КОРЕИСТИКА

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Tian написа:Минималният бал за китаистиката е 27,42.
И ти ли си приет/а кореситика?
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

хей,здравейте,и мойте специалности бяха подредени по подобен начин...и сигурно ако ме бяха приели Кореистика пак щях да съм толкова щастлива,защото съм пристрастна-тренирам корейско бойно изкуство...видях че като допълнителна дисциплина може да си избираме и втори чужд език,така че най-вероятно ще се виждаме!:)
Аватар
slavena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от slavena »

Здравейте, аз също съм приета кореистика. По принцип би трябвало да се радвам, защото е хубава специалност, но съм само на 3 стотни от китаистика :( :x :roll: и естествено ме е яд.
Та, искам да ви питам дали случайно не познавате някой, който е приет китаистика и смята да се откаже :P :lol: :)
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

За редките филологии трудно човек се отказва от мястото си.
Аватар
ARTemIda
В началото бе словото

Мнение от ARTemIda »

Здравейте!

Приятно ми е да се намирам в компанията на толкова симпатични и явно начетени форумци. Това е моят първи пост, и нека така да го наречем, е критичен. Нуждая се от вашата помощ и съвет. Значи приет съм на 1-во класиране Кореистика. До тук добре... Но сега предстои трудното. Значи тъй като през последната година се вманиачих на тема Япония, японска култура и японски филми (игрални голяяяяяма колекция) за мен беше мечта, а и предизвикателство да се пробвам да влезна мечтаната специалност - ясно е за коя говорим ) И тъй въоръжен с невероятен оптимизъм на изпита по английски се явих с идеята, че ще сцепя конкуренцията, макар и без подготовка. Вярно нелош резултат, но далеч под това, което очаквах. Вече имам едно висше, а и работя. Така че в общи линии си говорим за чиста проба прищявка от моя страна. Тъй като съм неособено интелигентен на моменти, а и понеже си падам и по корейско кино отчасти, като трето желание поставих Кореистиката (преди нея бе заветната Скандинавистика, когато бях запален по Норвегии, Бурзуми, Мейхеми и прочие тайно си мечтаех за нея, но така и не се пробвах навремето, още съм и навит апропо). Направих грубата грешка да оставя Китаистиката на 4-то място. Не знам как стоят нещата с баловете при нея (интересно ми е, даже доста), но смятам че щях да влезна. И сега идва ГОЛЯМАТА ми молба към вас, приятели. Моля ви, кажете ми, струва ли си риска? Имате ли информация по специалността Кореистика? Перспективно ли е? От Пловдив съм и евентуалното ми следване в СУ означава "a tout a l'heure" на сегашното ми статукво. Ще ми се в дискусията да се намеси и някои настоящ член на гордото "кореистко" съсловие. Съвсем сериозно... Много абстрактна е тази специалност Смятате ли, че си струват годините, посветени на корейския? С радост ще прочета всички ваши мнения и предварително ви благодаря за тях.

P.S. Ако не ви затруднява, пишете сега, че съм се забъркал в едни голеееееми филми, касаещи и морето (където вече трябваше да съм).
:D Страшно много ме зарадва този пост. Най-малкото, защото съм в аналогично положение. Имам едно висше и прекрасна работа, на която и хора с две висши могат да завидят... но ето, реших, че имам нужда да уча, да се дисциплинирам повече, да се развивам. Незнам дали това не е комплекс на работещия млад човек или някаква прищявка... аз нямам нужда от реализация....просто така го усетих. Сега вече съм приета Скандинавистика и нещата стават още по-сложни, защото твърдо съм решила да се запиша... Но аз съм си човек, който уж се стреми да живее простичко, а винаги стига до усложнения.
Явно така ми харесва :)
Специално за Кореистиката, подкрепям всички постове дотук: страхотна и много перспективна специалност с много добри преподаватели и възможности за реализация. Моя приятелка до преди три години учеше Испанска филология и изведнъж реши, че не й се занимава с това... замина за Испания и изненадващо за всички нас след година се върна, за да кандидатства пак. Приеха я Кореистика, тя учи два семестъра, след което спечели 5-годишна стипендия за университет в Шанхай.. сега е много доволна, че е направила тази на пръв поглед драстична и рискована, но впоследствие оказала се правилна стъпка. Резултатът? Въпросното момиче е на 23, а вече е полиглот: говори английски, испански, френски, китайски, корейски (малко, защото е учила само два семестъра)..
Така че давайте, не се чудете!!!
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Ооо усещем как с огромно удоволствие ще я следвам тази кореистика. Като гледам с колегите сме на едно мнение и се надявам, че ще се разбираме добре. :wink: :wink:
Аватар
Tian
В началото бе словото

