Няма пъкiiccoo написа: Признай си най-накрая, че примера за президент беше тъп.
РЕАЛИЗАЦИЯ СЛЕД ВИСШЕТО
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Бе мен не ми се вярва, че са толкова малкоBagpipe написа:@Мартичке
...9,7%

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
btw ПО ТЕМАТА...Аз не виждам много переспектива в БГ. Мога да се похваля от чисто сърце...че съм видяла доста държави /самата ми родина
е другаде/...но подобно отношение на народа към страната си като цяло...не съм виждала освен тук. БГ се просира заради хората...калинките и комарите нищо не могат да й сторят. Колкото и да се обиждате...за мен това е факт.
Тези от вас, които решат да останат тук...и някой ден, дай Боже, завършат СУ или УНССС и т.н. ...ще срещнат ужасно силна конкуренция в лицето на българите студенти, получили квалификация в чужбина и завърнали се обратно в БГ. Такива ще има със сигурност. Замислете се само...един работодател, кого ще предпочете? При положение...че и образованието тук е..айде не със 100-200 години назад..ама там някъде.
Замислете се...самите вие не смятате ли "произведеното в чужбина /EU/" за по-добро?
е другаде/...но подобно отношение на народа към страната си като цяло...не съм виждала освен тук. БГ се просира заради хората...калинките и комарите нищо не могат да й сторят. Колкото и да се обиждате...за мен това е факт.
Тези от вас, които решат да останат тук...и някой ден, дай Боже, завършат СУ или УНССС и т.н. ...ще срещнат ужасно силна конкуренция в лицето на българите студенти, получили квалификация в чужбина и завърнали се обратно в БГ. Такива ще има със сигурност. Замислете се само...един работодател, кого ще предпочете? При положение...че и образованието тук е..айде не със 100-200 години назад..ама там някъде.
Замислете се...самите вие не смятате ли "произведеното в чужбина /EU/" за по-добро?
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз
ГГФ рулз
-
iiccoo
- Гост
- Пишеща машина
Ей да бе... Образованието ни тук е като преди новата ера... Който знае Питагоровата теорема получава диплом от ВИАС, а който различава 3 съзвездия по небето е поне декан във ФФ. За вечна стишпендия в ГГФ ти трябва да докажеш, че земята е кръгла, а за магистратура по българска филология е достатъчно да пишеш с писмо различно от линеар Б. / ако можеш и да четеш ставаш доцент/
Докато всеки един студент, който си скъсва задника от работа в Германия и учи в някой от тамошните велики университети е на светлинни години от теб и ти посмъртно не можеш да го достигнеш, щото базата в България е скапана, а даскалите са некадърни...Тука в
университетите няма компютри и всички учат стари и абсолютно ненужни предмети, колкото да си губят времето...
Което си е така, така си е...
Докато всеки един студент, който си скъсва задника от работа в Германия и учи в някой от тамошните велики университети е на светлинни години от теб и ти посмъртно не можеш да го достигнеш, щото базата в България е скапана, а даскалите са некадърни...Тука в
университетите няма компютри и всички учат стари и абсолютно ненужни предмети, колкото да си губят времето...
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
България е дъ бестBagpipe написа:Аз не виждам много переспектива в БГ.
Тези от вас, които СУ или УНССС .ще срещнат ужасно силна конкуренция в лицето на българите студенти, получили квалификация в чужбина и завърнали се обратно в БГ. Замислете се само...един работодател, кого ще предпочете?
добре де изсилих се - но може да стане дъ бест
Не подценявам ЕС но не мислите ли, че имаме завиден потенциал, който трябва да бъде развит
при някой ще бъде развит , а при други не
образованието дърпа назад , както и всичко останало,
но нали затова "растем" ние , които тепърва ще променяме СИСТЕМАТА
Последно промяна от alhimikat на 03 Юли 2005, 05:00, променено общо 1 път.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
бих оспорил това мнениеГост написа: Докато всеки един студент, който си скъсва задника от работа в Германия и учи в някой от тамошните велики университети е на светлинни години от теб и ти посмъртно не можеш да го достигнеш,
защо да не го достигна, след като си знам възможностите
трябват повече усилия
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- Ulr1ka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
аз съм абсолютно и тотално убедена,че всеки бг работодател би предпочел човек,завършил тук,познаващ ситуацията (политическа или икономическа) и наясно с проблемите и перспективите на страната..не можете да ме убедите, че някой, който е бил в чужбина последните 5 години е наясно с нещата..може да даде някоя друга оригинална идея, но само дотам..съвсем не ми е ясно как става при дисциплини като право например..та правото навсякъде е различно или поне преобладават специфични особености..или медицина..ти си го учил на др място, др среда, др възможности и идваш тук и трябва да правиш същите велики неща при абсолютен недостиг и на медикаменти и на техника..!?
е сори малко се разпрострях, но ми е нещо като болна тема
П.С не смятам, че са на светлинни години...абе хора къде ви е самочувствието, къде ви е вярата във вас самите и вярата в България?..
П.С 2 аре не ме нареждайте много
..кво да правя като съм толкова безнадеждна патриотка..
е сори малко се разпрострях, но ми е нещо като болна тема
П.С не смятам, че са на светлинни години...абе хора къде ви е самочувствието, къде ви е вярата във вас самите и вярата в България?..
П.С 2 аре не ме нареждайте много
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Това е за нова тема.Bagpipe написа: Тези от вас, които решат да останат тук...и някой ден, дай Боже, завършат СУ или УНССС и т.н. ...ще срещнат ужасно силна конкуренция в лицето на българите студенти, получили квалификация в чужбина и завърнали се обратно в БГ. Такива ще има със сигурност. Замислете се само...един работодател, кого ще предпочете? При положение...че и образованието тук е..айде не със 100-200 години назад..ама там някъде.
Не, не смятам произведеното в чужбина за по-добро. И аз самата съм видяла много страни и слава богу, родината ми е тази. Харесвам си я и ще остана тук. Не ме интересува конкуренцията, ще намеря начин да се справя с всичко. Но няма да предам страната си. Не я предадох, когато имах възможност да отида да уча в така прехвалена страна от ЕС, не отидох, защото знаех каква мизерия е. И сега го виждам. Ми не искам да ме мачкат расисти, ксеонофоби и шовинисти. А относно работодателя - негова си работа, не е единственият на земята. Ако един не ме вземе, друг ще го направи. Не държа да работя това,което съм учила,още повече,че то и без това не е практически насочена специалност.Важното е да съм в БЪЛГАРИЯ.
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
...:::alhimikat:::...Ulr1ka написа: абе хора къде ви е самочувствието, къде ви е вярата във вас самите и вярата в България?..![]()
кво да правя като съм толкова безнадеждна патриотка..
ЕТО ТОВА Е ПРИКАЗКА
аз съм от твоя отбор
- Гост
- Пишеща машина
[ирония]
[/ирония]Гост написа:Ей да бе... Образованието ни тук е като преди новата ера... Който знае Питагоровата теорема получава диплом от ВИАС, а който различава 3 съзвездия по небето е поне декан във ФФ. За вечна стишпендия в ГГФ ти трябва да докажеш, че земята е кръгла, а за магистратура по българска филология е достатъчно да пишеш с писмо различно от линеар Б. / ако можеш и да четеш ставаш доцент/