ще има ли промяна при кандидатстване през 2007/2008 година
Модератор: Boromir
ще има ли промяна при кандидатстване през 2007/2008 година
Интересува ме какви ще бъдат кандидатстудентските изпити догодина, чува се че ще въведат тестове. Някой има ли информация от "кухнята".
Последно промяна от zoxoxo на 06 Авг 2006, 17:18, променено общо 2 пъти.
ПРОМЯНА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ 2007/2008 ГОДИНА
не става въпрос за тема или сравняване на цитати, а за изпит-тест в няколко област - литература, математика, химия и т.н.
- явор
- Летописец Виртуоз
Има шанс за радикални промени, но може би ще е от 2008/2009.
Това е СУ, България - нищо не се знае
Иначе за УНСС би трябвало да знаеш, че въвеждат единен тест за всички специалности (без Право). В Свищов май също ще въведат, а в ИУ(ВИНС) Варна ще го въведат вероятно не догодина, а подогодина. 
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Аз се интересувам Яворе точно от правото. И как ще се влиза право в УНСС догодина. Впрочем аз ще кандидатствам чак след две години, но нали все пак отсега ще трябва да се подготвя.
- явор
- Летописец Виртуоз
Според мен право, архитектура, медицина винаги ще се кандидатства с изпити от особена трудност, защото това са традиционно желани специалности, приходите от частната подготовка за които са не малки. Поне аз така си го обяснявамЕдинен изпит ще замени сегашните 5 кандидатстудентски конкурса на УНСС от 2007 г., обяви ректорът проф. Борислав Борисов. Решението е на академичния съвет. Вариантите са тест, подобен на SAT, или математика за всички. 11-член на работна група от университета ще излезе с конкретно предложение до април, каза още ректорът. С новия изпит няма да се влиза само за право, където ще останат изпитите литература и история.
Промяната се прави заради законовото изискване университетите да уеднаквят условията си за прием за българи и граждани на ЕС. Не можем да приемаме европейци с история, география или литература на България, обясни професорът.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Много благодаря, Яворе, значи все пак ще започна с подготовката по БЕЛ и история,тъй като мисля, че две години са най-малко необходими за това.Вие какво мислите? И макар че не съм от София, би трябвало да започна да се подготвям именно при преподаватели от София.Какво ще кажете?
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз ти поправих мнението, писането с капслок по форуми се счита за крещене, а предполагам не искаш да ни викаш.
А по въпроса ти - аз лично смятам,че нито две години,нито специално при хора от София е нужно да се подготвяш. Има достатъчно квалифицирани преподаватели и в другите градове на страната. А за двете години - наистина не се знае какъв ще е конспектът
Пък и няма да научиш нещата по-добре, а ще се травмираш от по-рано. Но пък - както ти искаш, твой си е животът, а и нервите също. 
Добре прави според мене. Пълна каша ни беше на нас дето за 1 година го учихме. Той/тя ще има достатъчно време да си осмисли всичко и да си го научи. А не от бързане да зазубря наред без да знае за кво точно става въпросra4e^f написа:Oооооооооооооо... след две години..много рано си почнал/аКой знае какво ще е догодина,пък камо ли след 2.А и си мисля,че ако отсега започнеш да учиш...1.ще изпозабравиш всичко, 2.ще ти е пълна каша и 3.може конспектите да са различни,ако въобще има теми..нищо не се знае.Да не забравяме и матурите
- явор
- Летописец Виртуоз
Литературата е наистина добре да се започне сега, за да можеш да навлезеш дълбоко в материята, още когато я изучаваш в училище. Друго си е като учиш Ботев за пръв път да влезеш навътре в нещата.
Виж по история може би трябва да учиш датите или имената от сега и други неща, които можеш да научиш без да забравяш, но като цяло познанията тук са по-"мигновени"
Колкото до София... Балът за право не е космически висок, за да се влиза с "тайни" знаци, връзки или там каквото е. (Пък и приемат над 200 души) Един от активните потребители на форума е от Добрич и е ходил там на уроци по история. Изкарал е 6,00 (нали не съм в грешка) Това е достатъчно убедителен аргумент.
Виж по история може би трябва да учиш датите или имената от сега и други неща, които можеш да научиш без да забравяш, но като цяло познанията тук са по-"мигновени"
Колкото до София... Балът за право не е космически висок, за да се влиза с "тайни" знаци, връзки или там каквото е. (Пък и приемат над 200 души) Един от активните потребители на форума е от Добрич и е ходил там на уроци по история. Изкарал е 6,00 (нали не съм в грешка) Това е достатъчно убедителен аргумент.
Отворете сърцата си
- явор
- Летописец Виртуоз
> http://forum.uni-sofia.bg/forum/profile ... e&u=102038 <
Надявам се да не те подведа с грешна информация

Надявам се да не те подведа с грешна информация
Отворете сърцата си