Мнение от Tian »

Circle Line написа:
Tian написа:Минималният бал за китаистиката е 27,42.
И ти ли си приет/а кореситика?
Нем, аз съм китаистика. Кореистиката ми беше последно ( 3-то желание ). Като гледам много яки хора ще се съберете. Е поне ще бъдем в една сграда. ^_~
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Circle Line написа: а след втората година възнамерявам да запиша успоредно и немска филология, така че мисля, че ще стане отлична комбинация. :wink: :wink:
:shock: и мислиш,че ще се справиш,че ще учиш две филологии паралелно :shock: Нека ако янкой знае за такъв случай в студнетската история да каже,защото просто аз ич не вярвам :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Stark написа:
Circle Line написа: а след втората година възнамерявам да запиша успоредно и немска филология, така че мисля, че ще стане отлична комбинация. :wink: :wink:
:shock: и мислиш,че ще се справиш,че ще учиш две филологии паралелно :shock: Нека ако янкой знае за такъв случай в студнетската история да каже,защото просто аз ич не вярвам :roll:
Защо не? Аз примерно си знам английски(подготовката ми за изпита беше 10-на часа някъде и бях сред 15те топ оценки) и можеше да запиша английска филология да видя как е, и после някой друг език който искам.
Познавам едно момиче завършило Индология и Японистика, не знам дали бяха успоредно, но поне в едно година се засичаха при нея.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Stark написа:
Ами аз не те и карам да вярваш, така че какъв ти е проблемът. Това решение си е изцяло мое и достатъчно добре знам възможностите си, че да мога да преценя, дали ще се справя с 2 филологии. :wink: :wink:
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

За човек учил усилено немски няма да представлява никаква трудност да запише като втора специалност Немска филология :) Аз самата смятах да правя нещо подобно, но предпочитам Психология :wink: Пък и щом някой има желание всичко се постига според мен!
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Това,че имаш висока оценка в СУ определно не значи,че "си знаеш езика" :shock: Оценката не оценява цялостното ти познание...А въпроса за двете успоредни филологии не е толкова във възможностите(макар че съм убеден идея си нямате колко не знаете от езика,който мислите че знаете....и прост ще си изчакате 4 курса дипломата...),а във възможността за синхронизиране на лекцииите по двете специалности,с натоварените проарми на филологиите просто не знам как ще го хаквате :!: Но ваша воля,просто изказвам мнение :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Stark написа:Това,че имаш висока оценка в СУ определно не значи,че "си знаеш езика" :shock: Оценката не оценява цялостното ти познание...А въпроса за двете успоредни филологии не е толкова във възможностите(макар че съм убеден идея си нямате колко не знаете от езика,който мислите че знаете....и прост ще си изчакате 4 курса дипломата...),а във възможността за синхронизиране на лекцииите по двете специалности,с натоварените проарми на филологиите просто не знам как ще го хаквате :!: Но ваша воля,просто изказвам мнение :!:
Не съм казал досега, че "си знам езика". Един чужд език не можеш никога да го знаеш на 100% като хортата, за които той е майчин. А това с успоредното следване на 2 филологии ще мога да осъществя не още през първата година естествено, може би след 3-тата, а дали въобще ще успея, ще покаже само времето. :wink: :wink:
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

след втората година мисля, че няма да имаш проблем с втора специалност, особено пък немска ф.. :roll: :roll: стига да не занемаряваш първата!
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

това с втората специалност няма да ти е проблем, обаче може и сам да се убедиш,че две филологии специално не е никак лесно да се съчетаят паралелно, все пак нищо се не знае, пробвай...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”