Има ли желаещи да учат право?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено

Перспективна специалност ли е правото?

Да
41
53%
Не
37
47%

Общо гласове: 78

Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Аз поставям на първо място това да ми преподават добре,
после да ме научат добре
и името на университета (това, че е на трето място не го прави слаб фактор)

Не съм напълно убеден, че един преподавател, на когото му се дават повече пари за извършване на същия труд в друг университет, ще бъде по-всеотдаен в работата си в СУ, тъй като учащите имат по-големи способности или защото университетът си има име. Има ли я моралната отговорност към тези, които са се борели, за да бъдат научени в "най-добрия" университет, или към тези, които си плащат!

Това са важни въпроси, на които могат да отговорят хора, наистина запознати с мнението на преподавателите. Дано да има такива, за да ми разяснят :roll:
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

Единствената перспективна специалност след чието завършване има реализация е именно Правото.Всичко останало е започване на учене за безработен.А що се отнася до ВУЗ-а в който трябва да се следва,смятам,че това не е от чак толкова голямо значение.Правото си и право навсякъде.По-важното е човек да е вътрешно убеден,че именно правото му е в кръвта,че точно то е неговата страст и влечение.Само от човек с подобни убеждения би излязал великолепен магистрат.А ако го учи насила с нежелание само и единствено защото мама и тате са искали то тогава неговата бъдеща кариера като магистрат е обречена на неуспех.Самите връзки са от значение,но в никакъв случай не бива да се извеждат като първостепенни.На първо място преди всичко е амбицията,целеустремеността,духа на победител и стремежа винаги да бъдеш на върха т.е.да си номер едно.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Е, тук вече не си прав. Правото въобще не е единствената перспективна специалност. Това се отнася и за политологията, психологията, редките филологии, пък дори и за журналистиката. Не знам кой те е заблудил, че с правото ще имаш моментална реализация. Вече всеки втори пикльо е правист...и какво..като излезеш на улицата и гордо възкликнеш, че си завършил тази специалност, мислиш, че ще впечатлиш някого?? Те, тия, качествените прависти не висят по форумите по цял ден. Радвай се на успеха си, но не се превъзнасяй. Животът не се състои само в това какво си "влязъл" и какво си учил, завършил или уотевър ит ис. Не си мисли, че елитът на България се състои само от хора, завършили право. НАПРОТИВ! Много малко част са те. Успех ти пожелавам съвсем искрено и малко повече down-to-earth отношение и мислене.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Така е, хора, слезте на земята, верно вече всеки 2-ри е юрист... :lol: Аз като ходих веднъж при една лекарка, между другото ме пита какво уча, и като казах "право" ми вика, че при нея всеки 2-ри студент, който идва учи това, ама буквално, тя нещо като статистика си била направила...Следващата най-масова специалност била икономиката... :lol: А да не говорим че само в моя курс са 500 души... :shock: Е,няма да стигнат за всички сладките местенца, какво да се лъжем... :roll:
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

fragile написа:Е, тук вече не си прав. Правото въобще не е единствената перспективна специалност. Това се отнася и за политологията, психологията, редките филологии, пък дори и за журналистиката. Не знам кой те е заблудил, че с правото ще имаш моментална реализация. Вече всеки втори пикльо е правист...и какво..като излезеш на улицата и гордо възкликнеш, че си завършил тази специалност, мислиш, че ще впечатлиш някого?? Те, тия, качествените прависти не висят по форумите по цял ден. Радвай се на успеха си, но не се превъзнасяй. Животът не се състои само в това какво си "влязъл" и какво си учил, завършил или уотевър ит ис. Не си мисли, че елитът на България се състои само от хора, завършили право. НАПРОТИВ! Много малко част са те. Успех ти пожелавам съвсем искрено и малко повече down-to-earth отношение и мислене.
Всичко е въпрос на личен избор и желание.Не подценявам другите професий,само исках да кажа,че човек сам трябва да определя бъдещата си професия,а не да се подчинява на желанията на мама и тате или още по-лошо да учи нещо от снобизъм.А що се отнася до забележката ти,че качествените прависти не висят по форума искам да ти напомня,че ние,които в момента си разменяме мнения във форума не сме нито прависти,нито политолози,нито журналисти,а сме бъдещи такива и мисля,че няма нищо лошо в момента да"висим във форума".След тежките изпити не е лошо малко да си поотдъхнем,а това е един вид разпускане.Каквато и специалност да си приета ти желая успех и малко по-голяма толерантност към останалите.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

