какво мислите за "Атака" - политика,малцинства (3

Архив на всички останали категории.
Публикувай отговор
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

какво мислите за "Атака" - политика,малцинства (3

Мнение от Polliwog »

В тази връзка какво мислите за случващото се сега по изборите..и по- точно за АТАКА като противник на ЕС?
Опитвам се да си обесня за себе си, как е събрала толкова гласове ,при положение че съществува от няма и 2,3 години.
Иначе, не съм против ЕС...но опредлено още не сме готови, както беше дал цифри димо по-горе за да имаме изгода да се ползваме от субсидиите, които ни предлагат, трябва да спазваме изисквания, които са непосилни за преобладаващия дребен бизнес у нас...така че определено трябва първо да си преструктурираме държавата пък после да мислим за присъединяване.
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Доброто представяне на изборите за АТАКА има няколко конкретни причини. Вотът за АТАКА е антивот, протестен вот срещу досегашната политика на всички партии.

1. В последно време зачестиха медийно огласени случаи на инциденти с участието на групи от цигани (роми не е правилно понятие в случая, защото клонът рома обхваща само част от циганите в България). Тези групи от цигани вилнеят и пребиват безнаказано. Сега си спомням няколко такива случая.

2. Открай време има тенденция циганите да са с официални или неофициални преференции по отношение на помощи, возене в градския транспорт и плащане на сметки за ток. Появява се въпросът - защо ние си плащаме, а циганите - не, и при това никой не им търси сметка.

3. В самия ден на изборите появилите се съобщения по медиите за незаконно гласуване и опити за такова с фалшиви удостоверения от страна на емигранти в Турция и на цели автобуси с цигани в различни градове на страната повлияха на вота, защото породиха за втори път протестен вот у избирателите. ДПС сами по себе си предизвикаха увеличаване на броя гласували за АТАКА.

4. Част от хората не намериха в нито една от останалите партии нещо, което да им хареса, и избраха АТАКА малко случайно, без да имат представа за цялата програма и идеите им.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

за атака да направим друга тема за да не разваляме тази за ЕС

КАКВО ЩЕ КАЖЕШ КРЕМАТОРИ :!: :?:
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

За мен няма значение. Направете друга тема.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Разделих я, ще поправя заглавието на кирилица от вкъщи, че тука е лудница в тая зала с кирилицата. Относно мнението ми за "Атака" - против тях съм. Вотът на хората за тях може би наистина е вот против циганите, но да не забравяме ,че в платформата почти точните думи са :" няма друга раса и друг език освен българските"...а в България малцинства освен ромите (макар че те не са малцинство, защото определението за малцинство не може да се приложи към тях) са и : евреи, арменци, помаци, турци. Моля, не ми се нахвърляйте за турците - имала съм контакти с тях, имала съм и приятели помаци, съученици евреи и арменци - по нищо не се различават от нас и не ми се иска да стават на "сапун" по призивите на психопата Сидеров.За нападенията и привилегиите на ромите съм съгласна, но това не е начинът да бъдат спрени - не е правилен начинът,който той е избрал. Поне психиката ми жена не го възприема.
Освен това "Атака" привлякоха вот с популистката си платформа относно АЕЦ,ЕС,НАТО и Ирак.Според мен Сидеров не предполагаше,че ще влезе, доказа го смешното му поведение на пресконференцията. Това не е поведение на зрял политик, а както вече казах - на психопат. Това е моето мнение.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

според мен медиите пресилват нещата и някои партии много ги е яд че атака взеха толкова места в парламента.
фашизъм и национализъм са две различни неща. те ги изкараха по лоши от хитлер. може хората, които са гласували за тях да са всякакви, но не и фашисти. не мисля че вота им е против циганите като раса, а срещу паразитиращата прослойка от цигани в обществото. точно тези, които крадат, изнасилват, раждат по 15 деца и после плачат за помощи, не си плащат сметките и т.н.
и аз лично сам против такива хора - без значение дали са цигани, българи, негри, каквито ще да е, не заради расата им, а заради паразитния им начин на живот.
смятам че категоризирането като фашисти е обидно за гражданите, гласували за атака. не мисля че те са такива, а че на хората просто им е писнало от интеграции, затваряне на аец-и, престъпни приватизации и т.н. не че атака ще оправи нещата, но това е протестен вот. и е съвсем нормално чудя се на тези дето не очакваха атака да влезе в парламента. тези настроения съществуват в обществото отпреди и този вот е техен израз.
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
guenter
В началото бе словото

