрепят тази война. Още по-малко пък значи, че мотивите им са на религиозна основа.
Или мислиш, че арабин е синоним на главорез?
Не, съвсем не мисля, че "арабин е синоним на главорез". Просто казвам, че за огромна част от тях ние сме врагове и не виждам защо трябва да си мислим, че сме им приятелчета. Пък и идеите и начина на живот, който искат да наложат съвсем не ми се нрави. Понеже съм от Североизточна България и там сме етнически яко омешани, т.е. може би мюсялманите са по-голям процент от християните, съм наясно с нравите им. Все пак и повечето ми (даже всички) приятели от училище са турци и ми е ясно как им е в религията да се налагат, т.е. да налагат даден начин на поведение. Така, че и тези мирните араби, които ги има въобще не са за пренебрегване, защото не им е чужда идеята на наскоро изказвал се ръководител на групировка, че "от Испания до Близкия Изток трябва да се възцари ислямска империя".
Явно тука всички са яко любители на ливанците и разните им събратя. Циндил-Пиндил, относно тая новина, която постваш, искам да кажа една народна поговорка - "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". На такива акции им се вика наказателни и те са за назидание. Другия път фанатизираните групировки, като решат да отвличат някой, да си направят хубаво сметката колко цивилни техни сънародници ще платят за това. Пък и при тях думата "цивилен" е много относителна, понеже те обичат да си ходят по анцузи и да държат автомати, т.е. иди разбери кой е цивилен. Тая война трябва да продължи до пълното заличаване на тия групировки и селищата, в които се помещават, плюс заличаване на всички хорица, които подкрепят политиката на терористичните групировки. Мисля, че на всеки му е писнало през ден да чува, че някъде някой се е взривил или са отвлекли някой. Вече е пределно ясно, че пътя за решаване на проблема с тях е един и това е пълното им заличаване от този свят.
Войната за съжаление продължава и положението не изглежда изобщо с обещаващ край,абе светът се е сбъркал,ето сега и Фидел(Кастро) сдава багажа и се очертава,че и "Островът на Свободата" ще стане поредното място на политическо напрежение много скоро.
Аман!
!QUEREMOS PAZ!
The empires of the future are the empires of the mind.
Крайно време му е на тоя комунистически изрод Кастро да сдаде властта. Аман от комунистически простаци на тоя свят вече. Разни социо-идеи за равенство и въобще глупашки истории. От такива обществени строеве са доволни единствено простаците, които няма как да се борят с живота и са радостни, че държавата им го направлява.
Кефи ме много разбирането Ви за "невинни" хора. Явно на някой не му е ясно, че огромна част от населението на Ливан и разни те му съседни държави одобряват отвличането на израелските войници
добре че беше ти, за да ми кажеш , че невинните деца , които ги зариха живи още в първите дни на ударите, одобряват отвличането на израелски войници.това е разбирането ни за невинни хора. а картината , която е към горепосо4ения линк , е пълната картина на положението в Ливан.
2 въоръжени прекрачват държавната граница на Ливан- всяка една държава е в пълното си право да защити суверенитета си. В ПРАВОТО СИ! Никоя терористична организация, камоли пък нормални хора не заравят живи деца заради 2ма живи войници.стига с тия интереси
Целия свят в ръцете си имам, целият свят през очите му наднича....Ники-6.08.2007
майка на Ники-since 6.08.2007
съпруга-coming soon...
"стига с тия интереси" -> хахахах
Ако живееш в някъв розов свят може, но реалността е брутална. Вече споменах, че ако си бяха стояли мирно и тихо сега нямаше да умират цивилните им. Пък и е супер наглост да складираш оръжия или да се помещаваш в сгради, където живеят деца. Не може да очакваш, че като оградиш оръжията си с деца никой няма да смее да те удари. Защо Израел няма проблеми с Йордания или пък с Египет? Ами с разни фанатизирани бедняци, на които са им виновни проспериращите хора. То въобще в човешката психика си е заложено бедния да мрази този, който има повече от него и да си мисли, че другия е постигнал всичко на негов гръб. Тъй, че да продължават с редовните си молитви, да си стоят необразовани, и после да зоват за джихад. Мексикана, ела ми на положението - да спиш по 4 максимум 5 часа на ден, да се скъсваш от работа и учене, плюс това и да имаш личен живот, и после почни да приказваш за интереси и за справедливост. Тоя труд, който полагам не ми го оценяват разните араби, които се правят на жертви, ами представяните из европейските медии агресори и приятелските им държави. Това е война на цивилизации и не само, че няма да спре ами ще се задълбочава все повече и повече.
Ами чувала съм и мнения, че това с децата в сградите с оръжията се прави нарочно, за да може после да кажат "те убиват деца". Или пък увиват експлозиви около деца и ги пращат да се взривят при врага, съответно ако някой стреля по тези живи бомби, излиза убиец на деца.. а ако не стреля, детето идва и ги взривява всичките.
Войната е много мръсна работа И сред хората, на които им е занаят и не им пука за останалите, има доста хитри типове, които знаят как да манипулират общественото мнение.