НОМЕР ЕДНО:
Единствената перспективна специалност след чието завършване има реализация е именно Правото
маняк, ако това ти е представата за толерантност... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ани_87
От дъжд на вятър

Мнение от Ани_87 »

Номер едно, ти ама наистина си в мноооооого голяма заблуда и хората са прави- летиш в облаците :roll:
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

"Номер едно" или каквото си там...научи се първо да пишеш грамотно ( не можеш да пишеш критериЙ в множествено число, професиЙ и така нататък ) преди да се превърнеш в поредния измислен правист. МНОГО, ама наистина МНОГО ми е интересно как са ти писали тези прекрасни оценки при липсата на толкова ЕЛЕМЕНТАРНА грамотност. А и има доооста хора, които са си получили заслужено оценките, но са грамотни, за разлика от теб. И престани да говориш за мама и тате, дето натискали за определена специалност. На мен никой не ми е казвал кое е перспективно и кое не. Ти какво знаеш за правото, например, че си се ориентирал натам...или възнамеряваш да станеш последовател на Тодор Батков. Хаха, успех! България вече няма нужда от такива.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

fragile написа:"Номер едно" или каквото си там...научи се първо да пишеш грамотно ( не можеш да пишеш критериЙ в множествено число, професиЙ и така нататък ) преди да се превърнеш в поредния измислен правист. МНОГО, ама наистина МНОГО ми е интересно как са ти писали тези прекрасни оценки при липсата на толкова ЕЛЕМЕНТАРНА грамотност. А и има доооста хора, които са си получили заслужено оценките, но са грамотни, за разлика от теб. И престани да говориш за мама и тате, дето натискали за определена специалност. На мен никой не ми е казвал кое е перспективно и кое не. Ти какво знаеш за правото, например, че си се ориентирал натам...или възнамеряваш да станеш последовател на Тодор Батков. Хаха, успех! България вече няма нужда от такива.
Виж какво"fragile"или каквото си там.............................Оставам с впечатлението,че си доста заядлива,но това е нормално за неудоволетворени хора като теб.По всичко личи,че си влязла не там където искаш,но това не ти дава основание да изливаш отровата си във форума.Не си ти тая,която ще даваш оценка за моята грамотност.Разбирам те и ти съчувствам,но не мога да ти помогна.Оценките ми са наистина прекрасни(предполагам за разлика от твоите) и е имало достатъчно компетентна комисия,която да ме оцени,така,че си спести усилията ти да ме оценяваш.А що се отнася до това какво знам за правото и нелепостите ти от рода"измислен правист","последовател на Тодор Батков"то не считам,за необходимо да ти отговарям,защото ми се струва,че е губене на време.Оставям те на моите бъдещи колеги от специалност ПРАВО,които според твоите думи също ще бъдат поредните измислени прависти да ти отговорят какво ги е накарало да се ориентират към тази специалност.
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Първо, моите оценки нямат място тук. А и каквито и да са - това няма никакво значение, предвид факта, че не аз съм неграмотната в случая. ( Само да вметна, че работите ми са оценени над 4.00, оттам нататък нямаш право да говориш, ок? ) Второ - поне в СУ все още никой не е приет. Нито ти, нито аз. Има класирания. А това в каква специалност биха ме приели...хаха, за мен няма значение. Тези, които съм писала, са чудесни, удовлетворяват ме напълно и нямам проблеми с неудовлетвореността, за която ти говориш. Съжалявам те. "You're so pathetic and you make no sense at all.." Трето - има много качествени прависти, с цели в живота, с истински интереси, а не такива, които уж са много печени пък се чудят кое ВУЗ да изберат...смешковци. На такива като теб мястото им е в един швейцарски колеж - да влезеш там и с ритници да те гонят, зашото не им трябват полу-грамотни.
И последно - колко сериозни книги си прочел до сега, че ми е много интересно...И се явяваш като съдник...бреееей!, много ти се вдигнало самочувствието покрай парички, колички или дявол знае какво. Слез на земята и престани да пускаш теми за щяло и нещяло, хората не са длъжни да ти четат неграмотните ТЪПОТИИ.
Иначе ще правим чистка : Бек оф, а ти ще си първи в списъка. Fin.
НОМЕР ЕДНО
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от НОМЕР ЕДНО »