Мнение от guenter »

аз отначало малко се стреснах, като чух че влизат в парламента. факт е, че нещо май им хлопа, но от друга страна една силна опозиция никога не е излишна! и макар да съм върл фен на ЕС, подобна антиевропейска партия може да бъде само полезна в дебатите около -членството ни, защото голяма част от негативното отношение на хората към интеграцията идва именно от прекаленото й захаросване по вестниците! свобода на словото, това е! а и Атака май е повече дим, отколкото огън:blob6:
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

аз съм съгласен с половината им програма но с другата половина не съм (както и вие предполагам)
това не е антивот ХОРА
за тях са гласували същите хора като нас
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Trismegistos
В началото бе словото

Мнение от Trismegistos »

Crematory написа:...а в България малцинства освен ромите (макар че те не са малцинство, защото определението за малцинство не може да се приложи към тях) са и : евреи, арменци, помаци, турци.
Да нямаш предвид, че циганите са повече от нас. Малцинство според теб какво е? Има различни видове малцинства.
Ignis occultus in...
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

twiggy написа: не мисля че вота им е против циганите като раса, а срещу паразитиращата прослойка от цигани в обществото. точно тези, които крадат, изнасилват, раждат по 15 деца и после плачат за помощи, не си плащат сметките и т.н.
и аз лично сам против такива хора - без значение дали са цигани, българи, негри, каквито ще да е, не заради расата им, а заради паразитния им начин на живот.
Правилно! Всички сме равноправни пред закона.

Crematory, и ти добре казваш, че не е това начинът за решаване на проблемите с малцинствата. Обаче проблемът е станал много сложен, преди някой да му обърне внимание, и сега сърбаме всички нечия попара.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Otkrovena
В началото бе словото

Мнение от Otkrovena »

Peterdi, съгласна съм с теб. Вършат се твърде много несправедливости. Все някога щеше да се чуе гласът на народа. Лошото е, че става по този начин. Позициите на тези парламентаристи са твърде крайни. А крайностите не водят до нищо хубаво, защото се израждат. Че има омраза на етническа основа, това е ясно. Причини има и всеки може да изтъкне по няколко. Но сега подозирам, че отношенията между етносите ще се изострят още повече. Аз съм противник на това, но съм и против апатията. Трябва да се направи нещо, но не по този начин.:?
Някой от вас чел ли е "Фермата на животните" на Джордж Оруел или "1984"?
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Otkrovena написа: Някой от вас чел ли е "Фермата на животните" на Джордж Оруел или "1984"?
аз "1984" :?: :?:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

И аз съм чела 1984, "Фермата" не можах да я намеря.
Както и да е.
Определението за малцинство, което аз съм учила е нещо от типа на група хора в дадена държава, които се различават от гражданите и по етнос,език, култура, като тази членовете на тази група са признати от някоя държава,че корените им са от там. За това циганите не са в този смисъл малцинство - тях никоя държава не ги признава. Не знам дали са повече от нас, проблемът не е в това, проблемът е,че по-голямата част от тях са без образование, което пречи и на нас, и на тях.Както и да е. Пак ще ме нападнете ;)
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: Да,"1984" е велика книга,а за"Атака" съм напълно съгласна с "петерди",извинете ако грешно го пиша :D .Прочетете сп. "Тема" там има много добра статия по въпроса,нищо добро няма да донесе присъствието и в парламента(на Атака),но политиците са виновни,спор няма :x :x
Тъжно,но факт.
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

съвсем в духа на темата

ВОЙНАТА Е МИР.
СВОБОДАТА - РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО СИЛА

(Джордж Оруел)

Не мислите ли
колкото и да ги коментираме народът ги избра,
така че това е България в момента
един голяяяяяяммммм БИГ БРАДЪР
Публикувай отговор

Обратно към “Други”