fragile написа:Първо, моите оценки нямат място тук. А и каквито и да са - това няма никакво значение, предвид факта, че не аз съм неграмотната в случая. ( Само да вметна, че работите ми са оценени над 4.00, оттам нататък нямаш право да говориш, ок? ) Второ - поне в СУ все още никой не е приет. Нито ти, нито аз. Има класирания. А това в каква специалност биха ме приели...хаха, за мен няма значение. Тези, които съм писала, са чудесни, удовлетворяват ме напълно и нямам проблеми с неудовлетвореността, за която ти говориш. Съжалявам те. "You're so pathetic and you make no sense at all.." Трето - има много качествени прависти, с цели в живота, с истински интереси, а не такива, които уж са много печени пък се чудят кое ВУЗ да изберат...смешковци. На такива като теб мястото им е в един швейцарски колеж - да влезеш там и с ритници да те гонят, зашото не им трябват полу-грамотни.
И последно - колко сериозни книги си прочел до сега, че ми е много интересно...И се явяваш като съдник...бреееей!, много ти се вдигнало самочувствието покрай парички, колички или дявол знае какво. Слез на земята и престани да пускаш теми за щяло и нещяло, хората не са длъжни да ти четат неграмотните ТЪПОТИИ.
Иначе ще правим чистка : Бек оф, а ти ще си първи в списъка. Fin.
Аз може и да съм смешко,но не съм от някое забутано село за разлика от теб.Ти си пълна комплексарка и дива селянка,но не е тук във форума мястото където да избиваш комплекси и да занимаваш цяла България със селския си манталитет.Не ни занимавай всички със полунаучени английски фрази,защото си супер комична.Имаш право,аз определено съм за швейцарски колеж,а ти със своето нагло и арогантно отношение към хората си само за някоя забита селска библиотека,защото доколкото схващам"доста книги си прочела".
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

Пикльовци...
На 18 години със самочувствието, че са хванали Бога за Междукрачието. Колкото и граматики да сте изяли, и колкото и книги да сте изчели за 18 години, знайте, че средно ви чака поне още 3 пъти по толкова. Човек се учи, докато е жив. Страшно смешно, грозно, дребнаво и хилаво е да се заяждате в теми, където хората просто обменят мисли и опит относно един изключително важен етап от развитието им - кандидатстването за ВУЗ. И то да се заяждате по въпроси, които или не разбирате, или разбирате половинчато. Не демонстрирате превъзходство, просто дразните взора. Щастливи са хората на село, дето нямат интернет, та простотията и малодушието да достигат до тях по още един начин... За да ви спестя четенето на вече изнесената тирада ще обобщя: ИЛИ ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА ИЛИ СИ ТРАЙТЕ!
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Ето с това мнение вече съм съгласна. Не е мястото тук да се обсъждат толкова фундаментални теми :) Колкото до ученето, книгите, образованието въобще...да, така е, човек се учи до края на живота си.
"Номер едно", само искам да уточня, че не, аз не идвам от някое забутано село. Може да съм родена в София и родителите ми да са прекарали целия съзнателен живот до сега именно в столицата, но и не твърдя, че съм типичната софиянка...Едно вметване : татко ми, роден в провинцията, беше истински достоен човек, който знаеше цената на човешкия живот и ми се ще някой ден да притежавам поне 1/3 от знанията, които имаше той, въпреки че е бил роден на "село". А майка ми, родом от малко черноморско градче ( което е с история, все пак ), от абсолютно неграмотно семейство на преселници от беломорска Тракия, се е издигнала до поста на един доста уважаван и известен човек в медийните среди...Прави си изводите какво означава това кой къде е роден. Няма НИКАКВО значение. Да, аз съм комплексирана, но не по въпросите, които обсъждаме тук, смятам, че всеки таи някакви комплекси и в това няма нищо ненормално.
Просто се дразня, когато някой излишно изтъква значимостта си, но показва заедно с това твърде много слабости.
Съжалявам, че се намесих в тази тема и създадох един крайно ненужен спор. И в крайна сметка има много по-важни неща в живота. Пазете го, защото той е ценен.
Аватар
mi6el4e^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mi6el4e^ »

абе хора що не вземете да обсъдите нещо по - весело, нещо cool kатo например какво ви приеха, записахте ли се, доволни ли сте и т.н :)
Guys Do It Better With Brunettes!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”